april 23, 2024

Den politiska debatten behöver en dos av kärlekshormonet Oxytocin för ökade röster i EU-valet

Har precis kommit hem efter en trevlig kväll på en bar i Hornstull.

Kom och tänka på att det är EU val den  25e maj , ett mycket viktigt val, där man naturligtvis måste göra sin röst hörd. Hela stan är fylld av valaffischer och budskap från olika partier. Men tyvärr är det inte så lätt för alla att bara gå och rösta, för vad ska man rösta på? Vilka frågor och ståndpunkter tar de olika partierna upp? Frågorna är många och jag är tyvärr dåligt insatt. Idag när jag promenerade över Söder för att ta en fika på Nytorget passade jag på att svänga förbi några valstugor för att ta reda på mina frågor. Jag stannade inte så länge då alla drog i mig för att prata. Så istället gick jag in på nätet för att läsa vad som skrivs, men jag tappade snabbt lusten då det mesta jag såg handlade om smutskastning mellan de olika partierna. Sociala medier gör inte saken bättre, spydiga kommentarer haglar mellan olika debattörer. Istället för att föra en kärleksfull debatt där man kan acceptera olikheterna i partiernas åsikter, är det mest hårda ord och t.o.m. extrem mobbning, trots att vi lever i en demokrati. Ser hat vilket får mig att bli omotiverad. Stå upp för era åsikter och acceptera att andra tycker olika. Det är väl det politik ska handla om, olika grenar som tillsammans kan skapa något bra?

Tänk om vi kunde ge våra politiker och politiska debattörer en stor dos av kärlekshormonet oxytocin, ett hormon som behövs för varaktiga kärleksrelationer och för en avslappnad kommunikation:) Det kan tänkas vara en aning överdrivet att säga att politiker ska skapa varaktig kärlek till sina väljare, eller så är det precis vad som krävs för att behålla sina väljare och bli starkare. Jag tror att det skulle  behövas en kärleksfullare debatt  för att öka respekten mellan partierna , och genom det få fler att gå och rösta.

På torsdag sänds 3e delen av Kärlekskoden, då kommer jag att få ranka mina kandidater utifrån politiska värderingar. Det känns spännande och viktigt men här gäller det att försöka vara nyanserad. En människa kan ju inte bara bedömas utifrån deras politiska åsikter, betydligt fler delar än så är viktiga för att hitta en partner 🙂 Jag kommer även att få ranka dem utifrån deras livsstilar, det kommer bli en viktig del för mitt avgörande av vilka 4 som ska få gå vidare till dating-fasen. Missa inte det!  Nu måste jag gå och sova, så jag orkar upp för en träningsrunda.

Gott natt ses inom kort <3

image-4

 

Please follow and like us:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.