april 23, 2024

Längtan gör oss starkare

Idag stänger jag ett kapitel i mitt liv. En tid och en plats som jag har älskat och trivts väldigt bra på men som jag nu måste flytta ifrån. Igår flyttade jag från Fredhäll. Första stoppet blir hos syster och hennes prins i Hägerstensåsen sedan får vi se vart jag hamnar ännu inte helt klart. Idag vill jag prata om längtan ett ord som för mig betyder mycket. För den växer av minnen och drömmar om framtiden.

Nykrattade löv i en färggrann hög under den stora lönnen. Ett öppet fönster där doften av kyckling sveper genom min näsa. Placido Domingos vackra stämma får mig att le när jag öppnar den stora trädgrinden mot vår fina Hälsingegård.

Pappa sitter på trappan och ropar

– Hej lilla hjärtat kom middagen är klar, de andra väntar.

Han tar mig i sin famn ler och med sina stora varma händer tar hand min hand i sin och tillsammans går vi in. Minnet av pappa som sitter och väntar så där på trappan med sin värme och kärlek som så många kvällar kommer alltid vara ett minne som kommer finnas i mitt hjärta. Att spendera helgkvällarna tillsammans var väldigt viktigt för oss när vi växte upp. Pappa var alltid den som ville ha fest och värme på helgerna, fin musik, god mat och där alla skulle umgås. Trots att pappa inte finns här på jorden så är han ändå här för han lärde mig att älska livet att skapa minnen traditioner och att våga längta. Längta efter årstiderna efter en iskall kristallklar stjärnhimmel, efter att bygga kojor i skogen, att grilla korv, läsa böcker, lyssna på klassisk musik. Längtan efter granen på julafton som med sin talldoft och levande ljus fick oss syskon att jubla av glädje att julen stod för dörren. Det är en fin känsla för själen att få längta efter det som gör en sådär vansinnigt lycklig. Kärlek, resor och livet i stort. Våga längta, det ger dig drömmar och livskvalité som inte går att få någon annanstans. Stimulera längtan med att titta på foton, dra in dofter lyssna på musik så att du väcker dina sinnen och minnen till liv.

Allt har sin tid och livet består av olika kapitel. En dag står du där i ditt drömkapitel. Kanske är du när just nu eller så kommer det kapitlet om några veckor. Fram till dess sörj inte allt som du längtar efter låt istället känslan få leda dig till det du saknar i livet. Låt längtan bli din drivkraft och bästa vän.

Nu ska jag käka lite lunch och sedan ge mig iväg på lite stadsuppdrag. Imorgon ska jag på en eventvisningsresa till Uppsala med min vän Carro. Ska bo på mysigt hotell, gå guidade visningar och lyssna på en konsert med Veronica Maggio så kul.

Veckan har flugit fram i rasande takt och har hunnit med massa roligheter.

Igår hoppade jag in på ett uppdrag för NRJ med dessa grymma själar. Jag mötte upp modiga lyssnare som skulle gå på Justin Biebers konsert. De fick åka  tillsammans med Ellen och Daniel och sjunga karaoke på Justin Biebers låtar inför kameror till konserten. Så fina lyssnare och härliga möten.

Visst är bilen fin och programledarna såklart <3

image-8

Vilken höst vi fått färger, färger, färger jag älskar denna årstid.

image-6 image-9 image-11

Ha nu en underbar helg så ses vi här nästa vecka igen ni är Guld Värda <3<3<3

 

Please follow and like us:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.