juli 16, 2024

Varma känslor i Barcelona

Sitter på Surf house ett litet surfparadis med mat i hälsotema. Framför mig sträcker sig det turkosa vattnet och sanddynorna nästan lyser gult i den stekande solen. Känner mig avslappnad och rejält solkysst, en skön blandning. Dagarna här går väldigt snabbt, trots att vi hunnit med väldigt mycket. Vi landade sent på torsdags kvällen då flyget var 2,5 timme sent. Första dagarna fick vi låna en lägenhet centralt med en fin takterrass. Gatorna kring lägenheten var så trånga att det nästan gick att hoppa mellan balkong till balkong;) Vi bodde på 6 våningen och huset saknade hiss, bra träning med tungt bagage, tur att vi lånade den av en gentleman som kunde hjälpa oss upp med våra väskor 🙂  Att besöka nya länder och städer skapar en större rymd i livet tycker jag. Det får i alla fall mig att inse vilken liten pusselbit man själv är här på jorden. Samtidigt skapar det en samhörighet med andra länder och dess kulturer. Varje gång jag reser inser jag mer och mer , hur otroligt fint och rent land vi lever i. Lätt att glömma bort det och ta allt för givet . Bara att kunna dricka vattnet ur sin kran hemma. Eller promenera på rena gator vilken gåva.

Dagarna har vi spenderat på stranden, då vädret varit underbart, men för hett för att orka strosa i staden. Vi har solat och bara suttit och tittat på kaoset omkring oss, så mycket folk från hela världen

På kvällarna har vi besökt olika deimage-57lar av staden,image-52 kopiamitt favoritområde hittills är helt klart de gotiska kvarteren kring El Born. Gammal arkitektur små fina gator med butiker och små barer, med lite hipster känsla. I detta område har vi också hittat den godaste maten. Tapas som får en att tro att man hamnat i matens paradis. Jag som älskar mat kan äta 4 gånger om dagen här, allt smakar så vällagat.

image-54Igår bytte vi boende då vi hittade en otroligt bra sista minuten deal på ett 4 stjärnigt hotell mitt emellan de gotiska kvarteren och stranden, bästa läget. Och det kostade mindre än ett vandrarhem:) riktigt tur.

image-53

 

Innan jag åkte drabbades jag av en infektion, och har därför varit tvungen att äta antibiotika. Kuren sträcker sig över hela semesterveckan här. Otur då jag är så sugen på ett glas kall Sangria, men viktigare att bli frisk. Nästa gång jag ska ut och resa vill jag åka med min Viking, har saknat honom rejält här. Men jag tror att det är viktigt att ibland vara ifrån varandra, och få sakna lite<<3<3<3

Hoppas att ni alla har det fint där ni befinner er.  Jag och mitt resesällskap Laura skickar över lite solsken härifrån till er som behöver det<3

 

 

Nu ska jag byta om och sedan ut och äta tapas igen.image-49

Varma hälsningar från ett stekhet Barcelona.

Please follow and like us:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.