maj 27, 2024

Varför flytta till New York när Ishotellet i Jukkasjärvi finns

Livet är en häftig resa ifall att man vågar vara öppen för det som dyker upp.

Som ni vet så har jag längtat bort velat ha en större förändring, velat byta miljö, människor och skingra tankar och känslor. Jag har sökt och funderat och öppnat mina sinnen för allt jag sett. Funderat länge på New York ifall jag skulle arbeta där ett tag. Hört mig för med kontakter i Barcelona men så plötsligt en dag strax innan midnatt dök det upp ett inlägg i mitt flöde där det stod att de behövde förstärkning på marknadsavdelningen för ett av världens absolut häftigaste varumärken Ice hotell i Jukkasjärvi. Någonting i mig stannade direkt upp och tänkte wow. Tänk att få vara i Norrlands underbara natur och få arbeta på ett sådant ställe. Åka skidor, dricka varm choklad under en gnistrandestjärnhimmel. Se norrskenets skådespel på himmelen. Åka hundspann i vinterns paradis. Möta människor från hela världen som reser för att titta på det magnifika ishotellet. Vara i konstens mekka. Kanske bli galet förälskad och finna min prins kanske rent av en renskötare…Nädå 😉 Men få krama på byns alla hundar är tydligen fler hundar som bor på orten året runt än människor. Helt fantastiskt tycker jag som alltid älskat våra fyrbenta kloka vänner. Då min magkänsla gav mig starka impulser att genast skriva och söka jobbet. Gjorde jag detta direkt och berättade väldigt öppet att jag funderat på New York men att det kändes nästan ännu mer spännande att utmana mig genom att flytta norrut en tid. Efter en rekryteringsprocess gick allt väldigt snabbt och i fredags skrev jag kontraktet.

Så galet spännande vilket äventyr. Redan om en vecka flyttar jag upp till naturens paradis fram till mars nästa år. Vilken omställning nervöst men också en pirrande känsla av att något nytt i mitt liv ska ske. En härlig känsla. Kommer att sakna alla här hemma enormt mycket men så smidigt att flyga till Sthlm på helger ifall saknaden blir för stor. Sedan ser jag såklart fram emot att alla ska komma och hälsa på och få uppleva alla äventyr och vackra miljöer tillsammans med mig. Ni kommer såklart få följa med på min resa här genom bloggen lovar er att det kommer bli en harmonisk och nyinspirerad Greta som kommer att skriva 🙂 Ni kommer att få vara med mig på plats genom bilder och rörligt material för att få ny kraft och inspiration ni också.

Tänk att om en vecka såhär dags har jag tagit mina väskor och flytt helt amazing.

Nu måste jag avsluta och börja packa lite saker. Mycket som ska lösas innan jag åker.

Avslutar med lite enastående bilder från hotellet.

Som jag lånat på www.icehotel.com

Wow ser ut som ett sagoslott

image-9

image-12

Isbaren gnistrande vacker

image-10

Ha nu en strålande vecka så ses vi här nästa gång från Norrland.

Puss och Kram

 

 

 

Please follow and like us:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.