maj 27, 2024

Årets vackraste årstid är här

Sitter på café Klang i Hornstull och njuter av att det börjar bli sådär höstigt ute.

Tar en tugga av den nybakade citronkakan och passar på att ta en paus från arbetet en stund. Det är lite små ruggigt ute men det är något speciellt i luften. En känsla av ett nytt kapitel på året. Efter semestern brukar de flesta av oss känna lite panik för att vilan, värmen och de ljusa dagarna är över. För mig är det tvärtom, hösten har för mig alltid inneburit någonting nytt och spännande. Ibland har det varit ett nytt uppdrag en annorlunda resa eller intressant studieperiod. Tror att det alltid funnits en extra drivkraft att få behålla livsglädjen efter semestern, som gjort att jag sökt mig till nya saker den här tiden på året. Inom ett par veckor kommer hela världen vara en färgbomb, inte bara trädkronorna utan också modet blir färggladare denna årstid. Tycker att det är en speciell känsla att plocka fram baskrarna och mössorna i glada höstfärger och sedan spatsera på svamppromenad i de färgsprakande skogarna. Avslutningsvis är man värd att kura ihop sig inomhus, tända ljus och dricka te .

Mitt liv står just nu på ruta ett jag har inte helt beslutat mig för vad jag kommer att göra under hösten, i arbetslivet då jag letar nya uppdrag. Min bostadssituation är lite panikartad då jag är på jakt efter en ny lägenhet i stan. Samt mitt i detta har jag och Pär haft en tuff period ett tag. Olikheterna mellan oss gör att vi hamnar i konflikter och har svårt att kommunicera. Vi försöker dock båda två att lära oss av våra svårigheter och kommunikationen blir då bättre.  Livet ser ut så här ibland, saker kan ju utan tvekan inte gå på räls alltid.  Ibland går allt nedåt för att en dag vända tillbaka upp igen. Energin får man hitta inom sig samt bland sina vänner. De senaste dagarna har jag lagt upp en strategi för att förändra mitt tänk, jag planerar mina dagar noggrant för att hinna med att få så mycket gjort som möjligt. Där inräknat umgänge med vänner samt träning och någonting kreativt, i allt detta hämtar jag min energi. Motgångar stärker också upp känslan av att vilja förändra, till det bättre. Ser fram emot de närmaste veckorna för att se hur livet kommer att förändras. En sak vet jag säkert, jag ska sträva efter att få en fin höst.

Nu måste jag avsluta för att jobba lite och sedan åka till Centralbadet för att möta upp min tvillingsyster för lite spa.

Avslutar med lite bilder.

Började dagen igår med en vacker blomsterpromenad på Långholmen.

 

image-101

Sedan mötte jag upp mamma som är på besök, samt min bror för att som stolt faster,moster ta en fika på Nytorget.

image-100image-99

Önskar er alla en skön höstvecka <3<3<3

Please follow and like us:

3 tankar på “Årets vackraste årstid är här

  1. Lycka till Greta (och Pär!). Hoppas det går fint mellan er. Jag älskar också hösten, färgerna, lugnet, friskheten i luften, myset med tända ljus. En varm kram till dig, Pär och er.

  2. …ta tid att vara ensam, det behövs ibland. Man kan om man vill, vänta ut en relation, som plötsligt känns helt omöjlig. För mig har det i alla fall hela tiden varit så, att kärleken kommer – och går. Det fina och roliga kommer tillbaka.
    I alla fall om man väljer att tänka igenom allt o orkar se att det finns inga
    ”perfekta människor”. Förlåta.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.