maj 27, 2024

45 år tillsammans och fortfarande lyckligt kära

I fredags mötte jag en person som berörde mig starkt med sin kärlekshistoria. Vill dela den med er. Han gav mig råd och tips på hur han och hans fru gjort för att få en så lång och lycklig relation.

Helgen har gått i romantikens tecken med kungligt bröllop och folkfest. Solen går ner bakom hustaken och jag sitter på balkongen och dricker kaffe.

Har längtat efter att få skriva här i bloggen så känns perfekt med en lugn söndagskväll där tiden för att uppdatera här finns.

Gretasvärld har precis inlett ett eventsamarbete med Lamborghini vilket känns fantastiskt roligt och spännande. I fredags var det första eventet. Det var för tidningen Connoisseur  som hade sin motordag 2015. Vi var på Steningeslott, hundratals bilintresserade gäster hade samlats för en dag med mingel, god mat samt visningar och provkörningar av lyxiga bilmärken.

Första riktiga sommardagen, solen strålade och det märktes på alla de trevliga besökarna hur de njöt av att vara på plats. Under dagen fick jag många nya kontakter. Vissa av dessa möten berörde mig djupt då jag fick höra sorgliga och lyckliga livsöden. Tänkte dela en av dem med er.

En man kom fram och började prata om bilarna som vi ställde ut. Efter en kort stund sa han.

– Jag känner igen dig, men jag vet inte varför. Vi fortsatte prata om bilarna, men mitt i samtalet utbrast han.

– Men nu vet jag, du var ju med i ett vetenskapligt dejtingprogram.

Jag svarade att det stämde. Han berättade då att han följt programmet och att han var skeptisk från början men att han sedan blivit fast och tyckte att det var ett intressant och bra program. Han utbrast

– Jag och min fru har varit tillsammans i 45 år och jag är fortfarande kär i henne.

Efter det hade vi ett långt och intressant samtal kring detta. Han berättade hur de träffats. Han var då 15 år och hon var 18. Sin ålder höll han hemligt för henne under en lång period, då han var rädd att hon skulle backa. Det är nog inte så vanligt att som 18 årig tjej dejta en 15 åring sa han. Men tiden gick och de blev ett par, och när hon fick reda på hans ålder sa hon bara.

– Vad spelar det för roll? Ålder är bara en siffra. För ett tag sedan firade de sitt Guldbröllop. Jag kunde inte undvika att ställa frågan till honom hur de hade lyckats vara tillsammans så länge och hur de fortfarande kunde vara så kära. Kanske har du några tips och råd att ge mig. Han log stort och svarade

– Svaret är enkelt, när du träffar någon du verkligen tycker om, bestäm dig där och då att det är ni. Vad som än händer ge inte upp. Jag har lärt mig genom att se på mina vänner och folk i min omgivning att gräset inte är grönare på andra sidan. Många ger upp allt för lätt och skiljer sig så fort det blir en svacka. När jag ställt frågan till dem varför de väljer att separera får jag ständigt samma svar. Det funkar inte vi bara bråkar, vi är för olika.

Jag måste hitta någon annan, sedan går tiden och när nästa partner presenteras är den personen exakt lika personlighetstyp som den första. Detta mönster pågår år efter år och jag har aldrig förstått varför. Har man en relation där det ständigt blir bråk och missförstånd pga. olikheter och oförmågan att samarbeta borde det vara ett tecken på att man personlighetsmässigt inte passar ihop. Istället för att kasta sig i famnen på en exakt lika dan person så måste man våga satsa på något helt nytt. En person som får en glad och där bråken inte blir vardagsmat.

Det viktigaste för mig och min fru är att vi alltid har haft så kul ihop. Att kunna växa tillsammans och skratta är otroligt viktigt för att behålla gnistan och kärleken så länge. Ibland när livet går emot oss och vi har det svårt är det viktigt att försöka hitta tillbaka till skrattet. Har man roligt tillsammans bygger man starkare band. Mötet mellan mig och denna man skapade en värme och ett hopp i mig.

I dagens samhälle där allt går ut på att rusa fram genom livet. Att ständigt jaga efter det perfekta. Något som många inte ens vet vad det innebär, skapar en stor osäkert hos många, även hos mig. Vi behöver därför höra sådana här romantiska historier om livslång kärlek för att åter våga tro att det är möjligt. Det blir ett bra komplement till dagens slit och släng relationsmentalitet.

Glöm inte det är aldrig försent att hitta din livs kärlek <3<3<3

Nu ska jag avsluta här och pyssla lite i hemmet. Imorgon förmiddag ska jag vara med i ett reportage för Radio P1 i deras program Kropp och Själ. Det ska bli spännande. Programmet kommer förmodligen sändas nästa vecka. Jag lägger upp en länk här så fort det släpps.

Ha nu en fortsatt skön söndagskväll och ta hand om varandra.

Här lite bilder från veckan.

Stort Grattis till Prinsen som igår fick sin Prinsessa<3 Bilderna tog jag när de passerade Dramaten med kortegen igår. Vilken folkfest det var på stan underbart!

image-26 image-27

Eventet jag hade i fredags. Inte dålig bil jag fick åka till jobbet med 🙂image-28 image-31

I måndags var jag gäst i podcasten, Singelpodden. Fantastiskt möte med dessa duktiga tjejer.  Vi diskuterade singellivet och gav tips hur vi ska lyckas i dejtingdjungeln. Podden kommer i Juli, håll utkik.image-30

 

 

Please follow and like us:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.