april 23, 2024

Tankar känslor och våra beteenden

Igår mötte jag en utsänd ängel i en manskropp.

Vilken lördag solen steker och jag har precis kommit hem efter en löprunda på Kungsholmen. Nu har jag lagat linssoppa och tänkte passa på att blogga lite medan jag äter. Idag vill jag prata om tillstånd som vi ofta hamnar i och varför dessa uppkommer.

Vi har alla tankar känslor och beteenden, det är genom våra fem sinnen och dessa tre delar som vi upplever världen. Yttre och inre stimuli ger oss känslor och tankar som får oss att agera i någon form. Dessa processer pågår ständigt i oss och de hänger intimt ihop med varandra. Men vi är inte våra känslor, inte heller är vi våra tankar eller vårt beteende. Dessa tre delar utgör tillsammans vårt tillstånd. Genom att försöka ändra en tanke eller göra något annorlunda kan vi byta eller bryta ett tillstånd.

Sedan i tisdags då jag var på SÖS och plockade ut min hormonspiral har jag varit ett  känslovrak. Dagarna har pendlat från en känsla av eufori och lycka till att från ingenstans förvandlas till en djup sorg och känsla av besvikelse. Barnmorskan sa att detta var vanligt efter en längre tid av hormonpåfyllning men att det snart kommer att släppa. Underbart att jag idag känner  mig stabil igen.

I veckan har jag reflekterat mycket över hur olika vi människor uppfattar vår omvärld. Hur vissa tycks ha så mycket känslor medan andra tycks sakna förmågan att känna. Antagligen då de är tankestyrda och istället tänker till sig sina beslut.

Ibland önskar jag i hemlighet att jag inte vore så ambivalent att jag kunde få slippa känna så mycket, förvånande att en så liten kropp kan rymma så mycket olika starka känslor och funderingar. Att vara ambivalent leder lätt till missförstånd och känslor av övergivenhet och i vissa fall av kränkning.

För att hitta en balans i mötet med människor är det otroligt viktigt att inse hur man själv fungerar och varför. Gör man inte det är blir det lätt för missförstånd och sårade känslor, vilket skulle ha kunnat undvikits helt ifall alla skulle jobba mer med sig själva och försöka möta andra på nya sätt. Jag har jobbat otroligt mycket med mig själv och verkligen fokuserat på att lära känna varför det ibland blir sådana krockar i relationer. Varför det dyker upp känslor från ingenstans som gör mig otroligt ledsen. Ett av svaren är att jag valt att lägga mycket energi på killar som jag velat hjälpa på något vis, killar där jag sett så fina sidor som jag önskar hade kunnat blomma ut mer. Men som genom otrygga anknytningar aldrig kommit fram. Personer som hastigt förändrats och som inte velat arbeta med sina rädslor.

Jag möter otroligt många singlar som stöter på dessa problem i sin dejting, kommunikationspoblem där den ena personen ger av sig själv och sina känslor och jobbar dagligen med sig själva medan de de möter inte gör någonting för att förändra sina beteenden. I dessa fall krockar det ständigt och det blir sårade känslor. Vi kan inte förändra andra människor bara för att vi jobbar med oss själva, de vi möter måste vara   beredda på att också göra en inre resa och arbeta med sina egna problem.

Jag har bestämt mig för att undvika alla former av energitjuvar i min dejting. Killar som får mig att känna mig som luft eller ett vandrande objekt. Killar som inte säger förlåt när de sårar eller killar som inte försöker arbeta med sig själva. Jag kommer bara lägga ner min energi och hjärta i mötet med personer som ger lika mycket av sig själva som de får. Ärliga öppna och raka personer som vågar prata om sina känslor eller rädslor. Annars får det vara då trivs jag bättre som singel.

Igår när jag tog en paus i jobbet och promenerade längst med Kungsholmstrand mötte jag en person jag inte sett på fyra år. En person som betytt otroligt mycket för mig. Och som jag inte haft kontakt med pga respekten av hans nya relation. Efter dagar av känslorubbningar och alldeles för mycket tankar fram och tillbaka vad jag längtar efter i en relation var detta mötet väldigt märkligt. Mina känslor förvandlades till hopp och insikt i vad jag verkligen vill ha och längtar efter. Trots att vårt upprott var det jobbigaste jag haft så var han en person som var exakt så jag vill att en kille ska vara. Ärlig lättsam rolig och framför allt rak.  Jag tror att det fanns en mening i vårt korta möte kanske var han en utsänd ängel som skulle visa mig att jag inte skulle ge upp hoppet om relationer. Att jag skulle välja bort alla de som sårar mig och istället söka efter något äkta. Vem vet kanske kommer jag inte träffa honom igen på 4 år men det spelar ingen roll för vårt samtal gav mig insikter som jag är så tacksam för att jag fick just nu.

Nu måste jag avsluta skrivandet hoppa in i duschen och göra mig klar för Ikväll är det födelsedagsfest för min vän Carin ska bli riktigt kul.

Hoppas att ni alla får en underbar vår helg<3<3<3

Avslutar med bilder från veckan som gått.

Middags förberedelser hos lillasyster i onsdags.

image-166

Älskar denna damm vid mig sitta och titta på änderna i solen 🙂
image-170

 

Äntligen får man plocka fram finare vårkläder jihoo!!image-163image-164

Farväl här ska dansas hela kvällen!!

 

 

 

Please follow and like us:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.