april 23, 2024

Henrik Fexeus kloka karriärråd under min intervju

Regnet smattrat mot rutan och mörkret och tystnaden sänker sig över söder.

De tända värmeljusen rödvinet och Peter Lemarc i högtalarna får mig att vilja sitta vaken ett tag till och skriva. Trots att jag vet att jag måste kliva upp vid halv 6 imorgon bitti för att ta tåget till Nyköping. Men jag har lärt mig att det ibland kan vara bättre att vara vaken en stund till tills att jag känner mig tillräckligt trött då sover jag oftast bättre. Pär är på arbetsresa till Köpenhamn så jag har fått lite egen tid så här på kvällen. Min tvillingsyster har varit här och ätit middag samt bastat och badad med mig. Men hon åkte för 2 timmar sedan och jag har efter det suttit och skrivit rent min första journalistiska intervju. En uppgift jag fått från utbildningen jag läser. Temat på intervjun skulle handla om karriär och karriärsval.

När jag läste uppdragsbeskrivningen visste jag direkt att det var Henrik Fexeus jag ville intervjua. Vi lärde känna varandra under inspelningen av Kärlekskoden och har sedan dess hållit kontakten. För mig är han en stor inspirationskälla och jag får ny energi och nya idéer när vi träffas.

image-120

Det blev en 2 timmars spännande djupintervju där jag fick reda på hela hans resa genom karriären. Känslan av att ingenting är omöjligt bara man vill och vågar finns fortfarande kvar hos mig efter vårt möte.

En av de frågorna jag ställde honom som jag tyckte var intressantast var vilka råd i karriären han skulle ge sina barn. Svaret kom snabbt och på ett självklart sätt.

”Försök att göra din karriärsval utifrån vad du tycker är roligt. Har du roligt så kommer du lyckas med det omöjliga. Arbetet är en så stor del av våra timmar på dygnet så vantrivs du på ditt arbete så tappar du energin och lusten till annat. Vi har alla skyddsnät av vänner och familj som finns där ifall karriären ibland inte går som vi önskar. Det är viktigt att aldrig glömma det, ifall man i perioder drabbas av panik av ekonomiska själ. Ge inte upp drömmen för det. Ibland blir vi tvungna att ta ett arbete som vi inte tycker är roligt för att överleva, men då är det viktigt att sätta upp målsättningar där vi vet att det tråkiga leder oss till det roliga. Alla tråkiga uppgifter blir mycket enklare att kunna hantera då”

Klokt och mycket bra råd som jag tror att vi alla behöver bära med oss när vi känner oss rädda för ibland satsa på det okända. Mer av intervjun kanske jag delar med mig av en annan gång;)

Inser att jag måste gå och lägga mig för att inte försova mig och missa tåget imorgon bitti.

Sov så gott så ses vi här inom kort igen.

<3<3<3

 

Please follow and like us:

2 tankar på “Henrik Fexeus kloka karriärråd under min intervju

  1. När du läser journalistik, lägg märke till olika stavningar av ord med samma uttal. Själ är det du har inom dig, skäl är synonymt med anledning, vilket tycks vara det du syftade på här. Lycka till med journalistiken, jag kunde tyvärr inte fullfölja mina journalistiskkurser på gymnasiet.

    1. Hej Stina.

      Haha självklart ska jag göra det. Denna gång var det endast ett trötthetsfel från min sida;) Tack. Det kanske kommer fler tillfällen för dig att läsa journalistik.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.