juni 18, 2024

5 tips på en lyckad vårdejt

En vetenskaplig rekommendation för att öka möjligheten till en lyckad flirt är att du lyckas bäst när solen skiner. En studie visar att chansen att få någons telefonnummer ökar med vackert väder.

Försöksdeltagarna som bad om telefonnummer en molnig dag fick napp i endast fjorton procent av fallen, medan de som flirtade en solig dag fick med sig telefonnummer i tjugotvå procent av fallen. Allt detta är inte bara en slump, forskning visar på att våra hjärnor har som lättast att bli förälskade under våren.

 Solen värmer upp kroppen inifrån och gör den avslappnad och glad. Det är som att sommaren har åkt vilse att den bara har hamnat här i Delsbo av en slump. Att sitta i bikini och se vattnet nedanför prästgården glittra likt ett stjärnfall i sagorna och samtidigt höra fåglarnas körsång. Ger en känsla av hopp och ödmjukhet mot livet. Existensens fullkomliga närvaro. Det är just här och nu jag lever. Tankarna, kroppen, själen allt samlat på denna vackra plats. Våren har en förmåga att väcka alla bra känslor till liv. Glädje, längtan och kärlek.

Enligt forskning har vi som lättast att bli förälskade under våren. Då melatoninhalten som under vinterperioden ökat och gjort oss trötta plötsligt minskar. I hjärnan finns en struktur som heter suprakiasmatiska kärnan som styr vår dygnsrytm. När våren kommer träffas kärnan av mer solljus, vilket minskar produktionen av melatonin. Det gör oss pigga och redo för förälskelse. Dopaminpåslaget ökar också med vårens blomdoft och färgexplosion vilket tros göra det enklare att bli förälskade.

Nu när ni vet allt detta att tiden är nu. Tänkte jag passa på att dela med mig av fem stycken tips på hur du får den där dejten att bli lyckad och vem vet kanske fångar du din drömpartner.

  • Planera dina dejter, köp en fin picknick korg. Välj ut platsen där ni ska ses omsorgsfullt. Hafsa inte och gör saker halvdant. Våga visa den du träffar att du tänk lite extra. Det värsta som finns är att träffa någon första gången och att det då känns att personen inte bryr sig. Alla tar en kaffe på stan kom igen.. lite kreativitet.
  • Våga bjud ut den du är absolut räddast att bjuda ut om det är den personen du faktiskt är mest intresserad av. Tänk aldrig det går inte. Det kan du ju aldrig veta innan du testat. Tänk inte så mycketalls för helt ärligt det värsta som kan hända är att du får ett nej. Men tänk om han/hon säger JA <3 Det kanske är ditt livs chans. Vi blir starkare av att våga. Det är ju den personens lost eller hur om den inte vill träffa en så underbar person som dig.
  • Gå in på olika evenemangssidor över området där du bor finns massor, bara att googla. Välj ut roliga saker att göra som teatrar, konserter, konstutställningar, eller varför inte flygning i rymdräkt. Det finns hundratals saker som man kan göra som gör dejtandet lättare och mer spännande. För en blyg person kan det lösa upp en massa spärrar att få uppleva saker tillsammans för det skapar samtalsämnen och många gånger skratt.
  • Våga skippa alla dejtingappar för en stund. Gå ut i verkligheten på gator, torg, badplatser, parker det är där alla befinner sig så fort solen kikar fram. Det kan vara döende för känslor och hjärnan att sitta fast i en mob och swipa hejvilt. Vi behöver möta folk öga mot öga. Kanske möter du någon direkt som fångar ditt intresse en blick ett leende. Då är du ju redan på plats så att du har möjlighet att ta modet till dig och gå fram och hälsa. Be om telefonnummret nu har du störst chans 😉
  • Lär dig att både lyssna och öppna upp dig för den personen du möter. Det ska vara ett samtal inte att den ene bara pratar. Visa intresse för personen lär känna den. Att sitta på 2 timmars dejt utan att veta något om varandra efteråt är slöseri med dyrbar tid. Lägg prestigen åt sidan. Visa alltid vem du är spela aldrig. Gillar personen inte dig för den du är då är det inte rätt person för dig. Fundera inte så mycket när ni sitter där blir lättare stelt då. Tänk inte heller så mycket på att det är en dejt. Det kan många gånger låsa tankarna och få dig att agera nervöst och märkligt. Glöm inte alla är nervösa det är mänskligt.

Tiden för kärlek är nu så ta på dig ditt charmigaste jag dra på dig det du känner dig snyggast i och ge dig ut bland andra kärleksfyllda vårsökare <3

Nu har precis alla anlänt hit till prästgården syskon respektive och de ljuvliga små. Fint med några dagars ledighet på landet. Ikväll ska vi grilla och njuta av det vackra vädret.

Ha nu en fantastisk helg bästa läsare så hörs vi nästa vecka <3

image-13 image-14 image-11

Please follow and like us:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.