juni 18, 2024

Så lätt kan ditt liv få en helt ny vändning!

Vårregn finns det något underbarare? Det svala dropparna rinner ner för min panna och doften av fuktiga syrener fyller mina näsborrar. Det är lugnt och stilla ute, bara jag någon enstaka joggare till och 2 glada änder som spatseraimager runt på äventyr ner mot ån. Landskapet runt mig har fullkomligt exploderat av grönska och blommor. Blommorna sträcker sina halsar upp mot himlen, som att de gör en hälsning och tackar för att de äntligen får lite vatten efter många varma dagar. Tar av mig hörlurarna med soulmusiken jag lyssnat på för att för en kort stund sätta mig ner på den blöta bänken i regnet och lyssna på tystnaden. Skönt avkopplande och behövligt. Jag bryr mig inte om att jag nu är helt genomblöt för det känns befriande att inte bry sig bara vara.image-2image-4

Har haft en vecka då jag brottats rejält med mig själv, tror att vi alla då och då går in i sådana faser. En form av rastlöshet och oro med tankar som surrat sönder mitt huvud. Har varit väldigt förkyld och matt och det kan vara en av orsakerna till detta funderande. När orken inte finns blir man lättare nedstämd. Sådana här perioder är det viktigt att försöka lyssna inåt på de tankar som far igenom huvudet och sedan försöka sortera dem på något vis. Kanske skriva ned dem eller bara försöka styra tankarna i en annan riktning.

När man gör det upptäcker man oftast att tankarna som kommer och går skiftar från oros tankar och menlöshetskänslor till att det också far omkring tankar som kommer från ett annat håll.

För att beskriva vad jag menar bildligt, så har vi alla 2 stycken små tankegubbar i oss. Dessa brukar placera sig på en axel var.

Den ena tankegubben är den negativa hårda och elaka gubben. Han som viskar i ditt öra hur värdelös du är.  Han som spottar på dig och befaller dig att ge upp. Han som ifrågasätter livet och dess vändningar i den negativa riktningen.

Vi kallar honom osanningen.

Han som hela tiden ställer frågor som börjar på varför och ständigt avslutar sina meningar med att säga

”Det är ändå ingen mening ge upp”.

Eller

”Vad ensam du är ingen bryr sig om dig”

Eller

”Du kommer aldrig lyckas med något”

Den andra tankegubben är dess motsats.

Vi kallar honom sanningen.

Han sitter mjukt på din axel och viskar vänligt i ditt öra snälla saker.

”Vad fin du är”

Eller

”Du är värdefull”

Eller

”Vilken fantastisk dag det är, glöm inte bort att varje dag är viktig och att du har makten att göra den fin”

Det svåra här är att vi människor av någon anledning har lättare att lyssna på tankegubben nr 1 den hårda och elaka och glömmer bort att öppna det andra örat och lyssna på den varma rösten från tankegubbe nr 2.

Vad det beror på är svårt att svara på, kanske anses det fullt av omgivningen att stänga av den elaka gubben och bara lyssna på den varma peppande gubben. Tänk om vi blir för lyckliga och tänk om vi lever fullt ut, vad skulle kunna hända då? Ve och fasa är det ok att resa på sig när livet slår ner dig? Är det ok att gråta samtidigt som du försöker sortera dina tankar och drömmar och direkt försöka vända din tillvaro till det ljusa varma. Bara genom att göra något där och då som får dig att må bättre. Äta en god kaka, köpa vackra blommor lyssna på den där låten som förändrar din sinnesstämning. Boka in din drömresa, eller varför inte skicka ett kärlekssms till någon du inte vågar höra av dig till men som du dagligen tänker på?

Vet ni vad vi är våra egna kämpar i livet och därför har vi också rätten att knuffa ner den elaka gubben och sätta en munkavel på honom. Ge honom en kram lämna honom och ta den varma snälla gubben i handen istället. Göra ett aktivt val förändra vår tillvaro direkt. Vi har inte tiden att förstöra livet genom att ge den elaka gubben den främsta platsen. Det är rent ut sagt otacksamt mot livet.

Jag har övat och övat och övat på att brotta ner elakingen och fortfarande lyckas han då och då hoppa upp och viska i mitt öra. Men övningen har lett till att jag har funnit metoder att återigen få ner honom det kan ni också göra ifall ni bestämmer er.

För helt ärligt ingen av oss föredrar väl osanningen framför sanningen?

Nu ska jag krypa upp i soffan och titta på en film skönt med söndagskvällar.

Avslutar med bilder från veckan!

I fredags var jag bjuden på en afterwork med tema skepp o hoj:) Riktigt rolig fest!!

 

image-3

Jag har fått ett omåttligt blombegär titta på dessa underbara som jag precis plockat in man blir alldeles varm av att titta dem:)

image-5

Kram till er alla fina läsare <3<3<3

Please follow and like us:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.