juni 18, 2024

Hur lyckas vi med nätdejtandet?

 

KAN DU FINNA DIN DRÖMPARTNER GENOM NÄTET?

Lördagsskymningen lägger sig över Kungsholmen. Kom nyss hem efter en spontanresa till Linköping för att besöka en tjejkompis jag inte träffat nu på 3 år. Vanligtvis brukar jag alltid vara bortrest till landet över Valborg då Stockholm ekar tomt så här på långhelger, men denna gång stannade jag kvar. Fick panik av tristess igår eftermiddag och bestämde därför att ta bilen men en vän på en liten roadtripp. Nu känns det bra att vara hemma igen och få sätta sig ner och skriva här i bloggen. 2 senaste veckorna har varit fyllda av mycket olika jobb projekt besök av mamma och annat skoj så tiden att skriva har inte funnits där.

Idag vill jag diskutera det här med nätdejting. Med en uppsjö av olika dejtingsidor seriösa eller oseriösa är det en egen liten vetenskap och mycket research som gör att man lär sig hur dejtande via nätet fungerar. Tidigare har jag varit rätt skeptisk mot att lägga upp profiler på dejtingforum. Man har ju egentligen ingen aning vilka galningar man kan träffa. Och då jag är en mycket spontan person har jag alltid tänkt att jag kan träffa någon genom sociala sammanhang istället. Alla mina tidigare relationer har jag träffat genom vänners vänner eller via sociala tillställningar. Men sedan jag blev singel igen i höstas har jag tänk om. Genom nätet kan man snabbt enkelt och på ett spännande sätt få kontakt med olika personer och personligheter med endast ett snabbt klick eller ett mail. På en 15 minuter har du mängder av nya ansikten och personliga historier framför dig.

Men hur enkelt är det egentligen att träffa någon på riktigt. Attraktionen genom endast ett samtal via en burk och ett antal tangenter kan ibland kännas mycket avlägset. När du lär känna någon utan att möta personer öga mot öga är det lätt att skapa en bild av honom eller henne som vid första mötet inte alls stämmer. Den spontana roliga och glada personer förvandlas plötsligt till en tyst blyg och en aning nonchalant person. Detta beror naturligtvis på olika saker kanske är det lättare för vissa att kommunicera på ett sätt genom tangenterna än vid det fysiska mötet pga rädslor eller osäkerhet. Eller kanske är det så att attraktionen dör ut när den fysiska attraktionen inte finns där. Vi är trots allt skapta att behöva både och för att helheten ska leda till en förälskelse.

Det viktigaste vid nätdejting är ärligheten och öppenheten precis som vid vanlig dejting. Utge dig inte för att vara en person som du inte är gör du det blir den du möter besviken och du missar kanske chansen att träffa rätt. En annan viktig del att tänka på är vilket dejting forum du använder det märks tydligt och snabbt ifall forumet passar dig som person. Vill du ha snabba spontana mötet där du riskerar att träffa lika många idioter som bra träffar så kan du våga ge dig på appar som Tinder eller Badoo. Ytliga men ifall du använder dem på rätt sätt kan du också finna rätt. Dessa appar består till största del av likasinnade personer, spontana äventyrslystna orädda personer som snabbt väljer bort folk till höger och vänster enbart genom att ha sett några bilder. Här är vinnarkonceptet att snabbt boka in en fika eller en promenad för att kunna se vem det är du talar med. Efter det korta mötet kan du avgöra hur intressant det är att fortsätta träffas. Risken med dessa appar är att du tyvärr får vara beredd på en hel del bottennapp och plumpa personer om du inte lär dig att välja bort dem direkt.

Sedan har vi de enligt mig lite seriösare sidorna där medlemmarna betalar för att lägga upp ett konto. Här hittar du oftast tydligare profiler med längre textbeskrivningar och en starkare vilja kanske att prata seriöst. Genom dessa sidor är det lättare att få en tydligare bild av personerna ifråga. Nackdelen är att du som tjej måste orka lägga ner otroligt mycket tid på att gå igenom de mail som du får för att kunna solla fram de intressanta. Genom de ytligare apparna är detta smidigare. Då jag haft så fullt upp på sistone så har jag inte riktigt hunnit med att kika in på de seriösare sidorna utan jag har mest som tidsfördriv Tindrat friskt. Har dock tröttnat lite på konceptet, alla killar framhäver sig själva på ungefär samma sätt. 8 av 10 personer har bilder då de surfar klättrar i berg eller åker skidor alla skriver sin längd och inget mer… Detta kan vara intressant 2 gånger men sen då? Vad mer, vem är dessa personer förutom äventyren, finns det något stabilt och tryggt där som kan intressera på djupet och på längre sikt. I samtal är det oftast jag som är personlig i mina frågor, detta för att öppna upp ett samtal som inte bara är dösnack, för helt seriöst jag är intresserad av att dejta personer som har tankar och funderingar kring livet och relationer, jag är  inte  intresserad av någons skidor eller surfingbräda, skippa småsnacket och våga ställa raka spännande frågor då lovar jag att ni kan hitta härliga personer.

Jag tror dock på det här med nätdejtande då jag träffat många som mött sin partner just via nätet. Så ha lite is i magen och våga kasta er ut så kanske ni möter er kärlek eller nya vänner varför inte. Har ni erfarenheter av nätdejting? skriv då gärna i kommentarsfältet er upplevelse av det så vi kan lära av varandras tips.

Ha nu en underbar lördagkväll vänner! Det ska jag ha trots att jag inte bestämt ifall jag ska stanna hemma eller ge mig ut på äventyr det får kvällen utvisa;)

Lite bilder från veckan.

Carin och jag med vår lilla gula farkost påväg till Linköping:)

 

 

image-15

 

Tog ett spontanbesök i Cloetta butiken riktigt mysigt men farligt.
image-18

Gamla Linköping är pittoreskt och vackert att spatsera i.image-23I onsdags gjorde jag och mamma ett besök på Prins Eugens Waldemarsudde vi gick på konstutställning fikade och tittade runt på de otroligt vackra huset rekommenderar ett besök dit. image-33

image-48image-28

 

 

 

Please follow and like us:

3 tankar på “Hur lyckas vi med nätdejtandet?

  1. Jag vet att folk har hittat någon på nätet men för mig är det helt ofattbart. Att låtsas att det är ”förutsättningslöst” och ”härligt att träffa nya människor” går inte under en stel fika/öl/promenad/whatever (allt är lika hemskt). För det är inte förutsättningslöst när man krampaktigt tänker: Ska jag bli kär i honom ska jag bli kär i honom?. Hatar nätdejting. Aldrig mer. Hellre ensam resten av livet.

    http://karlekskrank.skilda.nu/2013/11/28/skonsam-jagbild/

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.