maj 27, 2024

Fotografering med hjärnan kan hjälpa dig byta negativa känslor till positiva

Ljusgröna slätter, doftande äppelblommor och kor som blir frisläppta på grönbete helt lyriska av glädje att äntligen få komma ut i hagen. Sitter vid det lilla torpet blickar ut över det fina landskapet och känner att jag mår riktigt bra. Kropp och själ blir på något vis ett. Tystnaden dofterna och frihetskänslan fyller mig. Det är stunder som denna som jag ska lägga på minnet, och plocka fram under dagar som är lite jobbigare. Blir som ett foto som jag lägger på minnet. Jag tror att det är viktigt att åka iväg till platser där man finner just harmoni. För att fylla på med bränsle, inspiration och lugn. När man då kommer tillbaka till vardagen, känns allt lättare. Alla känslor kan bytas ut till en positiv känsla, så länge man vet hur man gör för att förändra dem.  En hjälp kan vara att försöka fotografera tidpunkter i livet då allt känns riktigt bra. Försök att lyssna på ljuden omkring dig, känn in dofterna, se dig omkring och föreställ dig att din hjärna är en kamera, fota de vyer och bilder du tycker är vackert och som fyller dig med en bra känsla. Kanske ser du ett vattendrag, en söt hund eller en vacker blomma. Känn in en stund och låt känslan bestå. När det sedan kommer en dag då allt är grått och livet känns tungt. Sätt dig ner och titta tillbaka på den där stunden då allt kändes bra. Försök att återskapa bilden och känslan i dig. Genom det blir det jobbigare lite enklare. Nu ska jag iväg och grilla i solen. Hoppas att ni har det lika fint som mig. Annars har jag skickat över lite bilder här för att förmedla känslan jag har. Önskar er en härlig helg <3<3<3image-11image-13image-14

Please follow and like us:

En tanke på “Fotografering med hjärnan kan hjälpa dig byta negativa känslor till positiva

  1. TACK – tack så mycket för varie ord du skriver, för alla känslor och tankar du ger mig/oss. Jag kommer här för att läsa din text varie dag, gläder mig så mycket om det finns en ny text från dig för det gör mig lycklig på en väg, ger mig förhoppning och jag förstår precis vad du menar, för exemplet också här i ”fotografering”: Jag bor i Schweiz och tänker ofta tillbacks, för jag kommer varie år till Sverige och har den finaste tid där, känner mig bara helt lycklig, framför allt i naturen. Jag önskar dig också en härlig, undebar helg <3 Vana

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.