april 23, 2024

Utdrag ur min privata dagbok från program 1

2 November 2013

Skymningen lägger sig över staden, börjar känna mig trött.Tänder ett par doftljus och tittar ut genom fönstret. Imorgon börjar äntligen äventyret! Önskar att du var här finaste pappa, vill kunna dela med mig av upplevelsen med dig. Sätter igång din favoritmusiklista för att känna att du är med. Även fast jag vet att du är med mig på avstånd, önskar jag att du var här så att jag fick hålla din stora trygga hand, det skulle göra mig lugn. Få bort all nervositet för vad som komma skall. Finna kärleken genom vetenskap, vilken grej. Tänk ifall jag genom det kan hitta min prins. Läskigt såklart, som att kasta sig utför ett stup. Men allt känns väldigt genomtänkt och det gör mig trygg. Jag litar på hjärnorna bakom detta projekt och jag vet att jag kommer att bli väl omhändertagen. Kärlek, Kärlek, Kärlek klart att jag vill ha det. Dela min tillvaro med någon. Se livet utifrån fyra ögon och inte bara genom 2. Inser att jag måste våga för att se om det går. Nu måste jag sova, imorgon 07.45 blir jag hämtad av en taxi ut till Hågelbypark.. Ligger här i sägnen spänd och förväntansfull. Låt äventyret börja.

3 November 2013

Inspelning av program 1.

Då har första dagen äntligen börjat, otroligt spännande. All oro är som bortblåst. Fantastiskt team som behandlar oss så väl. Märklig känsla att stå i fokus och bli uppassad, inte van vid det. När jag kom med taxin tidigt imorse låg dimman tät över Hågelbypark. Jag och Staffan har fått en varsin loge eller barack som vi får vara i. Vi började med att bli sminkade av 3 fantastiska tjejer. Känns så ovant att bli så uppassad men samtidigt kul såklart. Idag ska jag få genomgå det första testet, ett dofttest där jag ska få lukta på 8 st t-shirts och sedan rangordna dem jag gillar bäst. Shit va knäppt! Men lite roligt ändå 🙂 Och doften spelar faktiskt stor roll, i alla fall för mig!

Senare samma dag…

Nu är doftestet klart! Otroligt annorlunda upplevelse och det häftigaste var att jag kände så mycket starkare reaktioner av att lukta på dem än vad jag hade trott. I och med att jag inte har en aning om vilka mina hemliga kandidater är så blir det lättare att faktiskt enbart utgå från den direkta reaktionen när jag luktar på tröjorna. Har man ett ansikte på en person eller har träffat någon så skulle det vara betydlig svårare. Favoriterna doftade tryggt och rent på något vis och en aning citrus;) Kandidaterna som sovit i dessa tröjor i 3 dagar har inte fått använda någon parfym, duschtvål eller parfymerade produkter under dessa 3 dagar för att det ska vara deras naturliga doft som kommer fram. Gick ovanligt bra i studion, kändes inte så skrämmande när jag väl kom in där. Jag kände mig faktiskt riktigt lugn och förväntansfull. Henrik Fexeus som är programledare gav ett lite nervöst men väldigt rart intryck.

Senare samma dag…

Min loge

Nu har jag äntligen fått en god lunch och kaffe, det var välbehövligt. Känns en aning instängt här i min bunker, men samtidigt spännande att inte ha en aning om vad som händer utanför stängda dörrar. Mina 8 kandidater är också här. Jag kommer inte få träffa dem förrän på onsdag dock. Produktionsteamet har en otrolig logistik att sköta för att vi, alltså jag och Staffan, inte ska se våra kandidater. Jag har ett igenspikat fönster och om jag vill gå ut måste jag ringa någon som följer mig till toaletten eller vart jag vill gå för att se till att jag inte ska få en skymt av mina kandidater. Konstig känsla att vara instängd och veta att utanför detta fönster finns eventuellt min blivande livskamrat… Om ett par veckor så vet jag det;) Inser plötsligt hur absurt det är att just jag får möjligheten att vara med på denna resa. Är väldigt tacksam för det. Jag kommer att ge mig hän till 100 % i detta experiment då jag är så intresserad av att se ifall det faktiskt funkar att finna kärleken genom vetenskap. Fortsättning följer…

 

Please follow and like us:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.