juli 16, 2024

Bryt upp

Fina läsare jag vill börja med att tacka för alla otroligt gulliga mail och brev som ni skickat till mig efter mitt förra inlägg om ensamhet. Blev väldigt glad och det betydde mycket för mig att ni hade modet att dela med er av era tankar och känslor kring ämnet verkligen stort tack <3

Sommaren är tillbaka den ljumma friska kvällsluften skapar må bra hormoner i min kropp, det doftar nyslaget hö. Bräkandet från de snälla fåren som nyfiket sticker upp sina små lockiga nosar över gärdesgården och pratar med mig trots att jag inte förstår vad de säger, får mig för en stund att stanna upp och bara vara i nuet. Vara här tillsammans med dessa små roliga varelser. Deras nyfikenhet får mig att sakna den där känslan av total oräddhet som man ofta kände som yngre. Desto äldre jag blivit har jag insett hur låst jag kan vara i mina egna tankar och känslor. Låst av vad som eventuellt skulle kunna hända ifall att jag vågade gå fram och nyfiket nosa på det där som jag faktiskt är nyfiken på. Rädd för misslyckandet, rädd för vad som skulle kunna ske. Det här retar mig då jag alltid velat leva utifrån tanken att jag måste ta alla chanser. Det vore fel att säga att jag aldrig vågar för mitt liv har ständigt bestått i uppbrott pga. nyfikenhet av något nytt. Ett nytt jobb, en ny plats, nya möten. Jag brukar våga men ibland så tar den där energin slut. Har inte skrivit här på ett tag då jag ägnat de senaste veckorna åt att försöka styra upp allt i min tillvaro. Mitt företag, kommande projekt och det där körkortet. Dag ut och dag in har jag kämpat tvingat mig själv att försöka lite till. Har stupat och börjat på nytt och sådär har karusellen pågått i en månad. Jag har skrattat hysteriskt gråtit mer än någonsin av trötthet och nu har jag gett mig själv en stunds andrum. Är på landet i Delsbo och jobbar härifrån ett par dagar så skönt.

Idag vill jag prata med er om just det här med mod, modet att våga bryta upp. Se i en annan riktning. Vad betyder det och är det alla gånger bra. Mod för mig innebär att jag tar tillvara på livet och ser det som en gåva. Att jag ger mig själv chansen att fylla livet med det som får mig att må bra. Att man vågar bryta upp det gamla och börja på något nytt. Att se sitt liv utifrån inte vara låst i alla andras krav och tankar om hur ens liv ska se ut. Utan istället lyssna på sina egna drömmar. Läser Karin Boyes dikt i rörelse den beskriver på ett mycket fint sätt vad mod är eller vad livets resa är.

I rörelse ( Karin Boye)

Den mätta dagen, den är aldrig störst.

Den bästa dagen är en dag av törst.

 Nog finns det mål och mening i vår färd –

men det är vägen, som är mödan värd.

 Det bästa målet är en nattlång rast,

där elden tänds och brödet bryts i hast.

 På ställen, där man sover blott en gång,

blir sömnen trygg och drömmen full av sång.

 Bryt upp, bryt upp! Den nya dagen gryr.

Oändligt är vårt stora äventyr.

Det är viktigt att fokusera på att det är resan som är mödan värd. Att den hungern som vi alla kan känna igen oss i är något bra. Att längtan efter förnyelse kan vara bra för oss. Att det är dagarna då det kryper i dig av frustration och missnöje som leder dig vidare som utvecklar dig och som får dig mer levande. Det handlar inte om att vara missnöjd i allt och aldrig känna sig tillfreds. Det handlar om att inte låta livet stå i stiltje. Att tända livets brasa ytterligare att aldrig låta elden slockna.

Ge dig chansen att må bra lyssna på dig själv och våga bryta upp.

Stanna inte på en arbetsplats där du mår dåligt. Stanna aldrig i en relation som släcker din inre eld. Låt inte din omgivning tala om för dig hur du ska brinna. Du vet själv vad dina drömmar är ingen har rätten att tala om för dig hur du ska leva ditt liv. Vad som är rätt och fel eller vad som gör dig lycklig. Det vet du så lyssna på dig själv och bryt upp gamla mönster.

Oändligt är vårt stora äventyr glöm aldrig det.

Kram på er 

Sist lite bilder från de senaste veckan

Underbara Delsbo så vackert

image-2

Lyx att äta vinbär direkt från busken 🙂

image-1

Utomhus kontor med sjöutsikt

image

Det bästa med denna årstid är att man kan plocka färska äpplen och baka äppelkaka.

 

image-3

 

Please follow and like us:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.