maj 27, 2024

Romantik i vacker skärgårdsmiljö

Den första delen av Kärlekskoden som handlat om attraktion är nu slut och det har blivit dags för nästa fas, där attraktionen förhoppningsvis kan övergå till relation.

Äntligen ska jag få träffa de fyra killarna som gått vidare på ett naturligare sätt där jag kan få komma dem lite närmare 😉 Det känns väldigt bra med de 4 som får följa med. Vetenskapen kanske känner mig bättre än vad jag trodde. Tillsammans ska vi ut i en vacker skärgårdsmiljö, där vi ska bo tillsammans och få dejta under mindre laboratoriska former. Har längtat så efter denna fas, nervöst men riktigt roligt. Jag kan inte sluta tänka på hur det skulle vara ifall jag faktiskt träffar min prins här i kärlekskoden. Vilken romantisk historia det skulle bli <3

Igår tittade jag på filmen The Notebook. Det är en berättelse om ett ungt förälskat par, Noah Calhoun och Allie Hamilton (Ryan Gosling & Rachel McAdams), som tillsammans får uppleva en passionerad sommar innan de skiljs åt på grund av klasskillnad och andra världskriget. Efter år på skilda håll återförenas de oväntat. Historien om parets starka kärlek och om de hinder som står i vägen för dem berättas decennier senare för en kvinna på ett sjukhem, en kvinna som tas om hand av en man som regelbundet kommer på besök och under dessa visiter läser högt för kvinnan ur en mystisk dagbok.

Jag har sett filmen tidigare för ett par år sedan men blir lika rörd varje gång. Det är en välgjord och vacker historia om stark kärlek. Trots att den fick mig att gråta en lång stund… vilket kan tyckas vara negativt, så grät jag bara för att filmen berörde mig så starkt på ett positivt sätt. Den gav mig hopp på något vis och fröet i mig som försiktigt letar den livslånga kärleken, växte och blev starkare. Rädslan som ligger som ett tunt skal kring fröet upplöstes. Och längtan blev ännu större. Både vi singlar men även ni som lever i en kärleksrelation kan behöva fylla på den romantiska delen av hjärnan med riktiga historier om kärlek, som är lyckliga och äkta. Det ger kraft och får oss att inse att det aldrig är försent. Och att vi ska vara tacksamma och vårda de relationer som vi har. Vi behöver alla byta fokus ibland och välja att se det äkta och vackra omkring oss. Det är tyvärr vanligare idag att läsa tidningsrubriker med statistik på antalet skilsmässor över landet, eller rubriker som talar om hur människor sviker och bedrar varandra, än att få läsa historier där par håller ihop och kämpar för sin relation.  Allt för att locka läsare. Men är det verkligen den journalistiken som vi människor behöver bli matade med? Jag tror att vi alla längtar efter att få se mer lyckliga historier i tidningarna. Det är lätt att glömma bort hur många fina historier det faktiskt finns därute. De dagar då ni känner er nere, strunta då i att läsa om allt elände, sätt istället igång en vacker film eller läs en bok med en hoppfull historia i. Det hjälper till att förändra sinnesstämningen. På torsdag sänds 4 programmet av Kärlekskoden, då får ni se hur det går på min kärleksjakt i skärgården.

Tänk ifall detta är början på min romantiska historia. Spännande <3<3<3

 

I denna underbara miljö kommer jag att bo tillsammans med de 4 kandidaterna. Sista bilden är utsikten från mitt sovrum, riktigt härligt.

IMG_0918 IMG_0895 IMG_0865

Please follow and like us:

2 tankar på “Romantik i vacker skärgårdsmiljö

 1. Hej Greta!
  I tal om filmer som är romantiska så rekommenderar jag ”message in a bottle” Med Kevin Kostner. Den är ingen ”tårfri” upplevelse. Gammal film från 1999 men det är en film som jag kunde inte släppa flera dagar efter ha sett den. Jag ska inte säga mer, bara att jag inte gillar dåliga slut..
  Hoppas annars att du hittar/ha hittat en bra kille som du känner stark för och som kan uppskatta den här härliga personlighet du har! 🙂
  Fixelius kan verkligen välja personer som har pondus och karisma!
  Lycka till nu!
  /Laurence

  1. Hej Laurence
   Den filmen har jag inte sett, tack för tipset:) Tack vad gulligt sagt, om 2 veckor får vi se ifall vetenskapen lyckas finna min prins 🙂
   Hoppas att du fortsätter följa med på kärleksresan.
   Ha en fin helg, så ses vi förhoppningsvis här igen.
   / Greta

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.