juni 18, 2024

Pappa kom hem för jag längtar efter dig

Kristallklar morgon, står nedanför bygdegården och blickar ut över tavlan som naturen bildar framför mig. Solen ligger likt en röd apelsin och värmer bergstopparna bakom älven med ett varmt rosa skimrande sken. Framför mig sträcker sig den kritvita isen så långt ögat kan nå åt båda hållen. Iskristaller flyger runt i luften och fångar min uppmärksamhet för en stund, känns som att någon står där med ett trollspö och förvandlar världen till en ännu vackrare plats. Där kommer hugget över bröstet och en enorm saknad sköljer över mig tänk om du hade varit här pappa som du hade älskat denna miljö älskat att se mig befinna mig i en sagovärld. Det är du som fått mig att se allt utifrån den vackra sidan du som fått mig att uppskatta livet och dess skönhet. Klart att det är du som idag har tagit fram ditt trollspö och visat dig genom att göra världen ännu vackrare för mig. Klart att det är du som får solen att lysa ännu mera magiskt rött får luften att bli sådär klar och isen att gnistra ännu starkare. Du var en sådan person en person som gav oss alla syskon gåvan att tänka och se magin i skapelsen. Gav oss möjligheten att bli kreativa när du tog oss ut i skogen för att bygga kojor eller läste sagor högt för oss. Pappa tänk vad lycklig jag är som fick dig som pappa. En varm, trygg kärleksfull och modig far som ALLTID fanns där. Idag på farsdag blir saknaden ännu mera påtaglig men trots att tårarna rinner från min kind och det värker i hjärtat så känner jag mig varm inuti känner mig inte ensam trots att det endast är jag som befinner mig i tystanden vid älven. För jag känner din starka närvaro ritar ett stort hjärta i snön till dig. För klart att du kan se det uppifrån himlen ser att hjärtat jag ritar symboliserar all kärlek jag känner för dig. Nu kommer tårarna ännu mera och jag gråter hejdlöst behöver få ut allt. Men när jag står där och gråter händer något min kalla hand blir plötsligt varm. Känner din stora björnhand omsluta min som ett tecken på att jag inte ska vara ledsen längre. Du släpper inte taget och det onda i hjärtat förvinner långsamt. Med din hand i min vänder jag mig om och tillsammans promenerar vi sakta hemåt. Jag är inte ensam längre du är med mig och vetskapen om att du pappa ALLTID kommer att finnas vid min sida är nu starkare än någonsin. En förälders band klipps aldrig trots att vi för en tid kan befinna oss i olika världar.

TACK PAPPA FÖR ATT DU LÄRT MIG VAD KÄRKEK OCH TRYGGHET ÄR<3<3<3

image-8 image-10

ANDRA VECKAN I ÄVENTYRENS PARADIS

En sådan här dag är jag extra tacksam och glad för att få möjligheten att vara här i Norrlands sagovärld. Veckan har varit underbar varje dag ett nytt äventyr och nya bekantskaper. Kom precis hem efter en sju km promenad  för att besöka Cissi i Laxforsen  hon bjöd på lunch i hennes mysiga stuga. I går kväll var vi inne i Kiruna och åt middag på en väldigt god restaurang Landströms. Sedan blev det Trubadurkväll på Scandic sjöng och dansande länge. Arbetsveckan avslutades med mina kollegor på Artic Light Filmfestival på premiären för Åsa Larssons film ”Det blod som spillts” där min älskade vän Ida Engvoll spelar huvudkaraktären spännande att se slutresultatet. Filmen är inspelad i Kiruna med omnejd. Idas skådespeleri var så imponerande. <3

Avslutar med lite bilder från de olika äventyren veckan innehållet.

I onsdags besökte vi  Ofelas islandshästar och red en tur nedanför Kebnekaise så vackert

image-13

Hundar överallt kan inte få nog! Har mött över 300 st denna vecka då vi hälsat på två hundspannsföretag stax utanför Jukkasjärvi. Så fort det blir mer snö ska jag prova köra ett spann 🙂

image-14

Fick följa med Asaf en otroligt duktig fotograf och hans fru på norrskens fotografering en sen kväll. Fotot är tagit av honom bilden säger mer än ord. WOW.image-15

Nu ska jag kura ihop mig med en kopp te titta på film och bara vara.

Ta hand om varandra därute och fira nu ordentligt vad vore världen utan alla fantastiska pappor <3<3<3

 

 

Please follow and like us:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.