maj 27, 2024

Sen när handlade allt om SEX

Solen strålar in över köksbänkarna i köket där jag står och lagar middag. För 5 minuter sedan vräkte regnet ned och haglet smattrande mot rutorna. Starka kontraster som får mig att bli extra glad när solen nu äntligen vunnit och värmer mina kinder genom rutan.

Befinner mig i Delsbo, tog kontoret under armen och tog tåget hit igår.

Efter 2 intensiva jobbveckor, som avslutades med ett stort genomförande i lördags, ett 40 års kalas som firades med en filmtema fest. Kände jag att det var dags för miljöombyte och några dagar för återhämtning och frisk lantluft. Redan efter en dag spritter det i kroppen av ny energi en härlig känsla.

Imorse när jag läste nyheterna dök det upp en artikel i Resume där Swedish Hasbeens blivit anmälda till reklamombudsmannen då de använde nakenbilder på sin sajt samt i ett utstick till återförsäljare. Ro fällde dem för att vara sexistiska och könsdiskriminerande. I utskicket var det en bild på ett gäng kvinnor, HELT NAKNA…. Eller endast iklädda träskor. Kampanjen skulle stå för det naturliga hävdar Hasbeens i sitt försvar. Mycket osmakligt och karaktärslöst utskick som gjorde även mig illa berörd. Helt rätt att den blev anmäld.

När ska all denna sexism upphöra? Vad krävs för åtgärder för att det ska sluta? Vad är problemet. Ibland undrar jag hur man på bästa sättet ska svänga denna trend, där allt kretsar kring sex och nakenhet.

Hur spännande kan det egentligen vara. Våra hjärnor borde vara mer utvecklade år 2015 än att bara styras av primitiva signaler och lockelser. Vi får inte glömma bort att någonstans i allt detta så glömmer vi lätt bort de grupper som genom dessa kampanjer blir kränkta. Jag skulle inte kalla mig själv för feminist då jag tyvärr tycker att ordet ibland kan ha en negativ klang förknippat till manshat. Men värderingarna om jämlikhet och kampanjer mot sexism står jag dock helt klart bakom.

Vi blir dagligen utsatta för samhällets sexbudskap. Reklam musikvideos, tv och tidningar är fullkomligt överfulla av halvnaket sexistiskt dravel.

Under de senaste månaderna när jag dejtat en hel del, till stor del genom nätet och dejtingappar har jag blivit chockad över att se hur man integrerar med varandra. Vilka samtal som tidigt förs, för att inte tala om alla rent kroppsliga komplimanger, som man tidigt får kastad i ansiktet. Seriöst vem har rätten att ge komplimanger till mig eller någon annan som är rent sexistiska? Det är kränkande rakt igenom. Vart har respekten tagit vägen, tror killar allvarligt att det är vad tjejer vill höra, vilken schysst kropp du har?

När killar skriver sådana saker till mig så tar jag kontrollen direkt genom att uttryckligen säga att han borde lära sig visa mer respekt och att jag pga. det orespektlösa sättet han visar nu kommer att blocka honom. Det är väl en sak att ge komplimanger när man pratat med någon ett tag, men i första samtalet.. Nej inte okej. Ofta kommer en ursäkt snabbt där det står något i stil med.

– Sorry det var ett skämt.

Är du helt intelligensbefriad tänker jag då, det var väl inte ett skämt.

Ingen av oss ska behöva gå runt som vandrande objekt. Själlösa bärandes enbart på ett tomt skal med en kropp, vars längtan enbart är sex.

Nej, Nej, Nej!

Livet består av så mycket mer, vi kan inte bara fokusera på det sexuella. Stopp backa börja titta de ni möter i ögonen istället. Ingen har rätten till min kropp den är min, ingen äger den, eller har rätten att kommentera den. Sex bygger på respekt från 2 parter. Ett samtycke där båda vill. I det fallet är det fritt fram att ge kroppsliga komplimanger.

Nu ska jag ta ett djupt andetag och lugna nerverna lite genom att dricka lite mousserande  vin i  den härliga kvällssolen. 🙂

Här lite bilder från veckan.

40 års festen för Johan i lördags som jag  var med och arrangerade blev riktigt kul. Alla gick all in med klädseln också som var filmtema. Jag var kvällens polis;)

FullSizeRenderIMG_2967-1

I söndags på morsdag, överraskade vi mor med en heldag på Yasuragi. Underbar dag<3

image-25

Idag har jag kastats tillbaka till barndomen när jag tog en promenad ut i Delsbo. Dessa vackra gärdsgårdar får mig att bli lycklig, nostalgi.
image-21

image-19Skål kära följare, nu ska jag njuta av den stilla kvällsskymningen vid vattnet. <3<3<3

 

Please follow and like us:

En tanke på “Sen när handlade allt om SEX

  1. Tack för ett klokt inlägg! Swedish hasbeens-annonsen gick ut till alla dom har deras nyhetsbrev också, jag fick en CHOCK när jag öppnade det!! Är så sjukt förvånad att det inte blivit en större snackis! Jag är inte så blyg och pryd, men trist att samhället avdramatiserar sex så mycket. Det är snart inga känslor inblandade överhuvudtaget. Och sen blir alla förvånade när övergrepp sker?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.