april 23, 2024

Påsken tiden då kärleken och ljuset segrar

Talgoxens sång utanför det soldränkta fönstret ger mig ett glädjerus en kick. Har precis kommit in efter en 7 km löprunda otroligt skönt i vårvädret. Påskhelgen har jag firat här i Delsbo med endast delar av familjen då alla inte hade möjlighet att komma. Vi har ätit god mat, jagat påskägg spelat roliga spel och umgåtts.

Påsken har alltid varit något speciellt för mig en helg som inger hopp. Ett bevis att ljuset alltid segrar över mörkret och att livet alltid segrar över döden. Det är som att vi just denna helg kan välja att lägga allt jobbigt bakom oss. Slänga det i en hög och aldrig behöva plocka upp det igen. Vi kan här göra ett val att tillsammans med påskens budskap och med hjälp av vårens intågande ta nya tag och se framåt. Känna oss starkare och bygga upp oss själva igen.

När jag på min löprunda kikade ner i ett av dikena jag passerade såg jag en liten tussilago, kämpandes genom en snöhög som ännu inte smält av solens strålar. Jag stannade till och för ett ögonblick fylldes jag av vördnad och förundrar över naturens styrka. Tussilagon ståendes med rak rygg och som genom sin enorma kraft trots sin lilla storlek, målmedvetet trängt sig upp genom snön, för att få sin kraft genom ljuset.

Vi kan se den som en symbol, en symbol för våra liv. Ibland känner vi oss små och hjälplösa, livets svårigheter kan ibland tynga ner oss så mycket att vi aldrig når fram till ljuset. Källan som värmer upp och hjälper oss segra över mörkret. Det är då vi ska tänka på våren och naturens kraft som väcker hela jorden till liv igen, efter månader av ingen grönska och ljus. Se det som vår styrka och försöka minnas tussilagon som stod där stolt trots att snön försökt tynga ner den. Livet skiftningar är precis som våra årstider lägger vi det på minnet så finner vi styrka i att det kommer att vända. Precis som det gjort nu när ljuset värmen och energin i naturen kommit igen.<3

Vet ni vad, mitt liv består av två mycket viktiga världar. 2 delar som jag behöver för att känna mig hel. En värld är här på landet i en tillvaro där allt för en stund kan få stilla sig, en värld där den rena klara luften ger mig nytt syre att andas. En värld bland röda timmerhus stoltserande med sin historia i en omgivning och natur som skulle få vem som helst att må bra. Allt är så vackert skapat som en tavla. Glittrande vattnet nedanför höga blåa berg tillsammans med de stora slätterna som breder ut sig skapar en känsla av rymd och frihet.

Imorgon åker jag tillbaka till min andra värld som för mig också är viktig. Tillbaka till stadens puls mängder av människor, viktiga möten och en ytlighet som ibland kan vara avkopplande och faktiskt spännande. I staden kan du vara anonym på ett annat sätt. Du kan klä dig hur du vill och det finns alltid roliga saker att hitta på. Känns alltid roligare att komma tillbaka till staden när man fått vila upp sig på landet. Nu ska vi äta lammstek dricka vin och fira påskdagen resten av kvällen.

Önskar er alla en Glad Påsk <3<3<3

 

image-156 image-157 image-160 image-161 image-162

 

 

 

Please follow and like us:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.