maj 27, 2024

Äntligen får vi kvinnor rätt P-piller skapar ångest

Idag är en bra dag! För  idag får vi kvinnor som under många år upplevt att vi mår psykiskt dåligt av våra p-piller rätt av forskarna.

Ingen forskning har gjorts på över 50 år så att vi äntligen tas på allvar känns som en seger. I veckan blev jag intervjuad av SVT Rapport om mina dåliga och plågsamma erfarenheter under 10 år av biverkningarna  från olika p-preparat. Idag släpptes forskningsrapporten som visar på att vi kvinnor har rätt när vi säger att vi blir nedstämda, irriterade och får ångest av att ta P-piller. Helt underbart skönt att höra, en lättnad.

Jag tror att så många fler än jag vill fira denna dag av upprättelse. Ett bevis mot alla de läkare som ALDRIG tog våra problem på allvar. Som sa att vi inte talade sanning. Ett bevis till de manliga forskare som tidigare nekat att göra undersökningar kring ämnet då de sa att vi ljög. HURRA FÖR FORSKNINGEN!! Hurra för att detta förhoppningsvis är startskottet på mer forskning kring ämnet. Hurra för att vi får stabilare relationer, gladare kvinnor och en bättre vardag utan hormoner som förstör livet för så många. Självklart som de också säger i studien så ska alla inte slänga sina piller för vissa klarar av att ta dem. Men studien är till för oss som plågats under många år.

Klicka på bilden nedan för att se inslaget i SVT Rapport

 

image-1

Har haft en härlig men intensiv sommarvecka. Vilket väder underbart. Varit ute på äventyr varje kväll <3

I tisdags hade vi picknick fest på Fredhällsklipporna. <3

image-2 image-3 image

Ha en strålande söndag bästa läsare så hörs vi i nästa vecka. <3

 

 

 

Please follow and like us:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.