juli 16, 2024

Rädda landets relationer glöm inte att rösta i riksdagsvalet

Med bara fyra dagar kvar till valet undrar jag om du förstår hur viktigt det här valet är. Om du har funderat tillräckligt på hur ditt val påverkar dig dina relationer din familj alla. Våra relationer är det VIKTIGASTE vi har för hälsan, för våra arbetsplatser, för att hålla ihop familjer, för att minska utanförskap och den psykiska ohälsan och ensamheten som breder ut  sig över vårt land. Gör din röst hörd och lägg ner tid på var du lägger din röst. Lyssna läs och fundera innan du röstar. Men vad du än gör glöm inte att RÖSTA!

 Morgondaggen på näckrosorna har samlats som små blanka sjöar över det klara vattnet. En ljus dimma slingrar sig längst med Karlbergsån och bildar intressanta figurer mot den blå himlen. Då det är tidig morgon är det fortfarande helt lugnt och stilla ute. Förutom ljudet av en and som studsar upp på den breda träbryggan och lägger sig för att värma sig i solen morgonstrålar. Den får mig att le, när jag ser den i ögonvrån och reflektera över hur viktigt det är att vara i nuet och stanna upp. Jag sätter mig på bryggan ett slag och bara iakttar, det klara vattnet. Fortfarande går det att känna lukten av de tjärade träbåtarna, en lukt jag älskar. På motsatta sida av ån ser jag en mamma vara ute med sin lilla son. Han bär blå hängselbyxor och det lockiga håret studsar upp och ner när han skrattandes springer före sin mamma. Hon ropar på honom att vänta men hans nyfikenhet får honom att rusa vidare. Hon springer efter och lyckas fånga honom precis när han är påväg ut i vattnet. Jag kan se benen sprattla i mammans famn och fortfarande höra det gurglande skrattet. Jag slåss av hur skör han är och hur stor världen måste kännas omkring honom. Hur tryggt det är för en så liten att ha sin mamma som ser efter honom. Det får mig att fundera på valet som är i dagarna på hur viktigt det här valet är. Vi måste få en förändring, ett tryggare samhälle för våra små. En motkraft mot det som varit av oro och splittring. Vi måste värna om familjen om våra relationer. Att leva i en demokrati är något helt fantastiskt och ibland något man bara tar för givet och glömmer bort.

Har du funderat på hur du vill att din framtid ska se ut? Har du funderat på hur du vill att dina relationer ska se ut? Har du funderat på hur du vill att ditt barns framtid ska vara? Frågorna är många och det gäller att ge sig tid att lyssna och läsa på vad partierna faktiskt tycker och vilka frågor de lyfter som är viktigast. Jag tycker att samhället de senaste åren har glömt bort hur viktigt det är med våra relationer. Hur vi har påverkats av att sjukvården inte fungerar, hur vi har påverkats av den osämja som rått inom politiken, hur vi har påverkats av det kaos som rått. En otrygghet som jag lovar har lett till splittrade familjer, ofrivilliga singlar och en enorm längtan efter förändring. Den förändringen kan vi få nu genom att göra vår röst hörd. Jag har ägnat tid åt att följa de debatter och utfrågningar som varit. Jag vill vara helt säker på var jag vill lägga min röst på söndag. För jag förstår hur viktigt det här valet är. Jag tror på att vi kan leva i ett samhälle där våra relationer prioriteras, där resurser läggs ner på rätt saker så att vi slipper separationer pga. långtidssjukskrivningar och där vi kan förändra den ensamhetsepedemi som råder. I Leonard Cohens album ”The Future” finns den kända låten, Athem där en mening har fastnat hos mig

”There is a crack, a crack in everything

Thats how the lights get in”

Jag tycker att denna mening passar fint in i detta val därför att det finn ett hopp. Ett hopp om förändring! Trots att det från början kan vara en ljusstrimma genom ett stort stenblock finns sprickan där som släpper in ljus och nya krafter. Och vi kan vara med och påverka helt fantastiskt.

Mycket har hänt sedan jag skrev här sist. Nya äventyr såklart och semestern är över så jag jobbar för fullt. En annan trevlig sak är att jag dejtar en väldigt fin karl som får mig att må bra och som har lika mycket energi och äventyrslystnad som mig. Första gången jag dejtar någon som känns så lika på just det 🙂 Vi träffades när jag var ute och sprang en löprunda. När jag tog en badpaus  cyklade han förbi och jag hälsade för att jag tyckte han var söt som log. Han cyklade iväg men kom tillbaka och tog ett dopp. Vi pratade lite kort och sedan sa jag hejdå och sprang vidare. Efteråt ångrade jag att jag inte tagit hans namn. Det gick tre dagar och plötsligt fick jag ett mail från honom vi kallar honom cykelmannen 🙂 Han hade känt igen mig och kom ihåg att jag hette Greta så han hittade min mailadress här i min blogg;) Vi skrev ett bra tag fram och tillbaka innan vi bestämde oss för att ses. Nu har vi träffats ett par veckor och det känns spännande. Jag analyserar inte så mycket som jag vanligtvis brukar utan jag försöker bara att vara och lära känna honom i lugn och ro. Så får vi se vad som sker framåt.

Avslutar som jag brukar med lite bilder från de senaste veckorna.

 

 

Höstens är här underbar luft och bästa modet

Förra helgen följde jag med Systrar i bergen på en guidad vandringshelg i Jämtlandsfjällen. Vi vandrade från Storulvån till Sylarnas fjällstation där vi övernattade i tält. Dag två gjorde vi en dagsutflykt och lagade mat ute vi var tvunga att sova inne den natten pga. dåligt väder och vi avslutade helgen med att vandra tillbaka till vår startpunkt. Många timmars vandring i ett sagolikt landskap som påminde mig om Lofoten.  Underbar resa där kropp och själ fick ny påfyllnad av energi. Johanna vår guide och grundare av Systrar i bergen gjorde vår vandring betydelsefull, spännande och trygg <3

Jag och vår fantastiska guide Johanna
Laga mat utomhus smakar bättre än all annan mat
Blir extremt hungrig av frisk luft.
Att vandra i timmar ger tid att andas och reflektera.
Det har snöat på sylarnas topp.
Magi.
Påfyllnad i själen.
Utsikten slutade aldrig att förvåna med sin prakt.

Nu ska jag avsluta detta blogginlägg och ge mig iväg för lunch.

Ta hand om dig och ge dig tid att göra ett genomtänkt beslut inför söndagens val. Glöm inte att dit val kan förändra allt.

Kramar <<3<3<3

 

 

 

Please follow and like us:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.