maj 27, 2024

Visualisering verktyget för stabilare relationer

Om du skulle måla en tavla med din dröm relation hur skulle den tavlan se ut? Hur skulle känslan i bilden vara? Vet du hur din partners tavla skulle se ut, har ni någonsin pratat om det tillsammans. Jag tror att om alla par skulle lära sig visualiseringsmetoden och genom den måla en tavla tillsammans. Så skulle vi få fler stabilare relationer i landet.

Smaken från den varma kanelbullen får det att vattnas i munnen. Det är varmt och hemtrevligt i det lilla bageriet i Fredhäll. Söndagseftermiddag, känns i luften på något sätt. Ett lugnt sorl som gradvis överröstar den stillsamma musiken i högtalarna. På en av väggarna i bageriet hänger det fem stycken klockor på rad. Det får mig att tänka på tiden, detta eviga tickande. Timmar, dagar, och år som flyter fram som en stormande fors. Jag tror att vi alla funderar på vart tiden tog vägen då och då. Ni vet den där frustrationen över att tiden aldrig räcker till. Att åren flyger fram och att man plötsligt finner sig själv ståendes på en plats där man inte alls vill vara. En plats dit man inte själv valt att resa utan någonstans man bara hamnat för att man inte stannat upp och funderat.

Ståendes på ett rullband som går i en riktning ett rullband som du måste kasta dig av för att inte nå slutdestinationen dit du ändå inte ville.

I fredags kväll tittade jag på Skavlan ett avsnitt som inspirerande mig och som fick mig att reflektera hela helgen över hur jag skapar och har skapat mitt liv.

Jag är och har alltid varit en person som är levnadsglad och väldigt nyfiken. Nyfiken på allt och alla. Ibland kan det vara en positiv sak något som får mig att utvecklas, utmanas och att våga saker. Men ibland är den farlig då den skapar mer förvirring hos mig än nödvändigt. Det blir därför lätt att jag glömmer bort vad det är jag egentligen vill.

 Hur vill jag att mitt liv ska se ut nu och i framtiden?

De gäster som besökte Skavlan i fredags var bl. a. Gunde Svan och Nico & Vinc. En av sakerna de lyfte fram i programmet var deras förmåga att visualisera, vilket visat sig vara deras framgångsrecept. Genom att lära sig att visualisera blir det lättare för oss människor att nå dit vi vill. Genom det styrs vi inte längre av klockan utan istället av de bilder vi skapat om hur vårt liv ska se ut. Om vi lär oss metoden så är chansen så mycket större att vi faktiskt får saker att gå i den riktning vi vill. I arbetslivet i det privata och naturligtvis också i våra relationer.

Men hur gör man då när man visualiserar?

Metoden är enkel, genom använda dina tankar som visualiserade bilder där du med inlevelse känner in och ser det du ska uppnå i ditt inre kan detta även bli en verklighet. Tänk att du målar en tavla i ditt inre hur du vill att din tillvaro ska vara. Du blundar och föreställer dig känslan i tavlan, du målar också en väg som går mot tavlan.

Vi kan se det som en lyckad form av omprogrammering av våra hjärnor. Du använder inte bara synen när du visualiserar utan alla sinnen, synen, hörseln, känseln, smaken och lukten. Med tanken projicerar du först det du vill uppnå, sen skapar du inre mentala bilder fantasier, med hjälp av dina sinnen.

Försök att använda dina sinnen medvetet för att leva dig in i det du vill uppnå! Använd känslan och inlevelseförmågan, ju mer känsla du lägger in i dina bilder desto bättre fungerar det.

För att lyckas med visualiseringar är det viktigt att du redan upplever det som du vill ska ske som om det redan skett. Alltså att din fantasi och din självkänsla går hand i hand och redan känner tillfredsställelsen med det du vill uppnå, och att du redan är där, och ser och känner detta i ditt inre som en redan uppnådd sanning.

Du ska inte tveka utan vara säker på dina tankar, och upprepa dessa tills de blir en naturlig sanning inom dig. Tavlorna vi målat i vårt inre måste vi se till att då och då titta tillbaka på då glömmer vi dem inte utan ser dem som vår trygga hand som leder oss i rätt riktning.

Jag tror att det är viktigt att göra detta för att inte tappa sig själv. Gör vi det så blir vi också medvetna om vilka delar i vår tillvaro som vi inte känner oss nöjda med. Samt naturligtvis också de delar där vi känner att vi går åt rätt håll. Låt det bli er Gps lita på er själva och gör detta. För mig var det en aha upplevelse nu vet jag tydligare vilken väg jag ska gå. Plötsligt litar jag på min Gps släpper mina rädslor och låter den styra.

En annan sak som jag tror är viktigt med detta är att par får lättare att komma varandra nära och lära känna varandras drömmar något som är viktigt för att få relationen att bli stabilare.

Min vecka har varit riktigt rolig och fylld av kärlek<3 I måndags tittade jag på filmen

The Swedish Theory of Love en dokumentär som jag rekommenderar er alla att se.

I torsdags var det Internationella kramdagen. Jag var i Malmö, Lund och Helsingborg för ett uppdrag för Mix Megapol. Vi delade ut kramar och choklad på stan var en härlig enedorfin kick kramade över 700 pers inte dåligt 😉

Här lite bilder från veckan.

Igår var jag barnvakt åt denna lilla ängel kärlek vid första ögonkastet <3<3<3

image-2 image-1

Jag & min kollega på kramkalaset i Skåne 😉

image-8

Nu ska jag avsluta detta inlägg och bege mig på tjejmiddag.

Kram på er fina läsare <3

Please follow and like us:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.