april 23, 2024

Vem ger dig rätten att kommentera min kropp

Världen utanför fönstret påminner om miljöerna i filmen den ”Hemlighetsfulla trädgården”. De gyllengula löven på björken darrar i den ljumna vinden. Solens strålar gör de oranga stora löven som dalar ner mot den gröna gräsmattan magiska. Det är en fantastiskt fin måndag.

Trots att jag vaknade av solens värme i ansiktet och av den fina utsikten mot det stora lövträdet, något som vanligtvis brukar få mig på gott humör. Var jag väldigt arg när jag vaknade och ilskan satt kvar i många timmar. Nu har den äntligen lugnat sig. Men jag vill skriva om det, öppna frågan och få en diskussion kring ämnet. Det hela började redan i förra veckan när jag tittade på Bonde söker fru via TV 4 play där en av bönderna på ett ytterst elakt sätt skickade hem den enda kandidaten han hade. Och i efterföljande intervju sa han följande. ”Hon var inte min smak, jag söker en kvinna med en tight kropp” Vem har rätten att uttrycka sig så. Vidrig kommentar som fick mig att börja fundera över alla kommentarer jag fått genom åren på min kropp. Av män som jag inte känner, män som tror att de ger en komplimang när de kommenterar min kropp. För några veckor sedan var jag på dejt med en kille jag pratat med en tid via Tinder. På vår dejt tyckte jag tidigt att han hade ett beteende som fick mig att bli obekväm. Han skämtade konstant om sex och försökte upprepade gånger lägga en hand på mitt ben. När vi skulle skiljas åt åkte vi samma tunnelbana och när jag skulle säga hejdå och reste på mig från min stol klatschade han till mig på rumpan och sa ”tack för ikväll” Jag gick av och kokade av irritation.

Dagen efter skickade han ett meddelande där han skrev och tackade för en väldigt trevlig kväll. Jag svarade kort tack själv och fortsatte sedan meddelandet med att säga att jag inte godtog hans förminskande beteende och ohövlighet med att daska mig på rumpan. Hans svar fick mig att må illa.

” Jasså du tog illa upp, men jag är ju en man som gillar att ta för mig det vet du ju redan”

Jag blockade honom direkt. I vilken värld lever man om man tror att man kan bemötta människor på ett så förnedrande sätt. Vadå ta för sig? vem ger dig rätten att ta för dig på någon annans bekostnad? Du känner inte mig efter ett möte på en timme över en öl. Vad lever vi i för dejting kultur om killar inte förstår det normala sociala beteendet? Är det de ytliga apparna som påverkar eller är det samhället i stort. Som jag berättat för er tidigare så är det en av anledningarna till att jag under nästan ett år raderade alla dejtingappar för att slippa träffa konstiga personer. Men när jag nu varit singel ett tag så blir det lätt hänt att jag laddar ner dessa appar igen för jag vet att det går att träffa bra killar där och jag vill verkligen träffa någon. Men man måste vara beredd på ett antal äckel först vilket är så synd. För mig har det aldrig varit en komplimang om någon kommenterar min kropp tidigt tvärtom så tycker jag att det är obehagligt och jag känner mig ledsen och objektifierad av det. Ok om man ger någon en komplimang när man träffats länge och då kommenterar kroppen men när man inte känner någon. Stort NEJ!!!! på den.

Försöker förberedda mig på att jag ska veta hur jag ska bemötta kommentarer på ett snabbt och effektivt sätt men tyvärr blir jag oftast så paff när någon säger något att jag inte hinner reagera direkt. Jag vill inte ha din åsikt om min kropp.. så är det bara. Ge mig en komplimang för något som betyder något på riktigt. Se mig inte min kropp. Jag är helt säker på att många tjejer känner igen sig i detta och ännu tydligare kan det bli som singel. Regel nr ett till er alla män därute. Lär er hyffs och respekt förstå den problematik som vi har i samhället idag och länge har haft. En objektifiering som skadar inifrån på djupet. Tänk er för innan ni öppnar upp och försöker vara vänliga eller uppvaktande det kan bli så galet fel. Även om det kanske inte alla gånger är er mening. En liten kommentar kan få igång mycket känslor och obehag glöm aldrig det.

Vi kvinnor måste våga säga ifrån rejält för att det vi menar ska tas på allvar.

Just nu sprids kvinnors berättelser om sexuella trakasserier eller övergrepp under Hashtaggen #Metoo som en löpeld över sociala medier världen över. Hela mina flöden är täckta av berättelser. Ger ett tydligt perspektiv hur stort problemet är. Gör mig mörkrädd samtidigt som jag blir stark och varm över att vi tillsammans alla kvinnor står upp och visar ännu en gång att en förändring bör ske. NU!!!!!

De senaste veckorna sedan jag skrev sist har bestått av lite reseäventyr över landet Det är fördelen med att kunna ta med sig sitt kontor vart man vill. Jag tog en roadtripp till

Vänersborg – Göteborg- Oslo – Dalarna

Träffade min bror och hans familj i Vänersborg ett par dagar och min underbara vän Malin i Oslo och Dalarna. Fantastiska dagar nedan får ni lite bilder 🙂

 

Golden lady relax höstsil

 

 

Vackra dalarna i höstskrud

 

Spenderade två dagar i skogarna kring Dalarna och Hälsingland mindfullness

Hur häftigt är inte denna vy?

Vovvarna och jag  på skogsäventyr

Oslo härlig stad att bara spatsera runt i dricka kaffe och spana på människor

För några veckor sedan blev jag tillfrågad av SVT Opinion att göra ett debattinlägg kring en ny forskningsrapport som släppts som visade på att män som levde med kvinnor som ansågs vara mer attraktiva en de själva levde i längre och lyckligare relationer. Intressant ämne. Nedan har ni länk till min debattvideo samt en länk till artikeln inlägget syftar till.

https://www.svt.se/opinion/greta-tidholm-om-relationer

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/vaJ8L/studie-kvinnor-med-fula-man-ar-lyckligare

Nu ska jag avsluta mitt inlägg för att gå ut och ta en promenad sedan ska jag kura ihop mig i soffan och titta på Vår tid är nu så bra serie den måste ni titta på.

 

Tack för att just du läst! Skickar dig en stor varm höstkram för det tror jag att vi alla behöver. <3<3<3

 

Please follow and like us:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.