juli 16, 2024

Läkaren ordinerar vila för sårade hjärtan

När vi är sjuka har feber är matta har influensa eller magåkommor så går vi till doktorn och får medicin. Läkaren ger ofta rådet att vila. Genom vila får kroppen återhämta sig och penicillinen  dödar bakterierna som får oss att må dåligt. Men vad säger egentligen doktorn när ett hjärta har brustit?

I en digital tid där ingen får vila är det svårt för en hjärtekrossad person att bli frisk.

 Kaneldoften från de stekta äppelskivorna lägger sig som en bonad över lägenheten den akustiska musiken från min harmoni lista får mig att bli stillsam. Lågorna från ljusen som brinner på bordet svänger sig som en liten ballerina i vit dress. För en stund kan jag sitta och titta på ljusen och bara vara. Det är en sådan här kväll då jag tycker att det är väldigt skönt att bara få vara för mig själv med mina tankar och känslor. Det var länge sen jag kände ett sånt här lugn i hjärtat att faktiskt vara helt själv. Jag har valt att lyssna till mitt hjärta när det sagt åt mig att det måste få vila och läka. Läka från separationer och förändringar. I en tid när man ständigt går vidare fort fort mellan famn till famn hjärta till hjärta. Så är det så lätt att tappa bort sig själv och ännu svårare att faktiskt våga träffa någon helhjärtat då läkningsprocessen aldrig fått bli klar. Medicineringen har för tidigt avslutats och samma infektion kommer tillbaka gång på gång. I veckan blev jag intervjuad av Nöjesbladet hur det har gått efter mitt deltagande i Kärlekskoden ett vad hände sen reportage.

Här kan ni läsa intervjun http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/article23558345.ab?teaser=true

Intervjun fick mig att reflektera lite extra hur jag levt de senaste åren. Jag har varit ständigt påväg bort. Har inte alla gånger lyssnat på hjärtat när det sagt HJÄLP jag behöver medicin vila, återhämtning och läkning nu. När det i panik ropat varför lyssnar du inte. Det är först nu jag lyssnat stannat upp ordentligt och låtit hjärtat vila. Inte släppt in någon då jag varit rädd för att smitta. Har låtit viloprocessen känslomässigt fått ha sin gång. Vi måste vara snällare mot oss själva när separationer sker eller när vi avbryter en längre dejting med någon som vi börjat komma nära. Det är så lätt att låta det onda ta över låta det styra. Men här är det viktigt att vara sin egen doktor.

En läkare skulle aldrig säga till sin patient som har influensan med hög feber och halsfluss att inte vila utan att köra på som att inget hänt. Nej han eller hon skulle säga att du måste vila annars kan du bli allvarligt sjuk. Samma sak gäller för hjärtat det blir allvarligt sjukt när det inte får återhämta sig. Om ni genomgår en smärtsam separation eller om ni nyligen avslutat en relation vänta med att ladda ner dejtingappar, vänta med att fråga era vänner ifall de har någon trevlig singel kompis, vänta med att rusa in i första bästa person eller att höra av er till någon gammal som ni tidigare träffat. Ge er själv den omtanken och kärleken att få läka. Den dag när ni känner er tillfreds med att vara själva, när ni känner att ni trivs i ert eget sällskap och när minnena från personen ni blivit sårad av börjar försvinna då först är ni friskförklarade. Redo att möta kärleken och någon annans hjärta på riktigt.<3

All kärlek till er underbara följare.

Bilder från veckan

Wow vilket väder vi haft och vilka färger underbart med hösten

image

I veckan har jag varit på massor av roliga event.

Har pressfotat på Color Night Run. Vilken stämning i publiken underbart

image-5

Har varit på Work out party i Anexet med paret Nylen. Mårten höll i ett grymt träningspass. Så härligt med fest utan huvudvärk utan träningsvärk. 

image-2

Färg färg färg hösten är här årets bästa årstid

image-4

 

 

Please follow and like us:

En tanke på “Läkaren ordinerar vila för sårade hjärtan

  1. Hej Greta! Tack för din blogg och för att du så öppet delar med dig av din inre resa! Önskar dig allt gott! Jag är singel och har vart det ett bra tag. Då och då har en kille dykt upp i mitt huvud som jag såg på kärlekskoden på SVT play för nått år sedan. Jag minns inte vad han hette, men han var med dig tills näst sist eller näst näst sist. Mörkhårig var han och gillade djupa och personliga samtal. Jag tänkte redan då att han kändes som min typ men när han fortfarande finns där i mitt medvetande då och så tänkte jag fråga dig om du kunde ge mig kontakt med honom på något sätt.
    Varma kramar!
    Julia

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.