juni 18, 2024

Dejting till långvarig relation ta hjälp av expert

Torra gator, tunna jackor leende kaffedrickande gäster utanför det nybyggda stationshuset i Uppsala. En ny värld har öppnat sig utanför det solkyssta tågfönstret.

Vi står stilla ett ögonblick för att låta ett annat tåg passera. Är på väg till Hälsingland för ett par dagars lantluft. Tänk vad mycket solen påverkar känslorna, det är det bästa feelgood pillret man kan ta. Behövs inte så mycket mer för att orken, kraften och motivationen ska komma tillbaka. Våren skapar också en längtan efter äventyr och romans det är som att människorna man möter ser på varandra på ett mer nyfiket sätt. Jag har tagit det lugnt med att dejta ett tag nu, men så fort solen kikar fram längtar jag direkt efter att få dela den härliga känsla jag har inom mig med någon annan. Uppleva vårens intåg tillsammans med någon. Det kan vara små saker som att sitta i solen och dricka kaffe tillsammans. Upptäcka de första blommorna som kämpat sig upp ur jorden tillsammans eller bara sitta på en bänk med utsikt över Stockholm och ha någon som håller om en. Underbart! Att längta gör oss människor gott tror jag för det skapar fantasi och får oss att leva.

Igår tittade jag på senaste avsnittet av Gift vid första ögonkastet tillsammans med mamma som varit på besök i Stockholm samt lillasyster och hennes kille. Vi blev alla glatt överraskade av just detta avsnitt, då experterna som matchat paren denna gång vågade vara väldigt hårda och raka. Speciellt samtalsteraputen Daniella Gordon. När paren går i terapi hos henne sätter hon ner foten rejält och säger till dem att de måste skärpa till sig för att kunna få deras relationer att utvecklas. Hon vågar trycka på deras ömmaste punkter och skaka om dem ordentligt och vet ni jag tror det tog på deltagarna rejält.

Jag tror att vi alla skulle behöva ha en experts hjälp ibland när vi kört fast totalt i vårt dejtande eller i våra relationer. Ha en tredje part som vågar prata klarspråk. Någon som kan lyfta fram det vi kanske redan vet hos oss själva eller vår partner men som vi inte vågar säga högt. Kanske skulle det kunna få oss att våga tala öppnare nästa gång vi springer på ett hinder. Istället för att lägga svansen mellan benen och fly. Våga stanna kvar och tala med varandra. Hur ska man få en relation att hålla ifall man låter sina tidigare erfarenheter och känslor som dessa relationer skapat få styra även i nästa relation. Det borde vara lika naturligt att gå till en relationsexpert och prata som till en läkare. Varför inte, måste vi alltid vara experter i våra egna liv….

Hur ska vi kunna vara det? Vi är oftast alldeles för inne i vår egen bubbla och vågar sällan titta utanför av rädsla för att bubblan ska spricka helt. Så att vi står nakna och blottade framför någon. Jag har många gånger i mitt dejtande eller i mina tidigare längre relationer önskat mig en expert när kommunikationsproblemen uppstått. När jag stått handfallen och när det inte gått att nå min partner pga. olika saker. Tror att det många gånger bara hade behövts någon som kommit in i samtalet och lagt sig i sagt ifrån på skarpen. Nu räcker det med rädslor och spel kör nu ordentligt. Är ni arga säg ifrån, är ni ledsna säg ifrån, eller känner ni er vansinnigt kära VÅGA TALA OM DET! I framtiden ska jag ta in en expert när jag kör fast, gör det ni också.

Passerar Gävle så inte så långt kvar nu kära Hälsingland som jag saknat dig!

Nu måste jag avsluta här men först lite bilder från veckan som gått.

Spenderade större delen av förra veckan i en radiostudio tillsammans med mina magasinsvänner. Vi har precis gjort klart ett radiomagasin om döden. Om trenderna och hur vi ser på döden 2016. Vi måste bryta tabun och våga tala om döden. Riktigt kul att göra radio, klippa och mixa i studion. 🙂

_MG_8518

Mitt magasins gäng på bilden ovan. Fotograf Cornelia Schauermann

image-6

I helgen fick jag äntligen använda mina nya röda glasögon 🙂

image-8

I lördags gjorde jag och detta härliga gäng en liten skärgårdsutflykt, perfekt i vårsolen

image-7

I fredags tränade jag mamma och tvillingsyster skrattmusklerna när vi såg Maria Bloms pjäs En rackarns långhelg. Riktigt rolig pjäs den måste ni se 🙂

image-9

Please follow and like us:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.