juni 18, 2024

Att bli lämnad eller lämna

Regnet faller som tårar nedför de svarta plåttaken och dansar vidare längst med de gulnade fasaderna här på Kungsholmen ned mot marken. Fridfullt att sitta och titta på, förlösande på något sätt. Får en bild i huvudet av mig som liten på en sommaräng klädd i en ljusgul klänning barfota i gröngräset. Himlen har precis öppnat sig och regnet faller nedför mina solbrända kinder. Dofterna av gräset och av växterna i luften förstärks när regnet löser upp dem och jag står där och förundras över allt det vackra omkring. Kan inte hålla tårarna tillbaka vet inte var de kommer ifrån de väller över.

Trots att jag är ensam känner jag mig inte ensam här bland sommarens alla blommor. Regnet omfamnar mig och ger mig mod att känna mer. Jag lämnar över mina känslor låter tårarna bli ett med regnet. Tänker på min familj och mina vänner på hur livet formas och omformas. Jag var nog inte mer än 7 år där. Men känner väl igen flickan i den gula klänningen på ängen gråtandes omgiven av Hälsinglands naturskönhet. Känner igen tankarna, de stora livstankarna som jag hade redan då, känsligheten och den enorma överväldigande kärlek jag kan känna för livet. En kärlek som får mig att gå framåt en kärlek som får mig att våga älska en kärlek som gör mig nyfiken att se och uppleva allt. Vissa kan uppfatta det som en rastlöshet.

När åren gått så har ibland rädslan tyvärr tagit över den starka känslan av kärlek. En enorm rädsla för att bli lämnad övergiven. En rustning har sakta byggts på den innan lätta sommarklänningen. Efter att min underbara pappa gick bort för ett par år sedan har den blivit tyngre. Inte medvetet och det är något jag kämpat hårt med att få den lättare. Men ett sår tar tid att läka och rustningen får skydda under tiden och tas av sakta sakta del för del. Det finns olika sätt att bli lämnad på och lämna för den delen. Under nästan hela mitt vuxna liv har jag aldrig brutit med mina ex helt inte brutit med någon. Trots att vi separerat så har jag inte känt någon anledning att radera ut någon som varit en viktig del i mitt liv helt. Det betyder inte att vi haft mycket kontakt utan bara att vi båda vetat om att det är ok att höra av sig.

De senaste två åren har det förändrats jag klarar inte av tanken på att bli lämnad. Det får mig att må riktigt riktigt illa därför lämnar jag själv ibland kanske för tidigt. Stänger av totalt ett skydd som får mig att bli lugnare. Jag kan tänka att många känner igen sig i detta sätt att hantera jobbiga situationer. Det viktigaste är att förstå varför man gör det och ifall man mår bättre av det. I en hektisk dejting värld är det lätt att såra och bli sårad. Då jag verkligen längtar efter en riktig relation är jag inte stark nog för ett lekande med känslor. För att möta de som är lika osäkra som mig. Därför avslutar jag kvickt när det inte känns rätt. Det är viktigt att förstå sina egna drömmar och se sina känslor utifrån. Försöka förstå dem och hålla dem i handen. Möter man någon som inte vill samma sak som en själv är det därför bättre att bryta. Samtidigt våga säga varför man gör det. För att lämna någon eller bli lämnad sätter sina spår i två själar för alltid.

Vi har alla varit den lilla flickan/pojken på ängen på det ena eller andra sättet vi har alla hjärtan som är sköra. Därför är kommunikationen och förståelsen för sig själv och för den man möter viktigast. Leka med människor skadar enbart. Vi kan alla säga, det är lugnt men innerst inne kanske det inte är det. Under livets gång sker många uppbrott det behöver inte handla om relationer men det påverkar oss starkt. När allt förändras både till det negativa och till det positiva. Det är bara viktigt att se allt uppifrån att kliva ur sina känslor och se vad som sker för att förstå. Hur kan den du möter veta hur du känner om du inte berättar. Hur kan han eller hon förstå dit beteende om du bara rusar och stänger av utan att prata. Det är läskigt att våga visa sin skörhet sin svaghet men gör vi det visar vi respekt för oss själva och för den partner vi är i en relation med eller den vi dejtar. Det är att vissa riktig kärlek oavsett om det betyder ett uppbrott. För när man blir lämnad eller när man lämnar blir det lättare ifall man öppnat upp sina känslor helt och pratat.

Man kan önska att det finns lösningar på allt men ibland gör det inte det direkt och då får man lita på sin magkänsla. Att prata är inte samma sak som att gräla och skylla på varandra det är att mötas finna en förståelse. Ibland låta det ta sin tid att smälta, en förståelse kommer inte direkt när hjärtat värker. Muskeln behöver stretchas värmas upp och få vila. Att lämna någon och att bli lämnad betyder inte att man inte bryr sig om personen det betyder inte heller att man inte älskar denne utan det kan betyda så många andra saker. Livet kan förändra oss inifrån kanske får vi nya drömmar kanske känner vi oss kvävda i en relation kanske blir vi inte hörda, sedda. Men för att visa att någon betytt och betyder något blir det enklare om man pratar med varandra ordentligt innan man lämnar eller bli lämnad. För ingen av oss vill ju avsiktligen såra någon så djupt att det innebär att personen inte vågar öppna upp hjärtat och älska någon annan på det sättet igen. En ofrivillig ensamhet. Tänk hur underbart det är att hålla någon i handen att skratta med någon att få dela allt med någon. Det vill vi inte frånta den vi älskat för att vi stänger av och bara går.

Regnet som faller utanför har fått mig att fundera över detta att känna saknad och tacksamhet över de personer som jag fått dela livet med. En vördnad inför livet och en sorg över det som fanns en gång men som nu bara finns kvar i vackra minnen. En nyfikenhet på vad som kommer härnäst. <3

Idag har jag jobbat hemifrån hela dagen. Skönt att få skrota runt i mjukiskläder. Har fått något förkylningsvirus så är väldigt matt och snuvig. I söndags kom jag hem från en liten semestertripp till Santa Pola i Spanien. Några fantastiskt sköna dagar i solen tillsammans med min fina vän Malin. Kroppen har fått tina upp efter vinterkylan så lyxigt. Att resa är verkligen livskvalité. Få möta andra kulturer nya smaker och miljöer det gör mig alltid så glad. Nedan är lite bilder från resan.

Promenad på solig strand
Träd i rufsiga kalufser
På gatan där vi bodde. Santa Polas raraste kvarter
Pool på innergården
Påskgul kvinna på husets terass
Vin med vy smakar bäst
Världens bästa Malin ❤
På påskmarknaden såldes mängder av god mat.
Solnedgångar gör mig rörd

Nu ska jag klä mig lite varmt och ta en kvällspromenad i regnet.

Ta hand om dig & tack för att du finns.

Kram och kärlek till er ALLA ❤❤❤

Please follow and like us:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.