april 23, 2024

Lär dig omvandla motgång i din kärleksrelation till framgång

Vad har gått  fel i mina tidigare relationer?

Det är onsdagskväll. Börjar bli lite kyligt I luften, sitter vid Dellensjön med en filt om mig och ett glas vin. Har suttit här ett tag nu och funderat på mina tidigare kärleksrelationer, vad beror det egentligen på att det inte funkat. Efter många kärleksfulla år har det plötsligt fallerat och dött ut.  Fastnar vid ordet relation, vad betyder ordet relation? Slår upp på Wikipedia och fastnar vid begreppet ”Social relation”:

”Sociala relationer innefattar någon nivå av självständighet. Personer i ett förhållande tenderar påverka varandra, dela deras tankar och känslor, samt delta i aktiviteter tillsammans. På grund av detta ömsesidiga beroende kommer något som förändrar eller påverkar en medlem i relationen i någon grad också påverka den andra medlemmen.”

 I denna beskrivning får jag en förklaring till mina funderingar. I en kärleksrelation påverkar båda parter varandra i beteende och humör. Detta beror inte på att båda faktiskt har anledning att känna samma sak, utan det beror på en spegling av varandras känslor. I mina tidigare relationer när jag inte mått så bra pga. olika anledningar, har jag påverkat min partner så att han har känt samma sak som jag och till slut trott att det beror på honom. Trots att jag uttryckligen sagt att så inte är fallet har det ändå blivit så. Detta har lett till att vi glidit ifrån varandra. Och en känsla av att inte duga och räcka till har infunnit sig hos båda. Han har trott att jag mått som jag gjort enbart pga. honom, och jag i min tur har känt mig oförstådd, då han inte insett att det inte har med honom att göra. Det har i sin tur slutat i en separation.

Det första jag tror att man måste göra i en relation, när den ena parten av någon anledning inte mår bra. kanske är din partner ilsken, irriterad eller ledsen och vad du än försöker med så funkar det inte, är att försöka tänka att det faktiskt inte behöver ha med dig att göra. Då blir det genast lättare att möta personen. Försök lyssna och se ifall du kan hjälpa. Går inte detta så lägg inte ansvaret på dig själv utan försök få din partner att gå och prata med någon professionell. Ibland behövs en utbildad utomstående person som kan se var problemet ligger. I en relation så går livet upp och ned som en bergodalbana för båda inblandade. Ena veckan är allt frid och fröjd och nästa vecka, inträffar något som får den ena att tappa fotfästet. Det är då man behöver varandra som mest. Se varandras svagheter och lyft varandra. Genom det stärks relationen.

Jag har studerat ett antal personer i min omgivning där livet vänts upp och ner rejält för den ena, och i de fallen där den andra orkar stå kvar och hjälpa utan att skylla på sig själv, det är de relationerna som idag är starkare än någonsin. Banden har stärkts mellan dem. Och en tillit och vetskapen om att båda står där stadiga och trygga då det blåser. De har någon att luta sig mot när det behövs, och de vet att den andra får göra samma sak, när den behöver det. Mitt anknytningstest i del 2 av kärlekskoden visade på att jag var en aning ambivalent, detta gör att jag har lättare att bli orolig när min partner verkar konstig eller arg. Direkt går mina känslotentakler igång. Nu när jag vet att min anknytning fungerar som den gör blir det lättare för mig att kunna läsa av det i framtiden. Och genom det försöka avleda mina skräcktankar. Jag är helt säker på att är man medveten om hur man själv fungerar, och även ens partner, kan man möta varandra och lyfta varandra när så krävs. I nöden prövas vännen, säger ett gammalt utryck, precis som i en kärleksrelation.

 Våga stå kvar när stormen blåser upp, fly inte. Klarar ni stormen, klarar ni allt.

Ta hand om varandra så ses vi här inom kort igen!

 

 

IMG_0395 2 Avslutar med en bild från första finalen i Kärlekskoden, överskottsenergi i sminklogen 😉

Please follow and like us:

4 tankar på “Lär dig omvandla motgång i din kärleksrelation till framgång

  1. Du verkar vara en klok kvinna och jag håller en tumme för att du finner din rätta! Ser programmet med spänning:) Vill ge dig en komplimang för dina kläder också, mycket snygga!

    1. Hej Klara,
      Tack för det fina orden, gjorde mig glad 🙂 Ha en skön vecka så hoppas jag att vi ses här i bloggen, snart igen. samt nästa torsdag när del 3 sänts.

      Greta

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.