juni 18, 2024

Hur finner ni er inre styrka?

Klockan har slagit midnatt, tystnaden på gatorna utanför fönstret skapar ett lugn och en skön harmoni. Kom precis hem efter en kreativitets kväll tillsammans med min vän Johanna.

I helgen har jag ett event, ett större 40 års kalas med filmtema. Rikigt roligt att projektleda och planera allt inför. Dagen och kvällen har gått åt för att planera det sista.

Förra veckan var intensiv och det hände massor så bloggen hamnade tyvärr lite åt sidan. Men nu är jag tillbaka  🙂

Idag vill jag ta upp en viktig frågeställning med er läsare.

 Hur finner ni er inre styrka?

Vi lever i ett samhälle där förväntningarna från alla håll är höga, både från vår omgivning men också ofta från oss själva. Kraven på att ständigt vara så starka. Vem har skapat dessa förväntningar och vad innebär det egentligen att vara stark?

Betyder det att vi ständigt ska prestera, leverera, spridda energi, kunskap & alltid komma på nya sprudlande idéer? Vårt samhälle får oss att tro att detta är vår inre styrka. Men jag hävdar motsatsen alla dessa punkter är ytliga saker som inte kan ge oss en inre harmoni och styrka.

För att finna inre styrka måste vi släppa på kraven på perfektionism som nedanstående punkter skapar.

  • En topp Karriär
  • Vad vi gjort eller inte gjort
  • Hur mycket pengar vi har i plånboken
  • Vad vi åstadkommit och levererat
  • Vilka framgångsrika idéer vi kommit fram med
  • De perfekta relationerna, där missförstånd och gräl aldrig existerar
  • Hur snygga vi är det rent ytliga
  • Materialistisk framgång

Listan kan göras lång på punkter som samhället höjer som de viktigaste punkterna för vår inre styrka.

Vi måste alla försöka finna styrka i andra saker som är bestående och som bygger upp oss inifrån. Vi glömmer allt för ofta bort den själsliga styrkan. Den som är vår verkliga styrka när världen rasar omkring oss. Om vi förlorar jobbet, separerar från vår partner, hamnar i ekonomisk kris eller andra saker som sliter bort marken under våra fötter.

Vi måste lära oss att se till det lilla, när morgonljuset försiktigt sipprar in under dörren på morgonen och solens första strålar skiner in genom den lilla springan. Eller när vi får det där underbara leenden från en förbipasserande på gatan. Eller när vi hör skrattet från ett litet barn som genom ett under precis anlänt till vår jord. Den inre styrkan bygger vi upp genom tillit och hoppet om att det en dag kommer bli bättre. Lära oss andas och kämpa för att leva med inställningen att det löser sig.

För vet ni vad, oftast gör det ju det. Kanske inte alltid i den takt vi önskar, men håller vi blicken riktad mot solstrimman som lyser in genom dörrspringan på morgonen och försöker vi hela tiden ha den i bakhuvudet så lovar jag er att dörren en dag kommer slås upp på vid gavel och solen kommer åter tränga in med hela sin kraft i våra liv.

Vägen kan ibland kännas lång när livet går emot oss. Men vi får inte sluta tro, vi får bestämma oss att inte ge upp. Fokusera på dagens små mirakel och genom dem finna styrka och kraft. Lägg fokus på det vackra omkring i tillvaron och bygg den dagliga kraften genom det.

För vad spelar allt det ytliga för roll i längden, det där jobbet du inte fick, pengarna du gjort av med eller den dyra tröjan du inte hade råd att köpa. Det spelar ingen som helst roll.

Glöm aldrig bort vi behöver alla få falla ibland, men den inre styrkan får oss att orka resa  på oss igen<3<3<3

image-14

 

Här lite bilder från veckan som gått.

Soligt häng i Vasaparken med familjen<3

 

image-10

I tisdags var jag och tittade på musikalen Chicago på stadsteatern med Marcus vilken grym musikal den måste ni gå och se. ( Lite suddig bild tyvärr dåligt ljus i salongen)

 

image-11

I söndags var vi i Nyköping för att fira min fina kusins 30 års dag. Självklart var alla syskons småttingar med. Underbart litet gäng.image-9

Har vistats mycket utomhus i det fina vädret går inte att undvika är så vackert överallt.image-12

Please follow and like us:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.