maj 27, 2024

Tillits svårigheter i dejting

Kärleken är mest svag när det finns mer tvivel än det finns tillit. Men kärleken är mest stark när du lär dig att lita på även med alla tvivel

Höstmörkret är kompakt utanför fönstret där jag sitter inlindad i en mjuk filt i soffan. Örtteet doftar gott och det känns hemtrevligt med alla värmeljus som är tända i lägenheten. Har haft en riktigt lugn dag helt slut efter att ha varit på maskerad bal igår . Caroline min vän och hennes syster som fyllt år hade ordnat en helt amazing fest i nacka. Alla var så fint klädda i sina masker och vackra kreationer. God mat och massor av dans, efterfesten höll på till efter klockan sex imorse 🙂 Så det är inte så konstigt att jag är trött.

Idag vill jag prata om det viktigaste och också det som kan vara svårast i dejting och relationer nämligen tillit. Ett kort men väldigt laddad ord för mig och många andra. För att en relation ska kunna hålla och växa så krävs det tillit och respekt. Tilliten är något alla får jobba fram. Genom ord och handling visa att man är där för sin partner. Visa att man är ärlig. I dejting fasen kan det vara svårt att veta vart man har varandra därför är en öppen och ärlig dialog väldigt viktig. Att våga blotta sitt hjärta helt kan vara otroligt svårt särskilt då många av oss bär på ärr från tidigare relationer. För att kunna dejta helhjärtat behöver vi förstå våra egna signaler lära oss  varför vissa mönster kanske uppstår. Varför vissa av oss har svårare med tilliten än andra. Jag har alltid haft väldiga svårigheter med just det och det är fortfarande något jag behöver jobba på med mig själv. Att lita på killars ärliga avsikter ifall att vi dejtar seriöst. Många gånger kan jag ha sagt till dem jag dejtat att min osäkerhet inte beror på dem utan på mina tidigare erfarenheter att få hjärtat krossat och visst det stämmer. Men det som är viktigt att inse är att när man dejtar en ny person och när man är beredd att gå in i en ny relation måste man släppa på det som skett tidigare. Låta personen framför sig få bli ett oskrivet blad. Låta ens egna erfarenheter sedan tidigare inte få förstöra den nya relationen. Det är inte rättvist att den personen ska behöva straffas och få sota för vad någon annan gjort, det har inte med den personen att göra. Man måste försöka bestämma sig för att lita på sin partner eller dejt ifall man tycker om någon. Absolut visar inte personen man dejtar att den bryr sig är det en sak. Men gör personen det så låt inte dina tillits problem förstöra. Osäkerhet och låg självkänsla kan få oss att agera väldigt orationellt när det gäller just kärlek. Därför att hjärtat är vår sårbaraste del. Den del av oss som sänder ut så mycket härliga känslor och också rädslor. Vi blir helt enkelt livrädda och vill sticka ifall vi inte känner tillit. Våga öppna upp och prata med den du träffar  berätta om dina rädslor då blir det enklare för din partner att förstå ditt beteende i vissa situationer. För att vinna måste man också våga eller hur. Ibland kan det kännas enklare att bara stänga av känslorna helt eller avsluta något som skulle kunna ha varit början på något helt fantastiskt, just bara därför att tillits problem finns där. Skäms aldrig över din osäkerhet tro mig jag har skämts och undrat vad mitt problem är. Men idag vet jag att näsan alla får kämpa med dessa tankar någon gång i livet. Det viktiga är bara att lära sig hantera sin osäkerhet och våga lita på den man träffar. Om det behövs arbeta på sin egen självkänsla så att man inser att alla är värda att bli älskad av någon helhjärtat utan att det finns några dolda avsikter.

Vet ni nu ska jag gå och lägga mig har svårt att hålla mig vaken 🙂

Bilder från veckan som gått.

Hur fina är inte dessa damer värdinnan och födelsedagsbarnet i blått <3

image

Jag och herr Tor ser lite läskiga ut 😉

image-5

Hallå där…

image-6

Så vacker dukning de ordnat

image-3

Det har som vanligt hänt massor i veckan. I måndags var jag med som statist i en serie på tv 4 sjukt kul dag. Säger till när avsnittet kommer ut.

image-8

Eftersom att jag väljer ett ämne i veckan att blogga om så skriver jag inte här hela tiden.

Men vill ni hänga med mig mer dagligen och se mina upptåg så följ mig gärna på Instagram genom länken nedan 🙂

https://www.instagram.com/goggan/

Stor varm kram till er alla

Önskar er en härlig ny vecka <3<3<3

 

 

 

 

Please follow and like us:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.