maj 27, 2024

Sveriges häftigaste kärleksexperiment

Ikväll är det dags att ni ska få ta del av Sveriges häftigaste kärleksexperiment, det tycker i alla fall jag. Men hur kommer det sig att jag valde att delta i det?

KÄRLEK och RELATIONER 2 ord som väcker så mycket starka känslor och skapar så många associationer, positiva som negativa.

Innerst inne tror jag att de flesta önskar att finna den där riktiga kärleken, som får benen att darra och hjärtat att picka extra hårt. Ett stort påslag av endorfiner som gör att det känns som att man faktiskt kan klara av vad som helst. Men har du någon gång känt den där känslan under en lång tid och den plötsligt slitits ifrån dig och allt kraschar, så är det otroligt läskigt att våga söka den igen. Fast längan finns där så vågar man inte gå in i en ny relation till 100 % av rädsla att misslyckas. Jag har i alla fall varit där, varit otroligt kär och lycklig och plötsligt, har allt kraschat pga olika anledningar. Det har lett till att jag varit singel ett par år.  I början som singel efter många år i tvåsamhet, kände jag mig väldigt osäker och halv. Vem är jag och vad vill jag ha, frågan fanns där som jag behövde finna ett svar på helt själv. Stärka mitt inre och våga vara ensam. För ensam är jag ju aldrig i den bemärkelsen, kanske ensam på det sättet att jag inte har någon pojkvän. Men jag har ju alla mina fantastiska vänner och en stor underbar familj, att umgås med och diskutera livet med. Det tog säkert över ett år för mig att vänja mig vid att vara singel, och faktiskt känna mig avslappnat i det. Kraven från omgivningen var ju inga krav det var endast mina egna hjärnspöken, att jag trodde att det var fel på mig som inte lyckats få mina relationer att hålla. Tiden gick och en dag insåg jag att nu har jag gått över den där tröskeln, in till mitt eget liv. Där jag kan styrde min tillvaro och byggde genom det upp en starkare självkänsla och identitet. Plötsligt kände jag mig hel igen och längtan efter en varaktig relation kom tillbaka.

För ca 1 år sedan, när jag spatserade till jobbet med en kollega. Berättade hon för mig om en trailer hon sett på SVT på morgonen, om att de sökte deltagare till ett nytt forskningsbaserat dating program. Där de genom vetenskapen skulle finna kärleken till 2 st singlar. Hon sa till mig ”Jag tänker söka, gör det du också”. Ok sa jag utan att blinka, gick in på SVT.se och tittade på trailern.  Spännande lika bra att testa söka. Så jag skrev ihop en ansökan och skickade iväg den direkt. Senare under dagen blev jag uppringd och tillfrågad att komma på en intervju. Oj vad har jag gett mig in på tänkte jag och gick in igen för att läsa och titta närmare på programiden Insåg direkt hur spännande och annorlunda konceptet faktiskt var. Leta kärlek genom vetenskap?  Har aldrig tänkt i de banorna innan. Men självklart måste det vara så att det är så mycket mer som faktiskt styr oss än bara instinkter. Tackade ja till intervjun, efter det följde ett flertal intervjuer och psykologtester. Och en dag fick jag samtalet att de valt ut mig som en av deltagarna i Kärlekskoden . Kom ihåg det samtalet, hur glad och nervös jag blev.

Sedan följde mitt livs äventyr, helt klart bland den häftigaste resan jag gjort. Ikväll är det äntligen premiär efter nästan ett halvårs väntan. Känns otroligt kul att ni får följa med och se hur det går i jakten på kärleken för mig. Här i bloggen kommer ni får ta del av delar ur min privata dagbok som jag skrev under inspelningen. Ni kommer också ta del av bilder och filmer bakom kulisserna som bara kommer att visas här.  Är tacksam och glad över att få dela med mig av detta, för jag tror att många där ute kommer att lära sig otroligt mycket om sig själva och andra genom att följa med i kommande 6 avsnitt av Kärlekskoden.. Ikväll  21.00 på SVT 1 smäller det!

Please follow and like us:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.