juli 16, 2024

Årskrönika 2015

Kärlek, resor och nya utmaningar

Året avslutades på bästa vis med 2 veckor i Hälsingland med familj och vänner jul och nyårsfirande.

Inledde årets första dag med att åka tillbaka till Stockholm. Ikväll är det första gången på flera veckor som jag är helt själv och har möjligheten att sätta mig ner och skriva här i bloggen, samt fundera över året som har gått.

2015 har varit ett omtumlande och spännande år. Efter att ha haft en rätt tung period med oro och ovisshet om framtiden med inget tryggt boende och en osäkerhet hur det skulle bli med mitt företagande, inleddes året med att jag i januari av en slump hittade en hyreslägenhet på Kungsholmstrand. Att få flytta in i den fina lägenheten och få en trygg punkt gav mig ny energi och kraft tillbaka.

Inspirationen och idéer till min egen verksamhet flödade och under våren gick allt i rasande takt. Jag sprang på mängder av införsäljningsmöten och hittade snart nya samarbeten och nya kunder. Under året genomförde jag ett antal stora event som blev riktigt lyckade.

Året innehöll mycket resande. Jag reste 100 tals mil från norr till söder över vårt vackra land. Besökte ett 40 tals städer i ett samarbete med Mix Megapol och då jag besökte ett antal vänner. Festade på Gotland, besökte stadsfesten i Härnösand. Åkte på en spontan dejtroadtripp till Köpenhamn var på kräftskiva i Oslo och på loppistur till Linköping.

På kärleksfronten har det varit berg och dal bana. En hel del nät dejtande där jag träffat och dejtat under längre perioder men där det tyvärr inte funkat pga. olika anledningar. Men jag har fått möjligheten att lära känna några underbara personer som gett mig nya insikter, lärdomar och som gett mig nya vänskaper.

Under sommaren kastades jag tillbaka till min barndoms ort Alfta där jag växte upp, ett ställe som jag inte besökt nästan sedan jag flyttade för 15 år sedan. Tillsammans med mina syskon och deras respektive rustade vi upp vår barndomsgård. Målade hus, byggde staket fixade trädgården och lagade tak. Givande och riktigt roligt var det och jag hittade tillbaka en del av mig själv som varit borta sedan jag flyttade till Stockholm. Anledningen till rustandet av vår gård var då vi ville lägga ut den till försäljning. Blandade känslor men ett fint avslut.

På hösten skedde en av de största förändringarna detta år då jag började en journalistik utbildning inriktning reportage. Utbildningen var exakt det jag länge sökt efter, en praktiks utbildning där jag får lära mig skriva bättre göra radio och tv något som jag alltid haft ett stort intresse av. Har lärt mig massor, mött nya fina vänner och fått möjligheten att skriva mängder av intressanta reportage i mötet med inspirerande företagsledare och andra eldsjälar som delat med sig av sina historier och erfarenheter.

På slutet av året var det återigen dags för en stor förändring då jag flyttade. Till en vän på söder, men bara fram till jul då jag fått en ny lägenhet i Fredhäll som jag får flytta in i nu i veckan. Att gå igenom det gångna året får mig att inse hur viktigt det är att stanna upp och reflektera över allt som skett. Hur mycket som egentligen hinner hända under ett år. Lycka, sorg, glädje, nya möten, nya insikter, nya platser och mängder av känslor.

Genom att summera året blir det enklare att blicka framåt och verkligen tänka på hur man vill och önskar att det nya året ska bli. Här får ni några av de punkter som jag tror är viktigast att ta med sig in i det nya året för att det ska bli ett lyckligare år.

 • Ge kärlek i överflöd då får ni fyrfaldigt igen
 • Var tacksam för livet ta det inte för givet
 • Skjut aldrig upp det ni längtar efter, gör det idag innan det är försent
 • Ge er själva en tankeställare, om ni hade endast en månad kvar att leva hur skulle ni då vilja leva? Vad vill ni behålla, vad vill ni bli av med?
 • Våga vara modiga och gå emot era rädslor endast då kan en förändring ske
 • Glöm aldrig bort er själva vad vill DU med ditt liv
 • Var snälla mot dig själ och skäm bort dig det är du värd
 • Ge era partners, vänner och familj tid, de är de viktigaste personer ni har
 • Fokusera mer på de som betyder något för dig än på arbete och ekonomisk framgång. Vad gör det om du har en fylld plånbok men är ensam i själen?
 • Fyll varje vecka med något kreativt det skapar lyckohormoner och ger energi. Måla, dansa, sjung, skapa.
 •  Desto mer du vågar riska, desto mer kan du vinna
 • Fokusera på det du har istället för det du inte har
 • Var generös mot dig själv och andra snålhet gör dig olycklig
 • Låt varje dag bli lite bättre genom att fokusera på det bästa.
 • Använd dina sinnen känn närvaron där du befinner dig, lukt, smak, känsel, syn, hörsel då upplever du på riktigt
 • Ta inte för allvarligt på saker som egentligen inte betyder något i längden
 • Lär dig säga ifrån, säg ja till allt som gör dig glad

Ta med er dessa punkter in i det nya året. De kommer vara mina viktigaste följepelare detta år för att 2016 ska bli underbart.

Tack för att du är just du <3<3<3

Här lite bilder från sista veckan på året.

Nyår i Delsbo.

image image-1

Elin gör middags buffén  fin.

image-4

Älskade mor med lilla V <3

image-5

Avslutade året med att göra ett resereportage från vackra Järvsö.

Åkte skidor, besökte Järvzoo och bodde över på det otroligt mysiga hotellet Järvsöbaden.

image-2 image-3

 

Please follow and like us:

3 tankar på “Årskrönika 2015

 1. Kloka ”råd-tips”!
  Man kan längta……!
  Jag tror inte drömprinsen/prinsessan finns!
  Det stannar nog vid en DRÖM.
  Man måste ”jämka” för att få ett förhållande att” funka”
  Eller ,……………..!!
  Var realist.

  KRAM

 2. Fin lista! Bra och kloka ord som fick en att tänka till lite inför det här året vi har framför oss. Tack 🙂

 3. Så väl skrivet och genomtänkt. För egen del har dejtandet inte gått särskilt under 2015. Efter misslyckade försök att få en dejt genom olika plattformar här i Sverige, fick jag till slut en dejt på min USA-resa i samband med ett singelevent därborta. Dessvärre fungerade det inte, då vi inte kom överens om vem som skulle lämna sitt hemland. Under resten av året fortsatte jag att leta någon att bjuda ut här i Sverige. Dock utan framgång. Jag har inga förhoppningar att jag kommer få någon dejt längre detta år. Utan för vara beredd på att vara ensam

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.