juli 16, 2024

Vet du vem du är utan en partner

Tappa inte bort dig själv för vi:et i din relation

Vindpusten får den rosa pelargonian att dansa i det vidöppna fönstret. Hettan som legat tung över staden i veckor känns plötsligt mer behaglig. Sitter i soffan dricker kaffe och färgar mitt hår, som jag inte gjort på allt för länge. Sommaren har nått sin höjdpunkt och jag kan inte sluta tänka på vår stackars natur och alla bränder som rasar över vårt magiska land. Hur orättvist det är att människor blir av med sina hem och hur ledsamt det är att skogen förstörs. Värme har alltid varit det bästa jag vet, för när det är varmt slipper jag min värk. Men nu önskar jag bara att temperaturen skulle sjunka och att regnet kunde ta över ett par veckor. Så att vår natur kan räddas.

Under mina lediga veckor nu under sommaren har jag funderat över hur viktigt det är att försöka behålla en egen identitet när man lever i en relation. Låt mig utveckla.

I en kärleksrelation är det väldigt viktigt med ett vi där viet står för båda parter och vad de har tillsammans. Utan ett vi försvinner kärleken fort. Då den enskilda individens behov tar över. En tvåsamhet enligt mig innebär att man ska ha ett liv ihop följas åt, stötta varandra och dela varandras liv. Men viet för inte ta över allt. Så att det inte finns ett jag hos båda parter. Då är risken stor att tappa sig själv helt. För att finna en balans kan det vara bra att stanna upp och reflektera var och en på varsitt håll. Reflektera över den relation man har.

Vet du vem du själv är utan din partner?

Vet du vilka drömmar du har?

Lever du ett liv som du vill?

Om var och en funderar över detta så blir det lättare att mötas och bli ett starkare vi.

Många jag möter som separerat efter många års relation känner sig väldigt vilsna i jaget. Det är en naturlig del av en separation men allt för många har tappat bort sig själva helt. Sina drömmar, intressen och vänner då de glömt bort sitt jag helt och endast levt i en vi relation. Sorgen vid separationen kan bli ännu starkare då fotfästet försvinner helt. Det är allt för lätt att upptäcka detta försent. Kanske känner man sig trampad på då man låtit någon annans behov gå före hela tiden.

En relation blir mer spännande om man inte delar allt, så att man har saker att tala med varandra om och berätta historier och äventyr. Att ha sina egna äventyr med vänner är inte fel utan jag tror snarare att det bygger en starkare relation. Man ser varandra på nytt med nyfikenhet över vad partner varit med om.

Allt är inte hela tiden samma, samma och förutsägbart. Jag menar inte att det är negativt med ett starkt vi. Tvärtom det är något bra. Men det får inte ta överallt och stänga alla ute. Att träffa människor som just separerat som säger att nu kan de äntligen börja leva och göra allt de drömmer om ger mig kalla kårar. Va, men varför har ni inte kunnat det innan? En tvåsamhet ska inte kännas som ett fängelse. Varje individ måste få ha sina egna drömmar. Så länge de också kan ha gemensamma. Om du känner dig låst i din relation prata om det direkt. Gör ni det och släpper varandra lite så växer kärleken starkare.

Ha tillit till din partner. Att ha egna intressen innebär inte att man glömt bort sin partner. Inte heller betyder det att kärleken börjar sina. Vi kan inte alltid ha samma saker vi gillar att göra. Det viktigaste är att vi respekterar varandra, litar på varandra och framför allt lyssnar på varandra. Det ena eller andra får inte ta över. Det ska finnas en jämnvikt mellan den enskilda individens behov och viet.

Jag har haft en underbar semester med mängder av äventyr och vila.

Imorgon är min sista semestervecka och då åker jag till Gotland ska bli så härligt.

Avslutar med en återblick från veckorna som gått. Blir lite fler bilder än vanligt har sett så mycket vackert på mina resor❣

Tack för att du läser. Tack för att du finns och förgyller världen med dina drömmar, ideer och kärlek. Tack för att du fortsätter vara just så som du är. Låt ingen förändra dig. Stor varm kram.

Förra veckan var jag med min tvillingsyster hennes son och min vän Carro på Mallorca. Vi badade tog en roadtripp längst med västkusten och sov en natt i Palma för att kunna testa utelivet och strosa runt lite. För er som inte varit på Mallorca så åk. Sagolik natur och mycket roligt att göra.

Utsikt på vår roadtripp längst med västkusten
Fornalutx
Naturmagi
Bergshusen täckta av vackra blommor
Vill ha detta hus
Påväg in till Spaniens vackraste by
Det finns härligare trappor än andra
Lugnet i idyllen
Palma en vacker stad med historiska byggnader
Utanför vårt hotel i Palma
En nöjd prins
Port d´Andratx
Härlig stad att spatsera i
Jag och min vän Carro på flyget

Inledde semestern med årets höjdpunkt Delsbostämman.

Sveriges finaste by Delsbo
Spelmännen tågar upp mot stämman
Stylad för förstämma
Please follow and like us:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.