april 23, 2024

Injicera spänning bygg en starkare relation

Forskning visar att tristess kan krossa din relation eller stoppa dig från att hitta kärleken om du är singel.

När jag utbildade mig till journalist och när jag gick min skrivkurs talade vi ofta om skrivkramp. Tillståndet som måste vara författarens eller skribentens fiende. När det inte går att skriva. Du skriver en mening om och om igen, det tar stopp. Ibland fylls du av ett lätt illamående att pressa sig själv funkar inte för hjärnan är för trött. Det går inte att skapa. Den senaste månaden har jag till och från varit i det tillståndet. Det är därför jag inte har bloggat. Den lilla skrivenergin som funnits har jag lagt på mitt arbete där det ingår i min roll. Jag tror det beror på allt som skett runtomkring, saker har gått för fort. Jag har vandrat omkring som en öppen själ för att släppa in för många nya människor med deras behov och känslor. Blivit tömd på min egen kreativitet och energi. Har stannat upp och nu funnit nya källor till vila och återhämtning. I veckan flyttade jag ut från det kollektiv där jag bott en tid. Till ett stort hus där vi bara bor några stycken. Känns otroligt bra och sakta sakta släpper skrivkrampen en lättnad. Idag vill jag lyfta ett ämne som handlar om just återhämtning och energipåfyllning. Något som vi alla behöver för att finna en inre ro ett välmående som smittar av sig på allt. Relationer blir starkare du får lättare att ge kärlek till din partner. Är du singel så öppnas alla sinnen upp du är mer mottaglig för att möta någon. Låt oss tala om spänning!

 

Januari är för många en månad där det händer mycket inom oss. Ett nytt år har precis inletts, tankar och funderingar om hur det nya året ska bli cirkulerar. Ett hopp om framtiden, en energi framåt. Vi vet att det snart kommer att börja ljusna att dagarna kommer att bli längre. Vi vet också att vi har möjligheten att börja om på nytt. Stänga allt det gamla och verkligen göra förändringar. Men alla de ljusa hoppfulla tankarna kan också stressa göra dig och mig oroliga. Hur ska vi nå till allt det där vi drömmer om. Vart börjar man? Och tänk om det inte blir så som vi hoppas? Allt detta är ett naturligt tänkande. En del som vi får räkna med kommer att komma. För ännu har dagarna inte blivit så där hoppfullt ljusa. Ännu har vintertröttheten inte lämnat och en del av förra årets frustration mot förändring kanske hänger kvar. Det är här vi kan snabba på förloppet genom att injicera spänning i tillvaron. Stänga av allt tänkande genom att göra något vi aldrig gjort. Skapa förändringar i vår vardag. Det behöver inte handla om att göra extrema drastiska förändringar utan kan räcka med små små spänningshöjande saker. Bryta mönster ut i det okända. Gå och köp ett staffli och målarfärg måla tillsamans med din partner. Låt fantasin flöda kladda, släpp prestigen då kommer skratten och med det glädjen. Är du singel skicka iväg ett sms till någon du håller av, våga vara ärlig låt spänningen vinna över oron. Tänk om du får ett härligt svar tillbaka. Får du inte det ta det inte så allvarligt utan njut av din modighet. Har du en partner överraska han eller hon med en upplevelse, kanske en konsert, en teaterföreställning. Eller en kurs där skapandet står i centrum. Gör spontana infall krångla inte till saker med för mycket planering. Ta med dig två liggerunderlag koka en termos choklad säg åt din partner eller dejt att ni ska på äventyr. Lägg er under stjärnorna och bara kramas. Lägg allvaret för en stund åt sidan gör sådant som du gjorde som barn. Ni vet när ni var i den åldern då allt var spännande och prestigelöst. Ni lekte skattjakt eller byggde en koja. Det jag vill komma åt här är vikten att väcka alla sinnen till liv, låta din kropp utsöndra endorfiner. Hjärnan bygger nya fotoalbum av allt vi ser skapar nya känslor att återkoppla till. Det gamla som hängt kvar löses upp och plötsligt öppnas helt nya dörrar. Genom att öka spänningen släpper vi tristessen och genom det mår vi bättre. Vet ni vad det funkar, de gamla tankarna och mönstren försvinner och det skapas nya. Jag har faktiskt precis testat, genom att bryta min närhetsrädsla jag har haft det senaste halvåret där jag hållit mig borta från dejtande. Har släppt oron och tidigare sårade känslor och har nu vågat kramas med en karl. Ingen renskötare men ändå 😉 Närhet skapar verkligen välmående speciellt när du bara är och inte tänker så mycket.

Dagarna här börjar äntligen bli längre. Efter veckor utan sol kikade plötsligt solen fram i veckan som en gigantisk apelsin studsade den upp bakom bergen här i Jukkasjärvi för att några minuter senare rulla tillbaka till vila. Det är en speciell värld här. Trots att jag varit här snart tre månader så har jag ändå inte vant mig vid klimatet. Men det är helt underbart när solen nu äntligen visar sig.

Har två månader kvar här och helt ärligt är det blandade känslor. Längtar väldigt mycket hem till allt det vanliga. Men börjar också få en stark relation till bygden här eller hela Norrland, så vackert och annorlunda i vintertid. Jag ska se till att dessa två månader blir fantastiska. Passa på att uppleva och se allt jag inte hunnit och skapa nya kreativa idéer i min roll som Innehållsproducent för ICEHOTEL.

Ta hand om varandra och er själva nu så ses vi här i nästa vecka <3

Tack för att du är just du kära läsare.

Stor kram

Bilder från ett mycket vackert Norrland.

Solen visar sig bakom Kiruna gruva. Foto: Danny Antivalidis

Utsikten Foto: Danny Antivalidis

Brinnande himmel över Torne Älv Foto: Danny Antivalidis

Allt går att skapa i is hotell, bar och isglas Foto: Asaf Kliger

Gjorde en roadtripp till Narvik för helgen magiskt.

Please follow and like us:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.