juli 16, 2024

Vänner som försvinner när de har en relation

Molnen ligger som mjuk vispgrädde över den blåa himlen, solens strålar kämpar sig igenom och värmer skönt där jag sitter på vår altan i stugan och skriver. Det är tyst ute, sådär tyst så att det äntligen går att höra sina egna tankar. Då och då avbryts ljudet av ett vattenflygplan som flyger över. Planet ser snällt ut och jag kan inte låta bli att fundera på var det är på väg. Det ser fritt ut däruppe som att det vet exakt var det ska. Tänk om jag kunde få vara planet en stund och sväva runt i lek på himlen det hade jag älskat. Det är så lätt att hamna i alla vardagliga måsten så att man glömmer leken och friheten i den. Vi behöver det ibland bara få släppa alla tankar och ge oss själva ny kraft, genom att sväva fritt.

Flyttar ut från mitt hem på Kungsholmen

Känner mig trött och rätt sliten, behöver semester. Har varit mycket nytt de senaste veckorna, då jag börjat ett nytt konsultuppdrag som webbredaktör för ett par veckor sedan. Helgerna har avlöst varandra med festligheter och firanden och vi har haft barnen några helger vilket har varit intensivt. Midsommarhelgen var så härlig men också den med mycket folk och det blir jag väldigt trött av. Nu i veckan ska jag packa ihop min lägenhet på Kungsholmen, det är alltid samma känsla när jag ska flytta en blandning av sorg samt en oroskänsla. Men det är ett bra tillfälle nu, jag och Mathias ska leta en lägenhet tillsammans och flytta ihop så småningom. Läskigt men också ett steg som känns spännande och viktigt för att komma vidare i vår relation. Under tiden vi letar lägenhet ska vi bo i stugan samt på Nytorget där han för tillfället bor. Tror att det kommer att bli bra och att oroskänslan beror mest på att det inte är bestämt vart vi ska ännu. Jag har gråtit mycket de senaste dagarna för jag känner en sorg över att bryta upp lugnet och den stabila tillvaro jag kämpat med att bygga upp det senaste året. Nu börjar ett nytt kapitel i livet och det är något som jag egentligen tycker om. Så jag låter känslorna få komma som de vill för att sedan kunna känna mig glad över det som kommer. Brukar vara den bästa strategin.

Bortprioritera sina vänner för att man blir ett par

Sedan jag träffade Mathias och vi blev ett par har jag funderat extra mycket på hur jag blir när jag är i en relation, om jag blir annorlunda på något sätt. Om jag hamnat i en relationsbubbla, eller om jag är öppen som vanligt och har kontakt med vänner och familj i samma utsträckning som jag haft innan. För jag vill vara samma jag fast en tryggare och lyckligare variant av mig själv. Jag vill inte tappa det underbaraste jag har mina vänner för att jag är kär. Det jag har blivit mest ledsen för genom åren är när vänner jag haft har träffat en kille eller en tjej och plötsligt har de försvunnit helt. Från att vi har varit bästa vänner har vi blivit luft för varandra och allt har förändrats. Kontakten har sakta brutits och när man väl har lyckats få en tid att träffas har man inte haft något att prata om då den som skaffat partner aldrig ha ställt några frågor. Detta ser jag hända allt för ofta och jag har väldigt svårt att förstå det. Särskilt när man innan har pratat om det när båda varit singlar att sådär som de där paren är, isolerade vill vi aldrig bli. Vi ska alltid vara vänner och hålla ihop.

Bli inte ego för att du blir kär

Att bli kär innebär inte automatisk att du blir egocentrisk. Att du bara lyssnar till dina egna behov. Det är otroligt viktigt att försöka påminna sig själv om hur det var att vara singel själv och hur ensam man kunde känna sig när ens vänner träffade partners. Det är väl egentligen när man blivit kär som man om någon gång kanske borde höra av sig en extra gång och visa att man inte försvinner. Självklart blir det en förändring när man blir kär, man vill väldigt gärna umgås med den man är kär i, det ingår i förälskelsen. Men att lyssna på sina vänner får man aldrig glömma bort. Vissa vänner finns där genom hela livet och det är den absolut vackraste gåva man kan få.

Jag vill att mina vänner ska våga säga till om de blir ledsna

Många av mina vänner har jag haft med mig sedan jag var liten och de vet verkligen allt om mig. De har sett mig växa upp, de har varit med när jag varit förkrossad, nykär, lycklig och olycklig. Alla stadier i livet har de stöttat och varit där precis som jag varit för dem. Så varför skulle jag plötsligt bete mig som att de inte existerade och lägga all min tid på en partner som jag självklart vill ge tid och som jag är kär i men som jag endast känt ett kort tag. Jag önskar att mina vänner ska säga ifrån om jag försvinner iväg om jag gör dem ledsna av någon anledning, för de betyder allt för mig. Har jag dem mår jag ännu bättre i min kärleksrelation för jag får stöd och någon att bolla allt med.

Behandla era vänner som ni vill att de ska behandla er

Tänk på hur ni är mot era vänner när ni är nykära, när ni lever i en relation sedan en tid eller när ni skaffar familj. Glöm inte bort hur värdefulla de är. Allt kan hända i livet och du vill inte bli ensam om du av någon anledning separerar. Att behandla sina vänner som luft för att man har en partner och sedan förvänta sig att vännerna ska stå kvar där flera år efteråt när man separerat och vänta så har man helt fel. Relationer likt blommor behöver näring och vatten annars torkar de ut och dör. En relation innebär inte isolering och avstängdhet från andra relationer då är man ute på farligt vatten. Träffar man en partner som inte accepterar sina vänner är det dags att analysera om relationen verkligen är bra. För mig har det inte funnits något roligare än att umgås med mina vänner samt min partner tillsammans. Det har skapat starkare band och en viktig sammanhållning. Respektera varandra och varandras känslor. Behandla dina vänner som du önskar att de ska behandla dig. Förändra inte dig själv helt för att du går in i en relation då är risken stor att du tappar dig själv helt.

Tack för att ni har läst och för att ni reflekterar. Ta hand om era hjärtan och era vänner. ❣️

Tillsist lite bilder från den senaste veckan. Inledde midsommarhelgen med att fira min och Mathias 1 års dag. Han överasskade så fint med att ha bokat en övernattning på Gimo Herrgård. Så mysigt! Vi blev uppgradera till en egen svit med jaccuzi Är inte van vid så romantiska killar så han gör mig ständigt förvånad och lite generad faktiskt över hans romantiska gester. Sen får ni självklart lite bilder från midsommarfirandet också.

Kram på er ses snart igen.

Kvällspromenad vid vattnet bredvid Gimo Herrgård
Fin karl ❣️
Så gullig present blir generad.
Glad blomstertös
Doftar gott.
Älskade detta härliga fönster.
Gimo Herrgård
Denna fina Bersåbricka låg i en av presenterna.
Fint sovrum och en galet skön säng.
Please follow and like us:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.