maj 27, 2024

Kan attraktionslagen rädda din relation under semestern

Semestertider, en tid då relationer står på spel &  många singlar kan känna sig extra ensamma

Stockholm kokar i sommarvärmen men då och då kommer en sval bris fläktande på mina bara ben. Här passerar alla, den nyblivna mamman med tvillingflickorna tryggt sovande i sin dubbelvagn. Den snygga hipsterkillen med solhatt och vit skjorta glatt leende med målmedvetna steg framåt. Fransmannnen med slokhatt i gammal stil och danstjejen med hipphopp byxor i sommaranda. Den stora fluffiga Sankt bernadshunden och den minililla Chihuahuan. Sitter på min favoritgata i mitt kvarter. Fast jag flyttade härifrån för länge sedan känns det ändå som hemma här. Lilla Paris, soldränkta uteserveringar med trädäck och doften av nymalt kaffe. Jag är kär i denna gata. Därför att den är levande med människor från hela världen som samlas.

Ni som följer mig vet att jag tänker mycket. Att en så liten människa kan ha så oändligt mycket tankar de tar liksom aldrig slut. Och jag vill påstå att 8 av 10 tankar handlar om just relationer. Jag analyserar människor i min omgivning. Studerar de jag möter hand i hand på gatan. Pratar med människor jag möter. Och funderar när jag dejtar, eller när jag lever i en relation. Så här har jag hållit på i nästan hela mitt vuxna liv. Det slutar aldrig att förundra mig. Hur människor gör sina val. Varför de gör de valen. Och vad underbart det är när någon som länge varit singel träffar någon helhjärtat och blir sådär galet kär. Ett relationsliv innehåller allt. Glädje, sorg, förbund, svek, tillit, närhet.

Lyckliga flöden i sociala medier är inte alltid sanningen

Nu när sommaren är här känner man snabbt hur livet omkring oss plötsligt förändras. Vi blir mer sociala öppnar upp oss för varandra och rör på oss ute på ett helt annat sätt. I sociala medier fylls flödena av lyckliga par av semesterbilder och det blir nästan en tävling i vem som är den lyckligaste. Förväntningarna ökar och med detta också kraven på hur livet ska förändras och kännas. Vi är inte alla konstant lyckliga, många känner en enorm ensamhet just denna period av året. Par som visar upp sin lyckliga fasad utåt bråkar lättare och blir besvikna på varandra. Semestrarna gör sitt intågande och då får vi alla vara beredda på att starka känslor kan komma upp till ytan. För det är först när vi äntligen släpper alla måsten som de brukar få utrymme. Vi behöver få känna och reflektera så trots att det kan vara en skrämmande upptäckt så är det otroligt viktigt. När mitt huvud kokar över av känslor så har jag övat på att rikta dem åt rätt håll. Uttrycket ha is i magen är ett väldigt bra förhållningssätt som faktiskt funkar. Allt kan inte bara vara bra jämnt och när det är bra låt det få vara bra. Det finns alltid något litet som håller upp en ibland trasig tillvaro. Det är det vi ska fokusera på. Låta det lilla bära oss. Det kan vara en person som vi litar på till 100 procent som en förälder, bekant eller vän som alltid finns där. Det kan vara en plats där vi kan känna lugnet i oss. Det kan vara en så liten sak som att ha fina naglar. På riktigt när jag var som sjukast och livet var kaos. Jag hade inget boende, inga pengar och min kropp ville bara sova. Så frågade min psykolog vad som gjorde mig lugn om det fanns någonting. Jag svarade då att ha mina naglar målade. För då kunde jag sitta och titta på dem och tänka att de är i alla fall hela. Hon sa då till mig att det var min trygga plats och att det var ett mycket bra sätt att låta hjärnan finna inre frid i det lilla i ett annars stort kaos. Under semestern behöver vi få låta allt bara vara för en stund. Låta livet få levas, det innebär inte mängder av aktiviteter och ett evigt flängande utan att faktiskt vara i nuet. Umgås med dem vi älskar och lägga lite extra kärlek till oss själva. För vårt psykiska och fysiska mående hänger tätt ihop. Oftast är det psykiska som läggs på hyllan under nutidens aktiva liv. Där arbetet står i fokus för allt för många. Man hinner inte känna, inte prata med varandra och inte möta varandra. Inte ens sig själv. Vi väljer själva hur vi möter livet under de tyngsta perioderna likväl som under de glada lyckliga delarna. Vem som bestämmer vad som gör dig lycklig och trygg är endast du. Inte jag, inte din partner, inte din vän eller någon annan, bara du vet. Så lyssna inåt under semestern när du får tid att rå om dig själv.

Attraktionslagen

Det finns mycket böcker om attraktion och vissa har under perioder provocerat mig. Som när det handlar om attraktionslagar att allt som sker i vårt liv har vi valt att släppa in. När man är ledsen vill man inte läsa sådant eller när man är nydumpad, sparkad från sitt jobb eller när man känner sig sådär oändligt ensam i världen. Som att det är ens eget fel när världen rasar. Men på sistone har jag tänkt om och testat vissa dagar att våga vara mer öppen för allt omkring mig. De dagar då jag har orkat fundera över vad jag önskar mig i livet. Vill säga att jag har hälsat på människor jag inte känner på gatan. Jag har mött folks blickar. Har ställt frågor till butiksbiträden och jag har fokuserat på att vara konstant närvarande och glad. Och då har jag märkt hur starka våra attraktionslagar faktiskt är. Jag har plötsligt mött människor på ett nytt sätt. Vilket har lett till spännande saker som jag får berätta mer om i framtiden 😉 Bekanta som jag inte har sett på flera år har från ingenstans dykt upp. Väldigt spännande! Testa när ni tycker att livet är på stiltje. Förändra ert beteende så möter ni också nya sammanhang. Med detta vill jag inte säga att jag tror på allt som skrivs, alltså vi har inte ansvar för allt som sker det är sällan vårt eget fel när livet rasar. Men däremot är det vårt fokus som styr livet framåt och det är där spänningen kommer in som vi många längtar efter.

Ta hand om varandra under semestern och framför allt ta hand om er själva. Så lovar jag er att ni kommer att få en fin semester utan krav och missförstånd.

Du är värd en underbar sommar! Så här kommer en varm kram till dig.

Tack för att du finns <3

Avslutar som jag brukar med en tillbakablick från de senaste veckorna 🙂

 

Var i Dalarna en helg & assisterade älskade Malin i hennes fotoprojekt #madeindalarna fler bilder kommer längre fram. Hemliga än sålänge.
Tjejhelg på Jonis torp så härligt!
För oss badkrukor blev det årets första dopp vid Katrinelunds Gästgiveri & krog
Älskar hennes underbara torp som ligger i stora Mellösa,så harmoniskt
Första mötet med nytillskottet i familjen och dop i Vänersborg . Älskade rara Elise <3
Nationaldagen firades på Skansen. Hipp Hipp Hurra.
Please follow and like us:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.