maj 27, 2024

Så hittar du kärleken 2020

Låt oss titta närmare på vårt nya decenniums dejtingtrender

Det är något särskilt i luften så här veckorna innan jul, det brukar det alltid vara. En nyfikenhet, en längtan och en vänligare stad där människor för en stund börjar att se varandra igen. Får ett brett leende av en förbipasserande äldre dam med vitt vackert hår och en fin pälsrock som jag möter på övergångstället vid Sankt Eriksplan.  Jag ler tillbaka och känner hur glad jag faktiskt blir av denna enkla gest som smittar av sig på mig och jag kan inte få bort leendet från mina läppar. Idag känner jag mig som en ljus jultomte i min vita cashmere mössa som jag öppnade i lucka 15 i morse. Känner mig fin i mitt långa hår. Fick lov att göra en hårförlängning för ett par veckor sedan. Då mitt hår gått av pga. kalken i vattnet i stugan vi hyr. Efter flera veckor utan sol känns det magiskt att solen idag tittar fram och värmer upp en aning. Jag passade på att gå en långpromenad för att sortera tankarna och få frisk luft.

Vill så gärna vara aktiv här i bloggen

Min hjärna längtar så efter att få skriva. Men som vanligt i mitt liv händer det så mycket saker både privat & i jobbet så jag har varit tvungen att försöka prioritera. För att kunna få tid till återhämtning. De senaste veckorna har varit en berg och dalbana av känslor. En del saker kan jag dela här med er, andra saker som just nu sker i familjen som är jobbiga väljer jag att hålla privat. Det är alltid en balansgång det där med att vara privat, jag vill oftast kunna vara det för att ni ska förstå och få vara delaktiga. Men ibland så behöver saker få vara som det är utan att alla ska få ta del av det. 

Kryper i skrivfingrarna

 Idag så här på tredje advent kan jag inte längre vänta på att få skriva. Det kryper helt enkelt i fingrarna. Jag saknar er läsare och jag saknar att få ge er inspiration och lite tankeställare. För två veckor sedan fick jag äntligen flytta in i en lägenhet jag hyr bara under december för att slippa flänga runt så mycket innan vi får tillgång till lägenheten vi köpt. Så underbart att få vara i stan igen och bara kunna promenera dit man vill. Allt blir så mycket enklare. Nu är det bara några veckor kvar tills vi får flytta in på Midsommarkransen, helt magiskt ska det bli. Att få skapa ett riktigt hem tillsammans där var sak ligger på sin plats. 

Året lider mot sitt slut

Tänk vad mycket som hinner hända under ett år. Glada saker, spännande saker, ledsamma händelser och sorgliga händelser. Upp och ner, ner och upp precis så som livet ska vara för att man ska kunna förstå hur lyckligt lottat man är som lever och som får uppleva allt man gör. Jag funderar självklart mycket på vad som kommer att hända under nästa år. Det intressanta med att gå in i ett nytt år är just ovissheten över vad som kommer att hända. Allt kan verkligen ske. Vissa saker går att styra mer än andra. Försöker du fundera ut vad det är du drömmer om och det du längtar efter, så är det enklare att lägga fokus åt rätt håll och faktiskt kunna nå dit också.

Till dig som längtar efter kärleken

 Idag tänker jag extra mycket på dig som längtar efter kärleken, på dig som drömmer om en relation och att få träffa någon som du kan älska och som kan älska dig. Hur ska du då göra 2020 för att våga möta någon eller våga se dig om efter den som kan förändra ditt liv.

Ja vill ge dig några tips på vägen <3

Det första jag vill säga är att det finns någon för alla. Det är bara vägen till att finna varandra som kan se olika ut och ta olika lång tid. Det kan vara en blåsig, hal, iskall väg dit eller så finner du en väg snabbt som är stilla, varm och rak. Att ha tilltro till att det finns kärlek skapar också en öppenhet för den. En annan viktig del är att acceptera att du är singel trots att du kanske har en stark längtan efter att träffa kärleken. Även om du är rädd för att våga släpa in den. Eller om du är nervös för att säga vad du längtar eller drömmer om.  Våga prata och vara öppen, det är  ett väldigt viktigt steg.

Jag har gjort en trendspaning på nätet samt pratat med några av mina singelvänner för att se vad som gäller under 2020. De senaste åren har det digitala tagit över mer och mer och inte oväntat kommer det att ske en hel del digitalt även nästa år. Vi blir mer och mer villiga att spendera tid och pengar på dejtingappar. Sökandet efter en livspartner avstannar inte utan den ligger djupt i våra gener. Ny teknik genom utvecklade appar fortsätter och singelmarknaden får testa nyheter på löpande band.

Facebook startar ny dejtingfunktion 2020

Tjänsten heter Facebook Dating och finns i 20 utvalda länder, däribland USA, Kanada, Argentina, Brasilien, Chile, Thailand, Uruguay och Vietnam. Facebook Dating är en del av den vanliga Facebook-appen, men för att kunna använda funktionen behöver du starta en separat dejtingprofil. Det är bara användare över 18 år som kan öppna ett konto, och till skillnad från dejtingkonkurrenter som till exempel Tinder bygger inte Facebook Dating på att man svajpar mellan olika profiler.

Vill du göra din dejtingprofil mer personlig går det att koppla ditt Instagramflöde till tjänsten. Snart finns det även möjlighet att visa Instastories i din profil. Potentiella matchningar kommer att baseras på en rad olika faktorer såsom valda preferenser när du skapat din profil samt intressen, grupper, kontakter och aktivitet på Facebook. Du kommer inte att matchas med dina vänner i appen som förval men om du ändå skulle vara intresserad av någon i din sfär går det att ändra. Facebook Dating har nämligen en sådan funktion.

Secret crush

Funktionen gör det möjligt för dig som användare att markera upp till nio Facebook-vänner som hemliga förälskelser. Har personerna du markerat gjort det samma med dig får du en notis om detta, annars förblir crushen en hemlighet. Det går även att addera vänner från Instagram till Secret crush-listan, förutsatt att de använder Facebook Dating. Facebook Dating kommer till Europa någon gång under 2020 så håll utkik.

Instagram – DM dig till en dejt

Instagram har på många sätt blivit den nya dejtingsajten. Under året som gått har det pratats mer och mer om detta fenomen och då Instagram fortsätter att växa kommer det fortsätta under 2020. Jag själv är ett levande exempel på det eftersom att Mathias hittade mig på Instagram och såg att jag lagt ut en instastorie där jag skrev att jag hade mött en så stilig man ute i löparspåret och att jag ångrade att jag inte frågade hans namn. Pga. att jag skrev det vågade han skriva till mig:) Det blir vanligare och vanligare att jag hör personer berätta att de träffats via Instagram. Kanske följer man någon man tycker är snygg eller så tipsar Instagram själva om ”konton du kanske gillar”.

Det är först efter 4,9 dejter kärleken slår till

Enligt en undersökning som gjordes i höstas i år av Novus tar det i snitt 4,9 dejter med en person innan kärleken slår till. Det innebär att det inte är det lättaste att träffa kärlek vid första ögonkasten? Du måste ha tålamod och våga lära känna den du dejtar. Det här kommer också gälla 2020 då vårt uppkopplade liv kommer att bli mer uppkopplade och nya dejtingappar kommer att komma.  Svårigheten i det digitala samhället är det stora utbudet som finns. Att man helt enkelt har svårt att ge en person den tid som behövs. Undersökningen, som var beställd av Match, visade nämligen att genomsnittssvensken gav en person tre chanser innan de valde att sluta dejta. Det vanligaste var att ge personen två chanser, ett alternativ som 24 procent uppgav. Drygt hälften av deltagarna i undersökningen uppgav att de inte tyckte om att dejta under sin senaste singelperiod, för att de kände sig obekväma eller osäkra. Osäkerheten kan vara bakgrunden till att det dröjer till dejt nummer sju innan vi vågar visa att vi är förälskade.

Dejtingprogram

Ingen har väl missat den uppsjö av dejtingprogram som avlöser varandra i de olika tv kanalerna. Med olika format men med samma syfte, att hitta kärleken till deltagarna. Det går numera inte att knäppa på tv:n utan att man får reklam om något dejtingprogram. Jag är dock en flitig tittare av dessa program. Mest i studiesyfte samt att det är intressant att se vad som sker och hur relationerna mellan de olika deltagarna utvecklas. Eftersom att jag själv varit deltagare i ett kärleksexperiment på tv som många av er vet så tycker jag att det är extra roligt och jag känner starkt med många av deltagarna.

Det är tydligt vilka format som fungerar bäst

 I de program vars format går ut på att skapa så mycket intriger och drama som möjligt håller kärleken sällan. Som i Bachelor eller Love Island. Det är också lätt att få en bild av att en hel del av deltagarna är med i dessa program av helt fel syfte.  Att de är med enbart för att få synas och få resa till roliga platser och om de finner kärleken är det ett plus. Den programserie som imponerar på mig starkt är Bonde söker fru, där otroligt många deltagare faktiskt hittat den varaktiga kärleken under åren som gått. Under 2020 kommer självklart många nya säsonger av dessa dejtingprogram och säkert flera. Vågar ni så tycker jag självklart att ni ska söka. Ifall ni ser någon som ni fattar tycke för vill säga. Det är ett annorlunda sätt att dejta på och du får lära dig otroligt mycket om dig själv. Tänk dock på att det är mentalt väldigt påfrestande så att du känner dig stabil nog att delta. Om du inte vill vara deltagare titta på programmen du kan lära dig en hel del 🙂

Nischad dejting

Nischad dejting trendade under 2019 och det kommer att fortsätta göra även 2020. Nya dejtingsajter inom området dyker upp inom alla områden. Och de handlar inte bara om fritidsintressen, utan även om livsstil. Om vem du är, vad du gillar att göra och kanske vilket yrke du valt i livet. Lika barn leka bäst brukar sägas och det kan stämma. Trenden kommer från USA och den gör så att du kan skräddarsy din dejting mer utifrån vad du gillar och söker efter.

Häng med andra singlar

Antalet singlar ökar och med det också behovet att få umgås med andra singlar. Fler och fler grupper i sociala medier riktar sig till singlar och fler och fler saker arrangeras för just singlar. Håll utkik och leta vad som passar dig bäst. Det finns inget bättre än att få umgås med dem som är i samma situation när många runtomkring lever i sina relationsbubblor. Så kände i alla fall jag under mina singelperioder. För när man umgås med likasinnade kan det vara otroligt roligt och spännande att vara singel.

Bli inspirerad av serier och podcasts

En sak som gav mig inspiration som singel var att lyssna på podcasts där andra som var singlar pratade om relationer. Även att titta på roliga spännande serier som handlade om just relationer.  Lyssnandet på podcast ökar extremt och många av oss har ett par hörlurar i konstant där vi lyssnar på andra. Det ger stöd och pepp. Utbudet är stort och det kommer bli ännu större under 2020.  Några podcasts som jag gillar är Relationspodden och Daddy Issues m.fl. 2020 släpps också nya relationsserier och nya säsonger av populära serier.

Här kommer några tips

  • SVT släpper en ny dramakomedi Dejta som verkar vara riktigt spännande. Läs mer om serien här
  • Den grymma relationsserien Älska mig släpper också en ny säsong. Den måste man bara se . För att se tidigare säsong klicka här Älska mig
  • Min favoritserie Bonusfamiljen kommer också att spelas in en säsong 4. Inte klart ännu när den kommer att sändas. Vi håller tummarna att det är 2020. För att se tidigare säsonger klicka här Bonusfamiljen

2020 kommer vara singlarnas år det känner jag på mig. Så känn hopp bästa läsare <3

Här en liten återblick i bilder från veckorna som gått sen sist jag skrev

Tog en spontantripp till vackra Köpenhamn
Vårt hotellrum i city
Det fanns många mysiga julmarknader
Gott med fika efter långa promenader
Besökte Tivolis magiska jul
Stilig karl
Var på dop i Vänersborg för brors son Melker
Hela dopfamiljen, så fina❤️
Jag & lillasyster Kerstin
Please follow and like us:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.