april 23, 2024

Håller den traditionella romantiken på att försvinna?

Inser att detta inlägg kan uppröra vissa av er men måste få ta upp ämnet.

Har den traditionella romantiken dött ut? Är det fel att vara en obotlig romantiker och är det gammaldags att se på dejting på det klassiska viset. Där mannen uppvaktar kvinnan tills att en stabil relation skapats och där det är kvinnans tur att då också komma med romantiska gester.

 Det kalla vattnet träffar mina uppvärmda tår där jag sitter med benen dinglande i poolen och plaskar.   Det är verkligen en skön sommardag. Solens strålar träffar min näsa och jag känner hur fräknarna kommer en efter en. Min mörklila bikini med fransar matchar på något underligt sätt det turkosa vattnet i poolen. Än så länge är det ganska lugnt här vi hägerstensbadet. Espasito melodin skrålar högt ur högtalarna det känns lite som att vara utomlands fast jag befinner mig i Stockholm. Då jag varit ute och flängt väldigt mycket över landet så är det skönt att vara hemma ett par dagar. Idag vill jag prata om ett ämne som jag funderar och har funderat länge på. Låt oss prata om romantik. Vad betyder ordet romantisk? Jag slår upp på Wiktionary där följande står.

Romantisk – som genom kärleksfulla gester frambringar ovanligt starka känslor av förälskelse (och sexuell attraktion)”

Under de senaste åren när jag dejtat en del korta och långa perioder så har funderingarna kring hur man ska bete sig i en ny relation kommit och gått konstant. Missuppfattningar besvikelser och dålig kommunikation har fått just frågeställningen om romantik att bli väldigt känsligt. Jag har kämpat med mina traditionella värderingar vridit och vänt på mig själv för att inte bli ledsen eller besviken. Jag har haft heta diskussioner med killar om hur långt jämlikhetsfrågan ska gå. Måste man ändra på alla sina inneboende tankar om hur man önskar att saker ska vara. Måste samhället bli så jämställt att det plötsligt är fult med den traditionella romantiken. Där mannen uppvaktar kvinnan i början mer. Detta innebär naturligtvis inte att kvinnan aldrig ska vara romantisk mot mannen utan att det kommer så småningom. När relationen blir mer stabil blir gesterna mer jämlika. För mig sitter det traditionella så djupt att det inte går att ändra helt på. När jag blir uppvaktad av en man med små gester som fina sms, små kärleksfulla lappar, blommor eller en middag så väcks något i mig. Jag känner mig sedd kvinnlig och trygg. Det i sin tur leder till att jag har lättare för att öppna mig rent känslomässigt. Jag har lättare att se på mannen med andra ögon får lättare att bli mer romantisk själv. Häromdagen när jag hälsade på min mamma hade vi ett långt samtal om detta. Jag sa då att jag önskar att detta inte var så viktigt för mig att det rent av hade varit enklare ifall jag inte var så romantisk i mina tankar. Hon sa då en väldigt bra sak att

”Du blir den du är i betraktarens ögon” Hon hade så rätt det stämmer. Vi har alla olika behov, olika föreställningar om hur våra relationer ska vara olika drömmar om hur kärleken ska se ut. Kanske är det just så att vissa av oss har ett större behov av romantiska gester än andra. För mig är det ett sätt att bli sedd. När jag blir sedd öppnas något i mig och attraktion och kärlek byggs lättare. Vissa killar jag dejtat har sagt att de inte vill träffa någon prinsessa. Till dem säger jag bara jag vill inte vara någon prinsessa, min tanke är inte att bli bortskämd utan min tanke ligger djupare än så rotat i mina muskler i minna celler. Jag har haft dessa tankar sedan jag var liten i 33 år det går inte att skrota dessa värderingar. Det handlar inte om att jag inte vill leva i ett jämställt samhälle, självklart vill jag det. Men måste jämställdhet innebära att allt måste vara lika hela tiden i allt. Kan inte det ligga något charmigt över det klassiska kan det inte få vara så som det är i gamla kärlekssagor kan vi inte få behålla lite av det manliga och kvinnliga? Det senaste halvåret har jag dejtat en jätte fin kille på distans med 120 mils avstånd. Väldigt jobbigt och rätt komplicerat då missuppfattningar och besvikelser lätt uppstår. Kommunikationen som är och alltid kommer vara svårast i alla våra relationer blir ännu svårarare när man inte träffas så ofta och de små gesterna blir ännu viktigare. Det är en sak när man väl träffas för då infinner sig ett lugn och det är lättare att förstå varandra se och höra varandra och ha väldigt roligt ihop. Men däremellan blir det desto svårare. Vi är just nu i en sådan där jobbig fas en fas där vi ska bestämma oss för att satsa eller bryta helt. Allt började med just diskussionen om att bli sedd ett samtal om hur vi på bästa sätt ska möta våra drömmar och tankar om hur en relation bör vara för att båda parter ska bli lyckliga. Mycket tankar som strömmar genom mitt huvud är rätt känslomässigt trött så har is i magen och låter mina tankar komma och gå som de vill. Tillslut brukar svaret komma. Om några timmar åker jag med Mix Megapol till Dalarna vi ska bo i vackra Tällberg men jobba imorgon under cykelvasan i Mora. Är ni i närheten så kom och hälsa vi kommer stå precis vid målgången J

Till slut vill jag tacka för alla de fina mailen jag får av er läsare med tankar funderingar och respons på mina blogginlägg. Tack för att just du skriver, tack för att du läser, tack för att just du finns. Förlåt att jag inte hunnit svara er alla och att ni fått vänta. Jag ska sätta mig i veckan och svara. Har varit mycket de senaste veckorna har rest från norr till söder och jobbat så tiden har inte funnits. Hoppas att ni har förståelse och inte blir besvikna för lovar att jag ska svara.

Ta hand om varandra därute och framför allt lyssna på varandra. Låt inte brist på kommunikation skapa problem och separationer. <3<3<3

Ett bildplock från de senaste veckorna då jag inte uppdaterat bloggen.


Titta på mina nya gyllene skor så fina. Dagarna blir lite roligare med dessa på 😉

För en vecka sedan fyllde min älskade lilla syster hela 30 år wow så stor hon blivit ovan är en bild från hennes fest. Så kul med grillning, kareoke, bowling och dans till småtimmarna.

Hela förra veckan var jag i vackra Visby och jobbade med NRJ som sände live från Kallis. Riktigt kul vecka.

Älskar utsikten från radiobåset.

Fick äran att jobba med dessa två energispriddare Daniel Paris och Jesper Hagenborn <3

Visby torg med sina vackra rabatter får vem som helst att bli på glatt humör.

Please follow and like us:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.