april 23, 2024

Varför har min tvillingsyster skapat familj och inte jag?

Tänk att jag har en enäggstvillingsyster, en kopia rätt COOLT. Men hur kommer det sig att hon har skapat en familj och inte jag? Idag har jag umgåtts med min bättre hälft. Vi har promenerat i solen och pratat om livet.

Jag är aldrig ensam utan har faktiskt en kopia, eller kanske är det jag som är hennes kopia. Får ofta frågan hur det känns att vara tvilling. Vet ju inget annat brukar jag då svara. Men tänker jag efter så är det klart den finaste gåvan man kan få<3 Någon att dela livets upp och nedgångar med. Sedan finns det naturligtvis andra fördelar också som att jag kan titta på henne och då få bättre vetskap om mig själv, vi är ju trots allt väldigt lika. Men om vi nu är så identiskt lika, hur kommer det då sig att jag är singel och deltagare i Kärlekskoden, och inte hon? Hon har ju sin fina familj, en grym kille och världens sötaste son. Kanske har det med slumpen att göra, eller med min historia. För trots att vi har lika gener så skapar vi oss en egen historia. Och egna erfarenheter som ger oss en identitet och gör oss till de vi är idag.  Mitt hjärta bär inte nödvändigtvis på samma relationsbakgrund, som hennes. För ett par år sedan levde vi ett motsatt liv. Jag var då i en lång relation och var hyffsat lugn. Medans hon reste omkring och levde ett fartfyllt singelliv. För mig var det nästan självklart att jag skulle vara den första av oss att bilda familj. Idag inser jag hur lite man faktiskt vet om sin framtid. Som att vända på en pannkaka. Trots att det kan kännas skrämmande att framtiden är ovis är det också livets tjusning.

.Tvillingsyster och jag

Tack älskade tvilling för att du finns <3

Please follow and like us:

8 tankar på “Varför har min tvillingsyster skapat familj och inte jag?

 1. Intressant fundering. Du kanske kommer fram till nåt förr eller senare, ska bli intressant att få veta svaret sen om det finns nåt.

  1. Hej kära Stina.
   Kul att du läser bloggen.

   Vi får se vilka svar jag finner 🙂

   Ta hand om dig.

 2. Oj! Jag trodde att jag såg med en barnvagn i Vasastan i går (och blev lite förvånad). Men nu förstår jag att det troligen var din syster… 🙂 I så fall är ni är ruskigt lika varandra.

  1. Hej Anna.

   Kul att du läser min blogg.

   Haha förstår att du blev förvånad, här går det undan 🙂
   Vi är faktiskt väldigt lika. det blir rätt många roliga missförstånd då och då. Speciellt nu när programmet går.
   Ha en fin vecka.

 3. Jaså, Greta har en enäggstvilling!
  Så, roligt.
  Men även om utseendet är nästan identiskt och uppväxten har varit i samma hem så är enäggstvillingar två individer som sällan har samma personlighet.
  Och det är trotsallt personligheten som är det mest intressanta hos en människa – inte utseendet.
  För tänk hur ofta som vi upptäcker att den där som hade ett udda utseende var den mest intressanta att tala med.
  Även om man förstås kan uppfattas som utsatt om den ena parten
  sticker ut väldigt från mängden.

  1. Hej kul att du följer mig här på bloggen.

   Du har helt rätt i dina funderingar. Personligheten har inget med utseendet att göra, den formas av ens bakgrund och erfarenheter. Jag och min tvilling är lika, men helt klart att vi har olika personligheter.

   Ha en fin vecka:
   Greta

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.