juni 18, 2024

Kärleks Detox

Detox trenden har pågått länge nu, vi rensar kroppen från allt onyttigt vi stoppat i oss. Under en vecka eller flera lägger vi om kosten för att avgifta kroppen. I ett alltmer stressat samhälle växer det nya detox trender. Nya grenar skapas som ska få oss att må bättre, leva hälsosammare.

Senaste trenden är ett exempel mobil avgiftning, där vi lär oss vikten att periodvis lägga bort telefonen. Inte ständigt vara uppkopplade. Folk mår sämre än någonsin idag pga. kraven som ställs från alla håll. I frustration gör vi allt för att försöka finna energi och bli hälsosammare. Jag tycker helt klart att det är ett steg i rätt riktning. Svårigheten är att få det att hålla hela vägen ut. Inte bara ha en detox period och sedan köra på som vanligt. Tro att man lever ett hälsosamt liv bara för att man testat en trend någon gång. Vi behöver påminnas om att göra dessa saker oftare.

Jag har uppfunnit min egen gren  Kärleks Detox.

image-7

Jag är och har alltid varit rätt hård mot mig själv, ständigt haft höga krav på det mesta. Så även när det gäller kärlek. Redan efter min första kraschade relation bestämde jag mig för att aldrig vara ensam. Sa till mig själv att jag skulle bli olycklig av att inte ha någon vid min sida. Att jag skulle bli olycklig av att inte få närhet eller att inte ha någon som såg mig lite extra. Med det kravet såg jag till att aldrig vara singel. Lät relationer flätas samman och hade endast korta perioder där jag faktiskt var helt själv. Det behövde inte betyda att jag var tillsammans med någon med det fanns alltid någon där som jag dejtade eller fick uppmärksamhet av. Min själ och hjärta krossades mer och mer jag började känna mig avtrubbad. Upptäckte att jag inte längre var mig själv inför dem jag dejtade utan visade en sida som inte vågade släpa in någon helhjärtat. Att se alla omkring mig med relationer och familjer fick mig att må ännu sämre. Fick mig att känna mig ännu mera misslyckad och oälskad. En dag insåg jag att detta måste få ett stopp. Jag behövde släppa kravet på mig själv att jag är misslyckad bara för att jag inte har någon kärleksrelation. Livets resa går inte att styra hjärtat måste få vila. Här bestämde jag mig helt enkelt för att göra en kärleks Detox. Under det senaste halvåret har fokus legat på allt annat än dejting och kärlek. Har tagit hand om mig själv umgåtts med mina vänner. Fyllt dagarna med äventyr. Kopplat bort alla dejtingforum. Inte spanat efter män inte jagat tvärtom. Har bara varit vilket gjort mig starkare och lyckligare. Nu börjar plötsligt en längtan komma efter kärlek vilket inte funnits det senaste året. Har känt mig som en död robot rent känslomässigt.

Kärleks Detoxen tycks hjälpa och kan därför snart avslutas äntligen 🙂

Jag tror att vi alla behöver fundera över vilket områden i livet vi behöver avgifta oss för att kunna må bättre. Vi är skyldiga oss själva den tjänsten. Ge oss själva lite omtanke och kärlek. <3<3<3

Om ett par dagar öppnar ICEHOTEL 365 som kommer att vara öppet året runt så häftigt. Har haft otroligt mycket att göra inför öppningen  så tiden har inte funnits att skriva här i bloggen. Norrland är jätte härligt och varje dag upptäcker jag nya saker.

Avslutar som vanligt med lite bilder från veckan.

Snö snö snö lever i en vit gräddbakelse

image-3

Tog första skidturen på första advent för i år, med dessa sköningar jätte härlig dag.

image-5

Självklart gjorde vi upp eld och grillade korv på vår skidtur.

image-2

Förra helgen var jag en sväng hemma i Stockholm. Kul att träffa alla vänner och vara i stan. I måndags var jag gäst i Malou Von Sivers program Efter Tio ”Doktorerna” där jag pratade om mina erfarenheter av hormoner och olika p preparat. Otroligt viktigt ämne att diskutera när många kvinnor mår dåligt av att dagligen stoppa i sig hormoner.

I länken nedan kan ni se avsnittet där jag var gäst.

http://www.tv4.se/efter-tio/klipp/greta-tidholm-blev-deprimerad-av-p-piller-3643352

Här blir jag stylad i TV4 sminket innan livesändningen.

image-4

Nu ska jag avsluta här  och dricka lite te.

Ha nu en underbar vecka och ta dig en funderare på vilken detox just du behöver i ditt liv.

Kram på dig <3

Please follow and like us:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.