juni 18, 2024

Så knäcker du PASSIONS-KODEN

Hur kan vi få mer passion i livet i kärleken. Är det genom mod, integritet, nyfikenhet och generositet som livet blir rikare?

 Soldränkt röd panel vackert reflekterande över den glittrande isen som här och var har smält och bildat små sjöar. Det är svårt att förstå att det är Annandag jul. Ingen snö på backen och vår i luften. Sitter inlindad i en mjuk filt med en kaffekopp i handen och njuter av att dra in solens värmande energi. De tidigare mörka instängda dagarna öppnar sig och plötsligt befinner jag mig i en helt ny värld. Alla sinnen väcks på nytt och tankarna blir klarare. Det pirrar från tårna upp i huvudet livspassionen väcks igen. När världen är såhär vacker är det lätt att bli rörd. Minnen känslor och bilder från de senaste femton åren här i prästgården strömmar förbi i mina tankar. Då och då stannar jag till vid ett visst minne och tar mig tillbaka till det tillfället. Ljumna sommarkvällar med grillning och skratt fram till gryningen. Fiolmusik och vackra dräkter när vi tillsammans dansat på Delsbo stämman. Vit pudersnö som formats till snögubbar och lekande syskonbarn i gröngräset. Det är så mycket som hinner hända på 15 år. Det här är sista gången vi firar jul här tillsammans sista gången vi firar nyår. Huset som vi älskat den plats som alltid har känts som mitt hem kommer vi nu att lämna. Mamma har fått en ny spännande prästtjänst utanför Stockholm så snart flyttar hon och därför lider nu en epok mott sitt slut. Har svårt att förstå att det är så vill inte förstå. Men samtidigt är jag så glad för mammas skull och för vår skull som får henne närmare oss. Julen här har varit så mysig vi har ätit gott spelat sällskapsspel och bara umgåtts.

Fick en fin julklapp av min bror och hans fru en bok som heter Passions koden. Den är skriven av Eva Sanner som är psykosyntesterapeut för individer och par samt författare till flera böcker inom personlig utveckling, kärlek och intimitet.

Då jag älskar sådana här böcker har jag nästan läst ut den. Boken fick mig att reflektera över hur viktigt det är för oss människor att behålla passionen i livet. Jag vågar säga att det är viktigaste i livet. Är du passionerad i det du gör i de relationer du har och i livet i stort kommer du bli så mycket lyckligare och mer harmonisk. För vissa krävs det mod att våga bryta det gamla som dödar passionen och testa något nytt. Snart börjar ett nytt år och då är det ett perfekt tillfälle att tänka igenom sitt liv. Del för del, gör du det som får dig att må bra. Släpper du passionen fri eller är det saker som håller dig tillbaka? Alltför många styrs mer av plikten än av glädjen i tillvaron. Istället för att lyssna inåt och fråga oss själva vilka drömmar vi har och vad vi älskar så letar vi svaren utåt.

Det gäller faktiskt allt i livet. Relationer, arbete, och intressen. Att leva livet på slentrian att låta allt bara flyta på utan att stanna upp och reflektera över just passionen är livsdödande. Ingen kan tala om för dig hur du ska finna den eller hur det ska kännas utan det är något vi var och en måste finna svaret i oss själva. Vi måste tända de lågor som släckts vi måste fylla på passionsbrasan med det som väcker den där nyfikenheten i oss. Lägga tid på att låta den växa. Släppa alla inrutade regler som hämmar oss och leva fullt ut. Ge oss den gåvan. Passion föder passion det gäller i allt. Är du i en relation eller dejtar du tappa då inte passionen låt den växa. Våga komma varandra nära släpp på hämningar och rädslor. Dela med er till varandra av era drömmar och era tankar. Det fina med passionen är att den kan väckas igen. Genom att ge varandra tid, se varandra prioritera varandra. Släpp varandra fria så att ni kan uppfylla era egna samt era gemensamma drömmar då förblir relationen levande. Kramas mera, älska mera, var nyfiken och släpp fram modet. Lovar er livet kommer bli så mycket mer spännande och härligare. Låt aldrig någon släcka er glöd era drömmar er passion. I boken gör hon en fin jämförelse från en barnbok som handlar om en glad gris som skuttar fram genom livet. Han är nyfiken gör allt det han älskar. Grisen är lycklig och författaren försöker genom sin berättelse visa barnen som i detta fall är läsaren att man ibland måste släppa fram den där grisen, det orädda, nyfikna och levnadsglada djuret som finns i oss alla. Många lever idag snarare som grisens motsats bävern. Man hamstrar på allt är extremt plikttrogen och ser för allvarligt på saker som inte är det viktigaste. Jobb, städning, och andras krav är och kommer aldrig vara det som styr grisen däremot bävern. Relationer, mål, nyfikenhet och äventyr är det som styr grisen. För att må som bäst är kombinationen av dessa två det bästa.

Hur lever du idag? Ta dig tid inför det nya året att fundera på det. Hur skulle du kunna leva mer passionerat i dina relationer, på din arbetsplats eller i dina intressen. Skriv ned det och låt det bli din följeslagare genom det nya året. Förändra din tillvaro till något bättre och mer levande.

Det är du värd <3

Kram på er kära läsare ses snart igen!

Att kunna sitta ute med en kaffe i solen är ren lyx

Vacker himmel över prästgården

Voova kärlek <3

Julnissorna i Delsbo.

 

Please follow and like us:

En tanke på “Så knäcker du PASSIONS-KODEN

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.