maj 27, 2024

Hur övervinner vi osäkerheten i relationer och dejting?

BLI AV MED DINA RÄDSLOR OCH MÖT KÄRLEKEN!

Har arbetat hemifrån idag lyxigt att sitta med datorn på balkongen i det gråa vädret. Passar på att uppdatera bloggen:)

Jag är nu inne på kapitel 31 i mitt liv, boken blir tjockare och tjockare för varje år och sidorna står aldrig tomma det fylls ständigt på av erfarenheter, nya möten med människor, känslor och händelser som omformar mig och gör mig till den jag är. Vi har alla tillgång till vår egen bok som delföfattare men vi glömmer ofta bort hur stor makt vi har att ändra sidantalet och bokens skiftningar själva.

Genom de beslut och val vi tar. Rädslor och osäkerhet som kommer från våra tidigare kapitel kan många gånger hämma oss och sätta stopp för den kreativitet och känsla som vi längtar efter i vår bok. Drömmar visioner och längtan trycks ner när förnuftet ibland tar hela makten och försöker tala oss till rätta. Men förnuftet får aldrig ta hela platsen i våra texter för då finns risken att vi missar fantastiska möten och känslor som vi inte trodde fanns. Jag tänker då främst på kärleksrelationer.

När du blir riktigt kär så är det en av de gångerna då vi oftast tappar förnuftet helt. Vi glömmer för en stund bort att lyssna på alla farhågor och rädslor och ger vika för känslor som kan vara helt fantastiska. Allt är plötsligt möjligt du ser inga bekymmer, människor du möter ser du på med öppna ögon och värme. Hoppet styrkan och den enorma kraft som känslan av att vara kär eller älska skapar är något som inte går att jämföra med någon annan styrka.

Men har du en gång upplevt denna kraft och förlorat den på ett sorgset sett kan det skapa en rädsla som får dig att fly så fort du närmar dig någon på riktigt igen. För att slippa rädslan och sorgen som kommer med separationer är det många som väljer att enbart lyssna på förnuftet, som självklart sänder ut varningssignaler då du börjar komma nära någon igen. Dessa rädslor och osäkerheter kan också finnas kvar långt in i en relation och resulterar i att vissa människor bara har korta relationer eller relationer som de ständigt avslutar efter ungefär lika lång tid.

Här är det viktigt att lära känna sig själv och sina egna mönster.

Jag försöker se till mina mönster och kan se tydligt vilken osäkerhet, smärta och rädsla som finns inom mig när jag dejtar. Hela kroppen låser sig och jag vill springa när jag tror att fara är påväg. Det kan vara då jag blir avisad men också om jag blir för jagad och uppvaktad. Samma reaktion i kroppen, spring innan det är försent. Öppna inte upp nu när du äntligen blivit stark. Men eftersom att jag nu är väldigt medveten om detta och tydligt kan se att det inte alltid beror på den jag möter. Blir det lättare att försöka bota denna rädsla. Våga stanna kvar och möta någon på riktigt.

Förenklat skulle vi kunna dela in människor i 3 kategorier.

  • De ständiga singlarna

De som aldrig haft en relation eller de som kanske enbart har haft jätte korta förbindelser.

  • De ständigt upptagna

De som alltid har relationer, långvariga eller kortvariga men som lappar över varandra.

  • De skiftande

Dessa personligheter tillhör oftast de trygga relationskaparna som både haft långa relationer samt också varit singel delar av sitt liv.

De två första grupperna har olika mönster men enligt mig styrs de av samma sak nämligen RÄDSLA OCH OSÄKERHET.

De ständiga singlarna låter förnuftet styra de tänker sig till misslyckande och väljer därför att aldrig gå in i seriösa relationer utan de backar så fort de kommer nära någon. Med detta mönster behöver de aldrig gå över sin bekvämlighetsson de tar inga risker.

De ständigt upptagna däremot styrs av sina känslor där rädslan för att vara ensam ständigt styr dem in i nya relationer. Oftast utan att tänka efter utan det går väldigt snabbt. Hoppandet från en relation till en annan gör det svårt för dem att få beständiga hållbara relationer. Då många inte känner sig själv så väl att de tryggt kan lita på att de klarar sig utan en partner. De behöver någon att luta sig emot. Detta leder till att deras partner blir kvävd av att aldrig få det space som han eller hon behöver för att relationen ska hålla och bli starka. Här tar relationen oftast slut.

Lär vi känna oss själva och vilken grupp vi tillhör kan vi få hjälp att bota rädslan och osäkerheten genom att bryta våra mönster. Tillhör du någon av de två sista grupperna är botemedlet mot rädslan hyffsat enkelt.

Tillhör du gruppen de ständiga singlarna så måste du våga gå över tröskeln i mötet med en partner inte fly för minsta lilla utan hålla dig kvar ett tag till så att du kommer över den värsta rädslan, lyckas du med det är du ett steg närmare den skiftande trygga gruppen. Därmed en beständig relation.

Tillhör du däremot gruppen De ständigt upptagna är botemedlet mot rädslan motsatsen. Du måste lära dig att vara själv. Bli trygg i att kunna vara utan en partner. Sätta stopp för dejtande ett tag och älska dig själv. Då dröjer det inte allt för länge innan du når den trygga gruppen heller. Därmed en beständig relation.

Allt har sin tid och vi måste alla låta det vara så inte rusa och jaga utan slappna av och bara vara, så kommer det dyka upp någon för eller senare som fullkomligt får tillvaron att rocka loss i känslor.

Våga bryta mönster så kommer kärleken en dag ta över rädslans plats <3<3<3

Avslutar med bilder från veckan som gått.

I tisdags deltog jag i ett event på söder som Petter höll i tillsammans med Vitamin Well. Vi löptränade 5 km:)

image-4

Drog på en kortare roadtripp i helgen till Sigtuna och Uppsala.

image-3 image-5

 

 

Please follow and like us:

En tanke på “Hur övervinner vi osäkerheten i relationer och dejting?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.