februari 27, 2024

Goda nyheter singlar- kärlek finns nu på recept

Träden utanför fönstret skimrar ikapp med den klarblåa himlen. Den mjuka tunna snön täcker nu delar av buskarna som redan fått sina första små gröna blad. Jag tycker synd om dem, vill gå ut och blåsa bort alla snö så att de slipper frysa. Men solen gör ett bra jobb och smälter snön. Trivs så bra i vår nya lägenhet och i området. Ett tryggt hem med ordning och reda sådan lyx.

Vill börja med att tacka för den enorma responsen <3

Har saknat er här i bloggen och har börjat skriva tidigare men ständigt blivit avbruten. Jag vill börja med att tacka för den enorma respons jag fick på mitt senaste inlägg om barn och om hur man vet att tiden är inne för att skaffa barn. Har fått tusentals svar här i bloggen och i dm samt i mail. Fantastiskt att ni vågar dela med er av era tankar, kloka råd och livserfarenheter. Blev rörd, glad och har sparat alla era meddelanden och läser dem då och då. De har givit mig perspektiv och ett lugn. Jag hade önskat att jag kunde svara er alla men har inte hunnit. Förlåt för det, men vill att du ska veta att jag läst och är tacksam <3

Jag har under det senaste halvåret inte mått så bra

Min mage har bråkat med mig och gett mig väldiga smärtor & obehag. För några månader sedan var jag inne på akuten i 15 timmar och gjorde mängder av undersökningar. Men de kunde inte hitta felet. Så har väntat på att få komma till experter på Ersta sjukhus. I onsdag var det då dags att gå in och titta med en kamera. Var väldigt nervös innan, men som tur var tog de hand om mig så fint. Nu inväntar jag bara provsvaren. Det kan röra sig om att min IBS har förvärrats men det är inte säkert. Håller tummarna att hjälp finns, vill bara må bra.

Tänkt att jag har bloggat i 6 år

Tänk vad tiden går fort. Nu har jag bloggat i nästan 6 år. Helt galet och många av er som läser har varit med sedan dess. Häromdagen tittade jag lite i bloggen bakåt i tiden och idag tänkte jag faktiskt dela ett av de första inläggen jag skrev här som också är ett av de inlägg som lästs flest gånger och som fick mycket respons. Ett inlägg som jag fortfarande tycker är aktuellt och som kan vara en tankeställare samt ett annat sätt att se på singelskapet eller relationslivet.

17 maj 2014 ”Recept belagd kärlek”

Vart vänder du dig, till doktorn eller konditorn?

Tänk ifall man skulle kunna få ett recept på kärlek, varje gång man kände sig ensam, eller varje gång ens relation strulade. Vad skönt det hade varit. Men vart skulle man då vända sig? Skulle man boka en tid hos doktorn, och säga att man led av kärleksbrist. Eller kanske gå till konditorn och be dem göra en drömbakelse, som löste allt? Jag och många andra skulle nog tycka att det vore en fantastisk ide. Tyvärr är kärleken mer omfattande så det skulle bli svårt för någon annan att bara skriva ut ett recept. Men vet ni om inte doktorn eller konditorn kan hjälpa till, så kanske var och än kan bli sin egen doktor och konditor och göra sitt eget recept. Enkelt eller hur? Kanske inte, men en bra början. Det första du bör göra innan du skriver ut receptet är att reflektera över den relation du är i eller om du är singel försök reflektera tillbaka på de relationer du haft. Varför funkar det inte? Vilken ingrediens saknades? Eller är det kanske en ny krydda som behövs för att få förändring?

Jag tycker att man kan tänka lika dant som man gör när man bakar. Hur många teskedar bakpulver behövs för att kakan ska bli så där fluffig och oemotståndlig? Innan du lyckas krävs lite övning. Kanske behövs den där antiinflammatoriska tabletten, som du får av din doktor även i din relation i form av samtal och läkning. Jag kan inte välja mellan att gå till doktorn eller konditorn, så för mig blir det ett kombinerat recept. Varsågod här kommer mitt första recept.

Ordinerat av doktor Greta.

Självförtroendetablett  – 1 tablett varje morgon, denna består i att du varje morgon skriver ner 2 saker, varför du är värd att älskas. Kuren pågår minst ett år.

Rehabövningar – För att du ska lyckas i kärleken krävs att din kropp mår bra, kramas minst 5 gånger per dag, några minuter åt gången. Dessa övningar får din kropp att utsöndra må bra hormoner, vilket får dig att bli kärleksfullare.

Ärlighetstabletteter –Ta en tablett morgon samt kväll. Detta betyder att du bör vara ärlig mot dig själv. Vad vill du ha? Hur mår du? Vad behöver du? Är du i en relation förmedla svaren till din partner. Glöm inte sanningen kan ibland göra ont, men osanningen gör alltid ondare. Genom ärlighetstabletten blir du mentalt starkare, du minskar risken att bli en bitter människa, dessutom blir du betydligt lättare att förstå sig på.

 Nu över till konditor Gretas recept.

Vilka ingredienser brukar behövas i den perfekta sockerkakan?

 100 g margarin Margarinet står för sårbarheten, våga smälta smöret och bli sårbar. Släpp in någon helhjärtat trots att det smälter dig.

 2 dl mjölk Kakans flytande del är tårarna, gråt när du är glad och rörd, gråt också när du är ledsen. Vi behöver alla rensa känslorna ibland. Trösta.

 3 dl mjöl Detta är den största beståndsdelen i kakan. Den står för närhet, ärlighet, upplevelser, kärlek, humor

 2 tsk bakpulver Vi behöver växa i oss själva, samt i våra relationer. Respekt och tillit är bakpulvrets motsvarigheter.

 2 dl socker, 2 tsk vaniljsocker Vi behöver alla något sött för att få energi, ge bort en söt handling så kommer du att få energi tillbaka

 2 ägg Äggen står för fortplantning och växande. Älska ofta och ge så mycket kärlek du bara orkar, det får er att komma närmare varandra och växa.

Tillsatser

Krydda din relation med överraskningar, det blir de flesta glada av. Och de skapar en spänning och en nytändning. En annan viktig krydda är humor, skratta tillsammans. Till dig som är singel krydda ditt liv med spännande utmaningar, gå på den där singel festen våga ladda ner en dejtingapp eller varför inte krydda dagen med att våga bjuda ut nån.  Kryddar vi livet är det lättare att det kommer att smaka så mycket bättre <3

Avslutningsvis

 Låt aldrig kakan stå för länge i värmen, då ökar risken att den blir vidbränd, och kan då vara svår att reparera. Vill du undvika detta glöm då aldrig bort att hålla ett öga på den, respektera att den kan behöva stå ett tag i värmen, innan den blir fullständigt klar

Jag anser att det aldrig är fel att ta till hjälp, genom ett recept eller varför inte genom vetenskap som jag vågade testa, i jakten på Kärleken.

Jag skrev dagens blogginlägg i fredags men publicerar det först idag, då jag & Mathias har varit i Olso hos Staffan över helgen med ett gäng och åkt längdskidor. Fantastisk helg! Ni ska få se bilder på vår Norge tripp i nästa inlägg. Nu tänkte jag avsluta med att visa lite andra äventyr vi har varit på under de senaste veckorna. Ta hand om dig så ses vi här snart igen <3

Förra helgen bilade jag, Mathias & barnen till Funäsfjällen.
Blev puderåkning med magiska vyer.<3
Varm choklad smakar extra gott med denna utsikt.
Mysig Paus efter många timmar i backen<3
Överraskade Mathias med en ridtur runt Djurgården en söndagsmorgon så mysigt.
En liten paus på bron
Sån känsla att rida längst med Djurgårdskanalen.
Please follow and like us:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.