juli 16, 2024

Attraktions Dödaren

Attraktion är en spännande sak för vissa saker dödar den verkligen  på en millesekund.

De torra rönnbärslöven knastrar hemtrevligt mot de nyplockade kvistarna i min hand. Solen kikar då och då fram och värmer mina nedkylda kinder. Strålarna faller som magiska änglavingar mellan de färgsprakande träden. Det är höst i luften, klar och sval luft. Mina fötter känns lätta och kroppen är avslappnad. Efter en lugn träningsrunda. Det här är min favoritårstid vet ni varför?

Jo därför att det är förändring i luften. Har varit så för mig de senaste åren just denna tid på året. Känslan sitter kvar i dofter, färger och känslor. Det har rotat sig fast i mitt inre. Skiftningarna och förändringarna har alltid sett olika ut. Men tror att det är tiden under sommaren då jag hinner reflektera som leder till dessa. Drömmar och planer faller på plats. I dagens blogginlägg vill jag prata med er om just förändringar och att makten till att förändra sitt liv ligger hos oss själva. Hos dig och mig inte hos våra vänner, familj eller partner utan i slutändan endast hos oss. Under de jobbigaste perioderna i mitt liv så har kraften att förändra varit mitt botemedel och min bärare genom det jobbiga. Förändringarna har ibland tagit lång tid och vissa gånger har de inte fallit på plats precis som jag i början önskat. Men ALLTID har det fått mig att må bättre att bli starkare. För vetskapen om att saker kan ändras om jag försöker lite till. Att glädjen och skratten kommer tillbaka trots veckor ibland månader av sorg och frustration. Att jag tillåter mig själv att misslyckas att vara ledsen och känna mig sådär väldigt liten och ensam. Men de känslorna får inte ta över och gör de det så sätter jag mig ner och tänker hur jag önskar att min tillvaro ska vara. Vad saknas och framför allt. Ställer mig själv frågan vad är jag tacksam för? Går inte det och finner jag inte kraften att tänka dessa tankar vänder jag mig till en psykolog och ber om hjälp. För ibland behöver vi hjälp om vi fallit ner för långt.

 

Då och då föreställer jag mig att jag är 90 år gammal och sitter och drömmer mig tillbaka i livet, hur blev mitt liv. Genom att tänka så bygger jag upp ett drömscenario en bild jag kan sträva efter. Eller så ser jag mitt liv som en målning där färgerna och figurerna ändras med tiden. Vad vill jag lägga till och behålla och vad vill jag plocka bort. Vi lever i en tid då mycket saker händer mycket sorgliga och hemska saker som vi blir konstant matade med. Sociala medier är en stor bov i det hela. Numera kan man inte välja själv när informationen kommer till oss. Det enda sättet är att koppla bort sig ibland. Nyttigt helt klart. Vi är inte skapta för att bära hela världen på våra axlar. Vi är inte heller skapta för att lösa alla andras problem. Genom sociala medier och nyheter blir trycket ibland enormt av känslor man glömmer lätt bort sitt eget liv och lever genom andras och på den vägen kan man missa att stanna upp och reflektera. En av de sakerna som jag blir mer och mer påmind om är hur tacksam jag är för LIVET… Det är och kommer alltid vara den vackraste gåvan vi har fått. Du och jag. Stannar vi inte upp och försöker förändra ifall vi inte trivs med vår tillvaro så är det för mig att vara otacksam mot LIVET.

Ibland är det lättare sagt än gjort. Det går inte att knäppa med fingrarna och vips löser sig allt det säger jag inte. Men små steg i taget leder till små små förändringar som tillslut leder till att du och jag kanske mår bättre. Kan vi inte lösa det själva om allt av någon anledning ser svart ut måste vi våga be om hjälp. Det finns för mycket psykisk ohälsa i vårt samhälle och tyvärr fungerar inte sjukvården och psykiatrin som den ska. Så denna text är riktat till dig som är psykiskt stark nog att förändra själv. Låter så hårt annars så läs detta utifrån det perspektivet annars kan det lätt misstolkas. Jag kan bli så frustrerad och arg på människor jag möter som är friska psykiskt och fysiskt som är missnöjda med sina liv och inte ens försöker tänka på förändring. Utan bara gnäller. Vill skaka om dem och fråga Vad pysslar du med? Det är ditt liv varför gör du inget åt saken? Genom ditt beteende visar du otacksamhet mot gåvan du fått, LIVET.

 

För ett par veckor sedan avslutade jag min dejting med Herr Norrland. Honom har jag berättat för er om. Det blev inte hållbart att inte kunna träffas och jag blev illagjord av det. Kände mig olycklig så vi bröt helt. Jobbigt då han och jag blev väldigt nära varandra samt att vi blev jätte bra vänner. Har svårt för det där med att bryta får mig att bli illamående. Saknar honom mycket. Men tror att det var ett klokt beslut. Längtar efter en stabil relation där jag kan träffa min partner och vara nära honom utan 100 mils avstånd.

Har försiktigt börjat igen att koppla upp mig mot Tinder och andra dejting appar. Mycket blandade känslor. Orkar inte riktigt just nu. Ger mig en känsla av menlöshet så tar det lugnt. Har dock varit på några dejter och under dem har jag möts av just det jag pratat om i hela detta blogginlägg. Killar som inte trivs med sina liv. Som gjort samma saker i tiotals år och tänkt länge på förändring. Men inte gör något åt saken. För mig är det en rejäl attraktionsdödare. Vakna NU!! Vi vet aldrig hur långt vårt liv blir. Därför är varje sekund viktigt. Lev nu inte imorgon eller om fem minuter.

De senaste veckorna har det hänt massor roliga, spännande, sorgliga och jobbiga saker. Har länge velat förändra min tillvaro till en mer trygg och stabil och nu pga. att jag inte gett upp utan kämpar varje dag så förändras allt. Långsamt men i helt rätt riktning. Har varit på ytterligare spännande intervjuer som jag ska få svar på i veckan. På onsdag ska jag titta på en lägenhet nära mina gamla favoritkvarter på Kungsholmen:) Idag ska jag äntligen få komma till ett rehab center som jag väntat på i månader att få komma till. Där kommer jag att få hjälp av ett helt team sjukgymnast, läkare och en terapeut för att få bukt på mina axlar och nack problem. Som jag haft länge pga. skada så att jag slipper ha konstant värk. Är väldigt motiverad att träna upp och få läka helt. Ikväll ska jag också börja sjunga i kör jihoo musik är bättre än alla goda kakor i världen;)

 

Lova mig kära läsare att ni tänker på det jag skrivit om i detta inlägg alltså att vi du och jag har makten att förändra vårt eget liv. Du är modigare än vad Du tror så låt inte livet stå stilla ifall Du inte mår bra. Förändra det som inte känns bra det kommer kännas så mycket bättre <3

Slutligen  får ni lite bilder från veckorna som gått

samt att jag vill ge dig en stor varm kram

Tack för att du är du

Tack för att du läser <3

I början av september var vi ett helt gäng på Popaganda festivalen. Sjukt roligt och grymma artister

I söndags överraskade vi min brors fru med en babyshower<<3 snart kommer den lilla/lille till världen. Längtar.

Liten polkasessa<3

Världens bästa Nypon blev glatt överasskad<3

Hur fin är inte denna donna? Blöjtårtan har hon skapat hurra för henne.

Förra veckan var jag och firade Henrik Fexeus som fyller tio år som författare. Han släppte då också sin nya bok. ”Fingertoppkänsla: En manual i social kompetens” 

Höstens färger älskar jag. Krypa upp vid en brasa och äta tantkakor.

 

 

Please follow and like us:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.