maj 27, 2024

Dagliga val kan bli livsavgörande

Varje dag ibland flera gånger om dagen gör vi alla livsavgörande val. Oftast är vi inte medvetna om detta själva.

Jag har börjat försöka reflektera över detta minst en gång i veckan. Genom att ställa samma frågor till mig själv.

Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade bloggen. Veckan har varit hektisk så jag har haft svårt att hinna, men nu är det äntligen dags:)

Vilka val har jag gjort denna vecka?  Vad har eller kommer dessa val att leda till? Vad blir konsekvenserna att jag har valt vissa val och aktivt valt bort andra?

Det intressanta är att se att jag allt för ofta har gjort samma val i vissa frågor. Detta pga. invanda mönster och vanor jag byggt upp. Exempel på detta kan vara att jag ständigt irriterar mig på samma saker, utan att göra någonting åt det. Att jag inte bokat in den där danskursen jag velat göra länge eller att jag inte ringt de där samtalen som jag har i bakhuvudet ständigt.

Vi kanske alla borde välja minst en dag i veckan då vi fokuserar på att göra tvärtom i allt som vi har för vana att göra. Äta en ny frukost, välja en ny runda på morgonpromenaden. Välja ut en okänd människa på ett cafe att prata med eller boka in någon skrämmande kurs bara för att utmana oss själva.

Se vad som händer ifall vi gör tvärtom.

Mina avgörande val i livet har kommit då jag vågat göra just tvärtom. Att jag lyft luren och ringt det där samtalet. Som har lett till att jag kommit in på en rolig utbildning, börjat ett nytt jobb eller skaffat nya vänner.

Tänk ifall jag inte den där dagen för över ett år sedan hade valt att skicka min ansökan till Kärlekskoden. Då kanske jag idag hade varit singel, jag hade förmodligen arbetat på samma arbetsplats och inte lärt känna inspirerande vänner för livet. Ett litet steg som förändrade allt.

image-119

Det finns ett ordspråk till detta som jag tycker är så talande. ”Gör vi som vi alltid har gjort så kommer allt att bli som det alltid varit”.

Ta med er den tanken in i helgen, det ska jag helt klart göra.

Det har varit en hektisk men rolig vecka.

I måndags gjorde jag och Viking en utflykt till restaurang J  för att dricka ett glas vi och njuta av den fina utsikten.

image-118

I onsdags ordnade jag en spakväll för mina bästa vänner. Vi drack vin, bastade badade och avslutade med ett avsnitt av Bonde söker fru.

Här har ni dem hela gänget i en hissselfie;)

image-117

En annan sak som veckan har gett mig är en ny kontorsplats bara 5 minuter hemifrån. Jag har fördelen att kunna ta min brors kontorsplats på Rex Music Group , då han endast är där på kvällarna. Fint kontor med kreativa musikgalna människor.

Ikväll ska vi på inflyttningsfest hos min vän Carin, ser fram emot en grym helg.

Ta hand om varandra i helgen och glöm inte att göra tvärtom i allt;)

<3<3<3

 

Please follow and like us:

En tanke på “Dagliga val kan bli livsavgörande

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.