juni 18, 2024

Magiskt första möte med Torne älv

Renhet stillhet och klarhet låt äventyret börja på Ice Hotel 

Tjärtvålsdoften från den sträva tvålen luktar ännu starkare här där jag sitter i det uppvärmda träkaret under den gnistrande himlen. Min och mina nya kollegors utandningsluft skapar vit rök när den träffar den kyliga luften och likt lätta älvor skapar de en dans ner mot Torne älv.

Ett vackert skådespel och välkomnade från bygden. Vi har precis provat den obligatoriska basturitualen och innan vi fått krypa ner i de uppvärmda karen har vi tillsammans gått ner i mörkret med marschaller som vägledare och en guide för att möta det kyliga och rena vattnet med ett dopp. Inlindade i vita frotté rockar och med vita frotté mössor med små knoppar upptill som i hattstugan vandrar vi som nyfikna tomtenissar ner mot älven. På fötterna har vi badtofflor som glider skönt fram över det lätta snötäcket som ligger på marken. Kroppens temperatur är fortfarande hög efter basturitualen så det känns inte så kallt att lägga ifrån sig rocken på marken innan jag stoppar ner tårna i det iskalla vattnet. Jag tycker att det är lite läskigt med mörkret och det okända vattnet så jag doppar inte hela kroppen utan endast mina ben och det räcker för den här gången. Uppfriskande och uppiggande att kroppen pendlar mellan det varma och det kalla.

Jag har bara varit i Jukkasjärvi ett par timmar men känner redan hur naturen ger mig ny styrka och livskraft. Landade efter lunch i Kiruna och all stress och dålig energi sedan en kaosartad morgon och helg är efter ett par timmar här helt bortblåst.

Jag blev tvungen att skjuta upp min resa hit en dag efter att jag spenderat söndagsnatten med dropp på akutmottagningen på Karolinska efter en väldigt obehaglig händelse i lördags natt efter min avskedsfest för mina vänner.

Men imorse mådde jag äntligen bättre och bokade då ett nytt flyg och tog en taxi till Arlanda. Tyvärr tog resan väldigt lång tid pga. trafikkaoset efter det stora rånet och de 100 tals punkterade bilarna på E4 som stod överallt och som gjorde att taxin hade svårt att hinna fram. Som tur var hann jag med flyget och nu när jag befinner mig här denna klara natt i tystnad och avslappning känns livets kontraster så häftiga. Det är en speciell känsla här i den lilla byn en öppen hjärtlighet och värme. Entusiastisk befolkning som med sitt kreativa driv redan smittat av sin kärlek till bygden och dess historia på mig. Idag har vi också fått en smygvisning av det nya Ice Hotel 365 som kommer att vara öppen året runt. Så häftigt och svårt att beskriva vad man kan få fram ur is. Magi är ett ord som passar in. Konstnärerna som skapar och bygger är mina nya idoler. Nu är det inte så lång tid kvar tills de öppnar det ser jag verkligen fram emot. Detta äventyr kommer att bli jätte spännande att få arbeta här med marknadsföringen av Ice Hotel precis vad jag längtat efter.  Vi ses här i bloggen inom kort igen så får ni följa med vidare på mitt Isäventyr.

Puss och isiga kramar <3

Det regnar änglar från skyn hurra

image-6

Rent klart och kallt vatten naturens gåva

rent-vatten

Ser ni röken från karen så härligt

image-2

Harmoniskt med de brinnande eldarna utanför bastun

image-3

Här får vi bastuhistorien berättat för oss

image-5

Please follow and like us:

En tanke på “Magiskt första möte med Torne älv

  1. Älskar verkligen ditt språk, så poetiskt och magiskt ^_^

    Ha det så himla fint där borta, själv så blir det varmare breddgrader inom kort och en ny-start för mitt egna skrivande.

    Ps. ”kaos artad” ska sitta ihop

    /Han som inte direkt är mästare på grammatik

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.