april 23, 2024

Omvandla dina rädslor till styrka och motivation

Äntligen tillbaka i bloggen har saknat er kära följare<3

Idag vill jag prata om rädslor något som vi alla bär på vissa mer än andra. Vad beror detta på? Kan det vara nyttigt att vara rädd?

Jag är nog den person jag känner som har mest rädslor. Oroar mig ständigt och kan rätt ofta få skräcktankar.

Det kan handla om allt från att jag ska falla framför ett skenande tåg. Att något hemskt ska hända mina vänner. Ständiga hypokondriska tankar där mina smärtor i kroppen visar sig vara någon dödlig sjukdom. Till oros känslor i kärleksrelationer att bli sviken eller förd bakom ljuset. Dessa tankar och känslor har jag ständigt sedan jag var liten kämpat med. När jag blivit äldre förstår jag att det bara är min överkänslighet som spelar mig ett spratt. Dessa oros tankar tenderar ju faktiskt aldrig att stämma. De få gånger de har stämt har jag inte varit beredd utan det har bara skett.

Trots att jag är den räddaste person jag känner så är jag också en av de spontanaste. Min rastlöshet och nyfikenhet på livet får mig att kasta mig ut i nya skrämmande situationer dagligen. Det gäller att försöka omvandla sina rädslor till styrka och motivation. Istället för att rygga tillbaka så våga testa, det värsta som kan hända är att det inte blir bra men har man inte testat får man aldrig reda på resultatet.

För er som känner igen er  i detta, ta nytta av de rädslor ni bär på. Låt de bli er motivation och styrka. Motverka skräcken med att bevisa motsatsen. Det handlar inte om att vara dumdristig utan att omvandla det omöjliga till möjligheter. Varje gång du lyckas övervinna dina rädslor bygger du en inre styrka som gör dig mer motiverad.

Vilka fantastiska sommarveckor vi fått. Har haft mitt kontor i solen i Vasaparken idag. Nästa lördag har jag en fest för 80 pers för en av mina kunder så sitter för fullt med planeringen inför den. Älskar att arrangera fester ökar min kreativitet och får mig på gott humör 🙂

Grynet

En annan sak som händer i mitt företagande är att jag på måndag börjar en ny utbildning med fokus på journalistisk text skrivande, producera radio samt lite tv-produktion. Känns otroligt spännande har länge velat utveckla mig inom dessa områden som jag brinner för.

Försöker lägga upp mina dagar så smart som möjligt för att hinna med allt. Har varit lite svårt denna vecka då jag äter antibiotika och är rätt matt och svag p.g.a.. en infektion i kroppen. Känner mig rejält mörbultad med värk överallt. Men snart är det förhoppningsvis över när medicinen verkar. Helgen ska få bli min återhämtningspaus med vila och lugn och ro.

Avslutar med bilder från veckan som gått.

Jag har spenderat mycket tid på Stockholms kulturvecka. Varit 2 kvällar på utomhusbio i Rålis. Varit på Gospelkonsert med Tensta gospel på Skeppsholmen. Avslutade veckan med besök på Taxinge slott. Midnattsloppet och kajakpaddling runt stora Essingen. Fin fin vecka, mera kultur åt folket. 🙂

image-4image-10Ta hand om varandra så hörs vi inom kort igen. Nu ska jag bege mig för knytkalas på en båt i Långholmen.

Please follow and like us:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.