maj 27, 2024

Lämnar ICEHOTEL och Norrland flyttar hem tidigare

Tiden i vargavinterns magiska land är snart förbi. Efter nästan ett halvår bosatt i Jukkasjärvi lämnar jag nu och flyttar hem tidigare då jag blivit sjuk. Ett häftigt äventyr lider mot sitt slut.

För mig är skrivandet den bästa terapiformen ett sätt att finna återhämtning och rensa tankarna. Trots att det nu tyvärr tar längre tid att få ihop ett inlägg då jag får migrän av att sitta vid en skärm.

En sval vind smeker min kind. Som en kyss från våren som glatt säger Hej! Solen värmer min värkande kropp och plötsligt kan jag andas. Öppna upp lungorna helt och låta andningen gå hela vägen ner i magen. En vårfågel sjunger ikapp med en skrikande korp över de snötäckta bergen i fjärran bakom balkongen. Utsikten härifrån ger mig harmoni, vit pudersnö i oöndliga mängder de ståtliga bergen och de nu gröna bergstopparna. Här nedanför är en liten hage med en rar renfamilj. Då och då kikar de upp mot mig och ser lite busiga ut. Får mig att spricka upp i ett leende, mina nya vänner ☺ Det är konstigt hur snabbt tiden går, om bara tre dagar lämnar jag Norrland och flyttar hem permanent till Stockholm. Lämnar tidigare än beräknat då jag tyvärr åkt på några dumma elakartade infektioner. Bland annat i nacke och axlar. Har skadade ledband i båda axlarna sedan många år tillbaka och under vinterhalvåret brukar jag kunna få rejält ont pga. kylan. Då klimatet här är rejält kallt och jag faktiskt har bott under nästan ett halvår på en av Sveriges kallaste platser har nu satt sina spår. Träffade en bra läkare i Kiruna i veckan som sa till mig att mitt immunförsvar var väldigt lågt pga. inflammation, värk och rätt hög stress ett tag och hon sa till mig att jag skulle vila i två veckor med stark antibiotika. Så fort värken släpper och infektionen försvinner kommer jag må bra igen. Det är blandade känslor att flytta hem, kommer att sakna alla mina underbara nya vänner som jag mött här väldigt mycket. Men samtidigt har jag längtat hem rätt länge nu till min familj och vänner. Tror att det kommer göra mig gott att komma hem.

Jag har helt klart fått uppleva mitt livs äventyr här uppe. Allt är annorlunda magisk natur, kristallklara nätter med det magiskt dansande norrskenet som tagit ur en vacker saga på himlen. Rosa skyar, söta renar, snabba skotrar och timmar framför sprakande brasor. Promenader på vita märängstigar och naturligtvis is, is och is i alla formationer. Vackra konstverk, hela palats i snö och is byggda förhand. Har fått möjligheten att träffa intressanta och spännande människor från hela världen med olika bakgrunder tankar och visioner. En värld full av kreativitet. I timmar och dagar har jag samtalat om livet, konst och om den häftiga naturen och klimatet som bara råder här. Visa dagar har jag längtat vansinnigt mycket hem har funderat på vad jag gör här, har längtat efter det trygga och normala som jag är van vid hemma. Särskilt under de mörkaste och kallaste månaderna men jag har sett till att se omgivningarna och sett till att få testa och uppleva äventyr i extrema förhållanden vilket gjort tiden mycket enklare. Så plötsligt en dag återvände solen.. rullandes upp bakom bergen var den plötsligt där stor som en mogen apelsin. Ett skådespel som fick byn att vakna och tillsammans rusa ner och hälsa den välkommen. Endast ett par minuter visade den sig första dagen sedan har dagarna blivit längre och längre nästan en och en halv timme ljusare om dagen. Underbar känsla när ljuset återvände.

Mitt jobb som innehållsproducent har varit väldigt utvecklande och roligt. Ibland har tempot varit lite för snabbt vilket stundvis gjort mig väldigt trött. Men att få skapa innehåll i denna häftiga miljö har jag älskat. Med tiden har jag börjat tycka om denna lilla by. Med endast en gata, ett litet Konsum, den häftiga samebyn och så mitt i allt detta Ishotellet som ståtligt likt ett sagoslott lyft byn och skapat vackra kontraster mot Torneälven. Det känns genuint och äkta här från de människor som lever och bor här året runt. Mina dagar har fyllts av hundsång från alla de hundratals fina voovar som lever i byn. Jag måste säga att Sverige är ett av världens vackraste länder wow. Detta land kommer aldrig sluta att förvåna mig med sin prakt och häftiga kontraster från norr till söder. Det är inte klart ännu vad jag ska syssla med i vår och sommar en osäkerhet som är lite skrämmande men också spännande. Har olika saker på gång med inget är ännu klart. Vad blir nästa äventyr månntro☺ Det finns så mycket möjligheter här i livet vi lever i ett land där möjligheterna är oändliga något vi aldrig får glömma utan visa tacksamhet för. Har så mycket roliga historier och ögonblick samt spännande avslöjanden som jag vill dela med er men det får bli i nästa inlägg för detta börjar bli väldigt lång.

De sista tre dagarna här ska jag passa på att bara vara och njuta av allt vackert omkring. Nästa gång vi ses är jag tillbaka i Stockholm.

Ta hand om varandra och njut av våren!

Livet är en gåva glöm inte det.

Tack för att just du finns kära läsare och förgyller mitt liv <3

I en värld full av liv och rörelse

På promenad i Kebenekaises vackra dal

Maräng fylld värld

Torneälven äventyrens vatten

Himmel i gudomlig skrud

 

Please follow and like us:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.