maj 27, 2024

Mr Grey alla hjärtans dags mansideal

Klockan är halv 2 på natten och jag har precis kommit hem efter att ha varit och sett premiären av Fifty Shades of Grey med mina systrar och ett gäng tjejer till. Började kvällen med en tjejmiddag och avslutade med premiären som alla tjatat om så länge. Förstår inte själva hypen med denna film.

Hur kommer det sig att så många lockas av att läsa böckerna och att se filmen. Kan det vara så att Mr Grey är ett mansideal som vi kvinnor längtar efter? Längtar vi extra mycket efter den romantiska bilden av honom nu när alla hjärtans dag faller in. När vi under veckor fått utstå en massiv reklam attack av romantiska hinter och förfrågningar om vad som ska ske just denna kärleksfulla dag?

Jag tror helt klart att många lockas av den äventyrliga romantiska bilden av Mr Grey. Jag gör i alla fall det, den uppvaktande mannen som vet vad han vill ha otroligt attraktivt.

Men vem skulle vilja ha en känsloskadad robot som man ska vara undergiven? En slav under en man, det finns nog ingen som längtar efter den sjuka sortens kärlek. Gör man det så hoppas jag att man får behålla respekten för sig själv.

Kärlek ska vara något varmt inte en kall kärlek som enbart styrs utifrån en person. Eller kan det vara så att vi här missar något. Kanske har böckerna och filmen ett annat dolt budskap? Ett budskap som vill lyfta det fula till ytan.

Lyfta fram mannen som vi kvinnor borde akta oss noga för. Akta oss för att tappa respekten för oss själva och våra kroppar. Istället söka efter en kärleksrelation som bygger på ömsesidig respekt. Inte en med en ständig jakt efter äganderätt och makt där den ena ska styra den andra. Vi kan istället göra om Mr Grey genom att ta bort hans kalla sjuka sidor och bara behålla den romantiska och spontana mannen som vet vad han vill ha. Vips så kom ett annat mansideal att sträva efter fram istället.

Idag infaller alltså alla hjärtans dag. En dag för alla vare sig man är singel eller upptagen. En dag då vi alla har chansen att sprida lite extra värme omtanke och kärlek omkring oss. Ibland kan det vara svårt att hitta ett bra läge att säga till någon att jag älskar dig eller att jag saknar dig eller bara att jag tycker om dig. Då är sådana här dagar ett perfekt tillfälle att ta modet att våga säga det. Istället för att vänta in ett nytt tillfälle så passa på att göra det redan idag 😉 Glöm inte bort att ju mer du ger desto mer får du tillbaka <3

Nu måste jag krypa till kojs är helt yr av trötthet.

Men först lite bilder från kvällen.

image-114

image-104

image-105

image-103

 

Hoppas att ni alla får en underbar alla hjärtans dag det ska i alla fall jag ha;)

<3<3<3

 

 

 

 

 

Please follow and like us:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.