juli 16, 2024

Raggar tjejer och killar olika på våren?

Med våren kommer längtan.

Äntligen är jag tillbaka här i bloggen. Den senaste tiden har varit hektisk och mycket har hänt så har inte hunnit med bloggen. Min införsäljningperiod för min firma är fullt igång och det tar mycket tid att gå på möten och jaga nya kunder. Men 2 månaders hårt arbete börjar nu visa resultat och företagen hör av sig, vilket känns grymt.

Jag tillhör den skara som på våren får ett otroligt adrenalin påslag av lyckohormoner. Solen ljuset och den nya världen som öppnar sig får mig att känna en känsla av att inget är omöjligt. En blandning av harmoni och längtan.

Våren är också en period då man som singel får en extrem längtan efter kärlek och äventyr. Det är som att hjärtat påverkas av solen och värms upp på nytt. Människor som tidigare varit instängda under de mörka månaderna, kommer plötsligt ut. Gatorna är fyllda av leende killar och tjejer. Spanande och för första gången på flera veckor vågar vi möta varandras blickar. Fenomenet märks också otroligt starkt på olika dejtingplattformar som Tinder där diskussionerna från dem man matchas med nu blivit intressantare och mer seriösa. Har även testat Badoo men efter en massattack av mail och förfrågningar raderade jag appen snabbt, kändes för desperat på något vis. Särskild från de killar som skrev.

Jag har analyserat och funderat på ifall det är skillnad mellan tjejer och killars sätt att flörta på våren? Har den senaste veckan diskuterat ämnet med mina singelvänner, både killar och tjejer. Samt gjort min egen analys utifrån de dejter jag varit på samt utifrån de dejtingplattformar jag testat.

Att generalisera kan i detta fall vara en dödssynd som upprör även mig. Klart att alla tjejer och alla killar inte kan agera och tycka exakt lika. Däremot finns vissa mönster som går att ta upp. Problemet på de dejtingforum som idag finns är att tjejer tycks vara 100 gånger mera kräsna än vad killarna är på vilka de kontaktar, vilka de väljer att matchas med och vilka de svarar på. Killarna däremot klickar ja på varan tjej och mailar så många tjejer de kan. Detta då de vet att tjejerna är kräsnare, och då de vill öka chansen att prata med någon.

Varför är det då så stor skillnad? Frågan är svår att svara på. Beror det på att fler tjejer är mer säkra på sina känslor och vad de egentligen söker efter än killar? Den tesen tror jag inte riktigt på.

Eller lever vi fortfarande kvar i det gamla klassiska fällorna, där samhället promotar att männen ska vara robotar med djuriska instinkter. Robotar som gör vad som helst för att få en kvinna på fall. Spelar ingen roll vem det är eller hur många det är bara han vinner jakten. Mannen som i detta fall ska ha svårt att nå fram till sina känslor, som hela tiden finns där men som absolut inte får visas för då bryts manligheten. Ett samhälle där kvinnan i motsats är lite försynta en känslobubblande romantisk robot som bara önskar att mannen vågade tala om känslor istället för att försöka förföra henne? Jag vet att detta inte är svart eller vitt och att generaliseringar av detta slag inte är bra. Men någonstans inpräntat i oss ligger det fortfarande kvar en stämpel på hur män och kvinnor bör agera i dejtingsammanhang. Sanningen är att det finns mängder av killar där ute som är nära sina känslor och som inte alls vill liknas med en sexrobot. Utan som längtar efter riktig stabil kärlek men som aldrig vågar tala om detta med rädsla för att verka omanlig. För mig är manlighet någonting helt annat. Träffar jag en kille som vågar tala öppet som sina känslor och tankar istället för att låtsas som att de inte finns. Blir jag direkt mer säker och attraherad av honom. Då det för mig är mer tryggt och ärligt. Männen måste våga visa sig mer kräsna, för självklart är ni också det, ifall ni letar efter någon att dela tillvaron med i alla fall.

Men om det är så att det i viss mån går att visa på tydliga skillnader mellan tjejer och killars flörtande på våren. Skillnader som stänger fler dörrar än vad som öppnas, kan det inte vara så att vi kan förenkla flörtandet genom att bryta trenderna?

Jag är säker på att om vi blir mer medvetna om det så kan vi också lära oss av det. Killar våga visa er kräsenhet och öppna upp för ärliga samtal där det inte är farligt att tala känslor. Tjejer sluta vara så kräsna slappna av och sluta vara rädda för att varje kille ska utnyttja er. Ställ aldrig upp på någonting som inte känns bra. Våga möta killarna och försök få dem att våga visa sina svagheter få dem att känna sig tryggare och öppna upp sina känslor visa dem att ni förstår att även de kan längta lika mycket efter trygg kärlek som vi tjejer gör.

Nu är äntligen fredagen här, ska byta om nu och gå på afterwork på söder. Imorgon kväll ska jag på en stor cocktail fest, ska bli riktigt kul att få vara fint uppklädd och träffa massa nya spännande människor.

Lite bilder från en vårig vecka 🙂

image-151

image-150

image-154

Avslutar med denna fantastiska bild 😉

image-152

Hoppas att ni alla får en fantastisk helg!

Och till alla er singlar där ute, flörta friskt för ni vet aldrig när det klickar <3

Please follow and like us:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.