maj 27, 2024

Smärtsam ensamhet

Himlen har öppnat sig och regnet dansar likt älvor ner på asfalten utanför mitt vidöppna fönster. Sommarregn så förlösande och härligt.   Läger mig på soffan och lyssnar, känner in nuet och andas. Pianomusiken från min högtalare får mig lugn men skapar samtidigt en film i mitt huvud. Scen på scen bilder från de senaste åren människor, känslor och händelser som strömmar fram. Det går inte att få stopp på och någonstans är det härligt att få minnas, sakna och bara uppleva det förgångna igen. Våga känna, möta och läka. För några år sedan skulle detta aldrig ha hänt. Förmodligen hade jag då stängt av musiken som fått mig att känna och troligtvis hade jag ringt någon eller gått ut för att slippa vara ensam med mina tankar. Men idag vet jag att jag behöver detta. När livet alltid går så fort fram så behöver tankar landa. Själen behöver få lite omtanke och kroppen behöver lyssnas på när den är trött. Trots att den enklaste utvägen är att fly.

Vi lever idag i en värld där ensamheten är enormt stor hos många. Speciellt i storstäderna där många väljer att vara just själva av rädsla för att bli illa gjorda. Det finns olika form av ensamhet och vi behöver lära oss att se skillnaden på nyttig och onyttig. Jag är en extremt social person som har många vänner och en stor familj. Egentligen behöver jag aldrig vara ensam ifall att jag inte vill. Trots det kan jag ofta känna en smärtsam ensamhet. En längtan efter att människor omkring mig ska se igenom energifyllda jag och se det som finns bakom. En skör och tankefylld person som behöver ruskas om ibland och våga öppna sig på riktigt. Vi är nog många som lever just så med de känslorna. Vi flyr iväg ständigt i nya sammanhang och ibland är det så mycket lättare att leva i andras liv än i sitt eget. Det är lättare att lyssna på andra än att svara ärligt på hur man själv känner sig. Detta är något som är viktigt att bli medveten om. När smärtan verkligen känns och man bara vill skrika. Håll om mig lyssna på mig jag är orolig och känner mig liten. Är vi medvetna om det så blir det lättare att försöka bryta ensamheten genom att öppna upp sig och svara ärligt när någon frågar hur man har det. Ibland är ensamheten inte helt logisk just därför att vi inte förändrar våra beteendemönster. De människor omkring dig som inte kan ta ett ärligt svar när de frågar hur du mår är ingen riktig vän. Tänk om vi alla skulle försöka börja tänka mer på de människor som vi har omkring oss bjuda in dem mer. Sluta vara så självupptagna och istället faktiskt försöka se de personer som vi har omkring oss på djupet. Tänk om vi genom att bara lyssna på en person om dagen på riktigt helhjärtat kan bota den ensamhetsepedemi som råder över vår värld. Ingen människa ska behöva känna sig ensam när vi är så otroligt många som är skapade för att kunna ta hand om varandra.

Har haft två innehållsrika fina veckor med ständig rörelse så har varit underbart att idag bara få vara och vila.

Avslutar med bilder från denna och förra veckan 🙂

Hela förra veckan var jag och min bästa vän Alex ute på uppdrag och strandturné med Mix Megapol. Vi besökte 2 bad om dagen kring Stockholm sjukt roligt uppdrag och vi hittade massa nya badpärlor där jag aldrig varit tidigare.

Lunchbad på turnén vid Sickla badet

image-20

En paus i kärleksbaren på Bockholmen<3

image-18

I helgen och i måndags hade vi finbesök från Oslo här nämligen Staffan 🙂 Vi hade picknik och rolig fest på Trädgården i lördags och i måndags tog vi en utflykt till Fjäderholmarna.

Här ser ni ett festglatt gäng vid Nytorget 🙂

image-14

Var på Allsången på Skansen i förra veckan. Maggio gjorde en fantastisk konsert.

image-22

Hon är en bra förebild den kvinnan <3

680

Foto: Alex Ljungdahl lånat.

Kram på er älskade följare tack för att ni finns <3<3<3

 

 

 

 

 

Please follow and like us:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.