maj 27, 2024

När är tiden rätt att skaffa barn?

Det vackra trägolvet i vårt nya hem glittrar som ett silverhav av solens strålar som plötsligt lägger sin glans över vår innan så gråa stad. Vi har äntligen fått flytta in i vår drömlägenhet. Som vi väntat på i över tre månader av kaos. Det är en sekelskiftslägenhet på ca 100 kvm i två våningar. Högst upp i de mysigaste områdena i Midsommarkransen. Vi har en kakelugn och allt är så fint här då de som ägt lägenheten innan har lagt så mycket kärlek på den. De har bevarat alla gamla detaljer och allt är ljust. Stort ljusinsläpp och högt i tak. Vi har börjat få ordning och har nästan packat upp allt. Nu ska vi skapa vårt första riktiga gemensamma hem. Vi kommer att leta en del möbler tillsammans och har därför gjort oss av med det mesta. Jag tror att det är viktigt att skapa något från grunden där vi tillsammans har det som projekt och kan känna oss trygga och trivas. <3 Så fort vi har fått ordning med möbler och allt ska ni få en rundvisning i lägenheten.

Mina nya kvarter

Ett nytt år

Trots att några veckor har gått på detta år så vill jag ändå önska er ett riktigt Gott nytt år eftersom att jag inte har skrivit här sedan innan jul. Jag har behövt lägga ner mycket tid på alla flyttar, jobbet samt att koppla bort under julledigheten och det är därför bloggen har haft en liten paus. Det här med skrivandet är min medicin mot mina egna jobbiga tankar min påfyllning av energi att få ut alla de ämnen som jag brottas med och funderar över. Därför så tar jag paus ibland. Det är viktigt för mig att det ska vara kul att blogga inte ytterligare ett krav. Nytt år, så spännande att se vart detta år ska leda. Jag ska se till att det ska bli ett väldigt bra år. Vill ha äventyr, upptäcka världen umgås med min familj & vänner och lära mig spela gitarr. Fick en gitarr i julklapp av Matthias helt klart den finaste presenten jag fått på länge. För det visar att han har lyssnat på hur mycket jag drömmer om att börja med musiken igen. Har alltid sjungit när jag var yngre men aldrig lärt mig att spela ett instrument.

Rädslor med att bli mamma

Idag vill jag lyfta ett ämne som snurrar och har snurrat i mitt huvud i flera år nu. När är tiden inne att skaffa barn? Jag har helt ärligt aldrig längtat särskilt mycket efter att bli mamma. Att få egna barn, det får man väl först när man är så där vuxen brukar jag tänka. Jag är väl inte vuxen eller är jag det? Plötsligt en dag inser man hur fort åren går och att jag nu är 36 år. Tiden att få barn är trots allt inte så lång. Efter att man fyllt 36 år så kan det bli svårare att få barn och den vetskapen skrämmer mig mycket. För jag vill inte hetsa fram saker. Samtidigt så har de senaste åren byggt en svag längtan i mig att få bli mamma. Att få ta hand om en liten och ge hen ett lyckligt liv. Få visa vår magiska värld och få lägga mitt eget ego och fokus inåt på någon annan.

Mina rädslor bottnar i olika saker

Mina rädslor är många. Hur ska jag orka? Ibland orkar jag knappt ta hand om mig själv. Hur ska jag finna återhämtning om jag aldrig får vara ifred. Har under de senaste åren kämpat så vansinnigt hårt att bli frisk igen från mina utmattningar och idag har jag de verktygen jag behöver för att kunna leva ett normalt liv utan att må dåligt. Men det krävs att jag har vissa rutiner och en del är att få vila, ha egentid, tystnad och inte hela tiden rusa fram. Får jag inte det så kraschar jag och det kan leda till en ännu värre krasch än de tidigare.

Vill inte hamna i en konstig mamma bubbla

Sen är det rädslan att inte veta vem jag är längre om jag blir mamma.  Att hamna i en konstig bubbla som många beskriver de första barnåren. För om det är något jag sett på nära håll så är det hur många som faktiskt gör det. De blir totalförändrade och nästan besatta av sina barn. Det går inte att prata med vissa om andra saker än deras barn och så vill inte jag ha det. För då finns risk att tappa mina vänner, min partner och mig själv. Självklart vet jag att det inte behöver bli så. Det blir inte så för alla och det går att bestämma sig hur man vill vara mamma. Man kan alltid lära sig att göra tvärtom mot dem som man själv tycker blir märkliga. Men jag blir starkt påverkad av andra som berättar hur de haft det eller har det. Jag är också nervös att tappa friheten helt. Det låter så ego jag vet och helt ärligt så kan jag skämmas över att jag känner så. Men samtidigt känns det bra att vara ärlig.

Det går aldrig att veta hur det blir

Hur ska man egentligen veta när tiden är rätt? Mina vänner brukar säga men det är först när du får egna barn som du förstår och de har säkert rätt. Andras barn är alltid andras barn. Att ha en egen liten varelse som växer i magen och som man får mamma band med ger kroppen energi att orka. Kanske är det först den dagen jag blir mamma som rädslorna släpper och jag förstår hur underbart allt kan vara. För det är klart att jag också älskar barn. Det är så spännande att följa mina syskonbarns utveckling, se när de växer upp och lära sig av dem när de upptäcker världen. Mina två bonusbarn tycker jag så otroligt mycket om och jag lär mig hela tiden massor av dem och av Mathias som är en så fin pappa. Att ha vuxit upp med sex syskon var en helt underbar barndom. Vi är så nära allihopa och vi är bästa vänner hela bunten och umgås mycket. Tänk vilken lyx. Jag vill inte vara ensam och barnlös jag är egentligen en familjeperson ut i fingertopparna. Men jag tycker inte om att känna mig stressad bara av tanken att det kan bli svårare och svårare med tiden att faktiskt få barn. Men hur tar man egentligen det beslutet nu är det dags?

Det hade betytt så otroligt mycket för mig om ni hade vågat dela med mig er era tankar och funderingar. Hur tänkte ni som idag redan är föräldrar? Hur visste ni att tiden var inne? Och till er som inte har barn kan ni känna igen er i mina tankar? Skriv gärna en kommentar och berätta <3

Avslutningsvis en liten bildresumé på senaste veckorna .

Ta hand om dig nu under det nya året. Lova mig det<3

Lagar julmat med Hannele
Nyårsafton firade vi i Mathias systers underbara hus som vi fick låna <3
Avslutade året med ett varmt dopp på husets terass
Fina Dalarö
Tog en tur till Sälen för lite skidåkning
Äntligen snö
Min Karl<3
Please follow and like us:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.